Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ 'ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ'



"pella-news.blogspot.com"

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ''ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ.



ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ







Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ


ΣΤΑΘΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΓ.: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 27-02-2011, οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις κάλπες προσήλθαν και ψήφισαν εβδομήντα έξη (76) μέλη, από τα ενενήντα έξη (96) μέλη, που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής Πρόεδρος επανεξελέγη για μια ακόμη τριετία ο Ξυνίδης Αθανάσιος με 70 ψήφους, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ βρέθηκαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι:
Καρατζίκος Νικόλαος 55 ψήφους,
Μπαλάσκα Σταυρούλα 51 ψήφους,
Τανάσκος Χρήστος 49 ψήφους,
Φουντουκίδης Ευστάθιος 44 ψήφους.

Στην κάλπη βρέθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια και κανένα άκυρο.



ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Καταρρέει το σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ

Το διατηρητέο από το 1982 σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα, χωρίς κανείς και τίποτα να εμποδίζει την καταστροφή ενός ιστορικού μνημείου.

Μάλιστα, μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές εργασίες, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά να πραγματοποιηθούν. Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων της φύσης και τις ανάγκες των τοξικομανών της πόλης.

Το σπίτι αποτέλεσε κατοικία του Στρατηγού Μακρυγιάννη από το 1829 -κατά πάσα πιθανότητα- και ο μύθος …θέλει τον αγωνιστή του 1821 και ιστορικό της ελληνικής επανάστασης να γράφει εκεί τα γνωστά “Απομνημονεύματά” του.

Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει και τη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, αλλά -άγνωστο γιατί- το διατηρητέο κτίσμα παραμένει εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδθιο υπουργό το 2008 και βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. επανήλθαν στο θέμα σε ερώτησή τους, το 2009. Η καταστροφή όμως του μνημείου συνεχίζεται.

Σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές του Άργους , απέναντι από το ιερό του ναού του Αγίου Ιωάννη – που χτίστηκε το 1829 επί Καποδίστρια- βρίσκεται το σπίτι του Μακρυγιάννη.
Το σπίτι του Μακρυγιάννη μαζί με άλλα ιστορικά σπίτια του Άργους (Τρικούπη, Καλλέργη, Gordon, Περούκα, Βλάσση, κλπ.) κηρύχθηκαν διατηρητέα με το ΠΔ προστασίας του Άργους του 1982 (ΦΕΚ 401Δ/1982).
Κατά την παράδοση δε, εκεί άρχισε να γράφει και τα απομνημονεύματά του.
Το σπίτι πουλήθηκε από τον κ. Γεώργιο Παπαγιαννόπουλο –δικηγόρο και πρώην δήμαρχο του Άργους- στον κ. Ιωάννη Γκριτζάνη, ο οποίος και άφησε το σπίτι στην τύχη του.
Μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, ο ιδιοκτήτης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά του διατάγματος Τρίτση, η οποία συζητήθηκε στο Δικαστήριο στις 25.10.1983 με πρόεδρο τον Άθω Τσούτσο και εισηγητή τον Βασίλη Μποτόπουλο.
Το ΣτΕ με την απόφαση 298/84 απέρριψε την αίτηση ακύρωσης και θεώρησε ότι με τα στοιχεία που είχαν προσαχθεί δεν στοιχειοθετείται πλάνη με τα πραγματικά περιστατικά και δεν μπορεί να κλονιστεί η αιτιολογία του ΠΔ. Επιπλέον επειδή είχε καταρρεύσει η στέγη ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι ήταν ετοιμόρροπο και ότι έτσι κατέπιπτε η ισχύς του ΠΔ. περί ιστορικού κτιρίου.
Το ΣτΕ με ένα ιστορικό τότε σκεπτικό είπε ότι η ετοιμορροπία δεν αίρει την ιστορικότητα του κτιρίου.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ αν και εκπόνησε μελέτη αναστύλωσης του κτιρίου, εγκαθιστώντας μάλιστα και εργολάβο, ανακάλεσε περιέργως την ανάθεση του έργου.
Από τότε το κτίριο παραμένει σε ερειπιώδη κατάσταση, χωρίς καμία Αρχή να φροντίσει να χρησιμοποιήσει τα κατά νόμον εργαλεία, όπως το νόμο 1337/83 και το εκτελεστικό του Διάταγμα του 1988, το οποίο επιτρέπει στο Κράτος να παρεμβαίνει και να αναστυλώνει Ιστορικά Κτίρια.

Με αυτά τα δεδομένα ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1) Προτίθενται να κινήσουν τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου; Ή για άλλη μια φορά ιστορικά κτίρια – μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – θα αφεθούν στην τύχη τους;

08/10/2008
Οι ερωτώντες βουλευτές
Γρηγόρης Ψαριανός
Άννα Φιλίνη

Το σπίτι του Γιάννη Μακρυγιάννη στο Άργος, στο οποίο έζησε από το 1829, έμαθε γράμματα και άρχισε να γράφει τα απομνημονεύματά του, βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση. Η στέγη έχει ήδη πέσει, τα παράθυρα είναι κατεστραμμένα και οι τοίχοι του διαλύονται μέρα με τη μέρα. Μέσα σε όλα αυτά, έχει γίνει άντρο των ναρκομανών και των σκελετών που κάνουν μέσα τις ενέσεις. Είναι ντροπή που άλλη μία περίπτωση διατηρητέου από το 1982 έχει αφεθεί στην τύχη του.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για τη διατήρηση και τη, πιθανή, ανοικοδόμηση του συγκεκριμένου ιστορικού οικήματος, το οποίο ανήκε στον Γιάννη Μακρυγιάννη;
Αθήνα 23.03.2009
Οι ερωτώντες βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

PELLA-NEWS/ANTONIS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ



"pella-news.blogspot.com"


Όταν είσαι καλός σε γράφουνε...
Όταν είσαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ σε ΑΝΤΙ-ΓΡΑΦΟΥΝΕ!!!

...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!
...ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ.



ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ''PELLA-NEWS'',


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ... ΑΡΘΡΑ ή ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (LINK)... ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ή ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ Σ΄ΑΥΤΗΝ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ... Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ή ΣΕΛΙΔΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ... ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ... ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ!!! ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ''ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ'' ΛΑΘΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

...ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ!!!



ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ







Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ


ΣΤΑΘΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΓ.: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΠΛΟΚΕΡ.



"pella-news.blogspot.com"


ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ''PELLA-NEWS'',

ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΛΕΨΕ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΠΗΓΗ. ΕΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΗ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ... http://karatzova.blogspot.com/2011/02/blog-post_9283.html
ΠΗΡΕ ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ, ΚΛΕΒΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ).

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟ 8ο ΣΧΟΛΙΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ 7 ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... (ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΙΣ 23:24' της 27ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2011)! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ, -ΙΣΩΣ... ΚΑΙ -ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΛΙΟ ''ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ'' ΜΠΛΟΚ, ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΩΝΥΜΑ; ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ... ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (01:24' της 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011... 2ωρες ακριβώς μετά!!!) ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ''PELLA-NEWS'' ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ 125.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΜΟΛΙΣ 131 ΗΜΕΡΩΝ, ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ... ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ;

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ:

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 'karatzova'?

Έχετε ξεσκιστεί να παραβιάζετε κάθε φορά τον νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας εκεί στο
''karatzova''. Μόλις πριν λίγο επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου και αν δεν έχετε προσθέσει κανονικά τα λίνκ με παραπομπή στις πηγές (απ'όπου και κλέψατε από τα βιντεάκια μου) το συντομότερο, τότε ξέρετε τι σας περιμένει. Είσαστε τόσο γελίοι που ούτε να κλέβετε δεν ξέρετε... γιατί το πρώτο βιντεάκι είναι απο εδώ: http://pella-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html και αν μπεί ο οποιοσδήποτε στο youtube μπορεί να δεί τον δημιουργό. Και μην βάζετε ανύπαρκτες πηγές, γιατί γελιοποιήστε ακόμα περισσότερο. Όσο για το δεύτερο βίντεο, δηλώνω εξαρχής και μέσα στο βίντεο ότι είναι για το ''taxalia'' και το ''pella-news'', εκτός κι αν υπάρχει από μέρους σας πρόβλημα... τότε απευθυνθείτε σε ωριλά!
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα...


ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΛΟΠΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ.

ΤΕΛΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΛΟΚ.

...ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ''ΚΥΡΙΟΙ'' (... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ... ΚΥΡΙΟΥΣ) ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ''PELLA-NEWS''!!! ...ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ!!!


ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ







Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ


ΣΤΑΘΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΓ.: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-0

‘’Γιορτή η νίκη του Αετού Σκύδρας επί της Καλλονής’’


Σπουδαία νίκη πέτυχε η ομάδα του Αετού Σκύδρας επί της ομάδος της Καλλονής σε έναν αγώνα-ντέρμπι που τα είχε όλα.

Πάθος, ένταση ,κόντρες, αψιμαχίες με πολύ άγχος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από τους φιλάθλους που βοήθησαν και εμψύχωναν τους παίκτες σε κάθε προσπάθεια τους. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία των οπαδών της Αναγέννησης Γιαννιτσών που έδωσαν το δικό τους στίγμα με την παρουσία τους στο γήπεδο. Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός με τους δύο αντιπάλους να παίζουν με πάθος και δύναμη αλλά και με πολύ άγχος αφού η Καλλονή ήθελε τη νίκη για να ανέβει και πάλι στην κορυφή, ο Αετός για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και η Αναγέννηση ήθελε την ήττα των φιλοξενούμενων για ‘’ευνόητους’’ λόγους. Οι γηπεδούχοι παρόλο που αγωνίστηκαν για 20 λεπτά με 10 παίκτες εξαιτίας της άδικης αποβολής του Κυριακίδη δεν έδειξαν αδυναμία σε καμία περίπτωση αντίθετα κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για την ομάδα της Σκύδρας που πάλεψε σκληρά και δίκαια πήρε τη νίκη με ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Πέτρο Σιδηρόπουλο(Πέπε) που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή για τον τεχνικό της ομάδος Γιώργο Τυριακίδη.

Στο τεχνικό μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι είχνα μια ελαφριά υπεροχή επί των αντιπάλων τους έχοντας δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες στα καρέ της Καλλονής σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που παρόλο που αγωνίζονταν σκληρά και πολλές φορές αντιαθλητικά δεν απείλησαν ουσιαστικά σε καμιά φάση τα δίχτυα του Γιάννη Φιρινίδη που κυρίως στο τέλος έκανε ‘’πάρτι’’ στην περιοχή του δίνοντας ρεσιτάλ επεμβάσεων.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τοα παιχνίδι ξεκίνησε ευνοικά για την ομάδα του Αετού όταν έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 5’ να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ινεμπολίδη η μπάλα να πηγαίνει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ ο Τριανταφύλλου αιφνιδίασε προς στιγμήν τον Φιρινίδη καθώς έκλεψε την μπάλα και έκανε γυριστό σουτ για να καταλήξει η μπάλα άουτ.

Στο 20’ Σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καλαιτζίδη ο Μαργιορίδης με υπερένταση πιάνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή η μπάλα πάει μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 40’ ο Δημήτρης Λαφαζανίδης χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μόνος του σε κενή εστία στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ σκορπίζοντας την απογοήτευση στους φιλάθλους που περίμεναν το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι συνεχίστηκε στους ίδιους έντονους ρυθμούς με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρία στο 50’ με σουτ του Τριανταφυλλίδη.

Στο 65’ ο Λαφαζανίδης βγάζει σέντρα από πλάγια αποδέκτης της μπάλας γίνεται ο Ινεμπολίδης που δεν καταφέρνει να σουτάρει βγάζει πάσα για τον Καλαιτζίδη που επαναφέρει την μπάλα στην περιοχή και ως από μηχανή Θεός Πέτρος Σιδηρόπουλος με εκπληκτικό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Καλλονής ανοίγοντας το σκορ 1-0 και ξεσηκώνοντας τους πολυάριθμους φιλάθλους που βρίσκοντας στην κερκίδα.

Στο 70’ Δυνατό μακρινό σουτ του Ινεμπολίδη δυσκολεύει τον γκολκήπερ Καλαιτζίδη.

Στο 72’ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Κυριακίδης του Αετού που μετά από μια δυνατή κόντρα με τον Αποστολίδη βρέθηκαν στο έδαφος. Στο σημείο αυτό ο ρέφερι του αγώνα ήταν πολύ άδικος αφού απέβαλλε τον παίκτη του Αετού ενώ τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Αποστολίδη της Καλλονής. Στο 75’ σουτ του Λουτσιάνο ντε Σόουζα δυσκολεύει τον Φιρινίδη η μπάλα πάει άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 80’ ο Τριανταφυλλίδης πλασάρει τον Φιρινίδη που βρέθηκε μακριά από την εστία του ο Μαργιορίδης όμως διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 85’ ο Ινεμπολίδης σε μια γρήγορη αντεπίθεση έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά την ενέργεια του σταμάτησε αντίπαλος παίκτης.

Με τραγικά λάθη και πολύ υποκειμενική η διαιτησία του Καραλιόλιου Ανδρέα ΣΔ Γρεβενών ενώ στο ‘’έργο ‘’ του βοήθησε και ο α βοηθός Ρίγκος (Γρεβενών). Τα λάθη απέφυγε ο β βοηθός Σταγγόλης (Καστοριάς)

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν από τον Αετό οι Φιρινίδης Κυζιρίδης Καλαιτζίδης Και από την Καλλονή οι: Αποστολίδης Βλαστέλης Καλογερόπουλος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ):Φιρινίδης Κυριακίδης Μαργιρίδης Κουλουκίδης Τζαβάρα Βοτάρης (50’ Τσότσιος) Μπρέγου Κυζιρίδης(62’ Σιδηρόπουλος) Καλαιτζίδης(87’ Πέτρίδης) Λαφαζανίδης Ινεμπολίδης

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ(Σωτήρης Αντωνίου):Καλαιτζίδης Αγιακατσίακς(60’ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα) Αποστολίδης Βάλλιος Χατζηκυριάκος Μπακάλης (70’ Γκόντος) Βλαστέλης Καρτάλης Μακρίδης (60’ Θωμόπουλος) Τριανταφύλλου Καλογερόπουλος

Pella-News / ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ

LIVE: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ...ΟΜΑΔΩΝ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-
ΑΕΚ ΕΔΩ ΣΕ LIVE STREAMING

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ...
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΚ=0-1


Σημ.: Δεν κάνουμε stream, ούτε ανεβάζουμε τίποτα στο διαδίκτυο! Σας προσφέρουμε οτιδήποτε κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet από άλλα sites!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (26-02-2011), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ''PELLA-NEWS'' ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ''TAXALIA'' ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ) ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΣΗΜ.: ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ. ) :



Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΔΕ ΝΔ Ν.ΠΕΛΛΑΣ:ΔΗΛΩΣΗ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΥΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΠΑΡ. 25-02-2011) ΣΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΧΑΝΤΜΠΟΛ-ΕΥΡΩΠΗ: "ΛΙΟΝΤΑΡΙ" Η ΑΕΚ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ''8''

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Challenge Cup! Οι "κιτρινόμαυροι" επιβλήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι της ισχυρής Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ΑΕΚ και τα "λιονταράκια"! Η ΑΕΚ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε μια από τις σπάνιες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι "κιτρινόμαυροι" απέκλεισαν στη διαδικασία των πέναλτι την κάτοχο του Challenge Cup, την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 32-27. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 27-23 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Αρβανίτη, όσο δηλαδή είχε τελειώσει και ο πρώτος αγώνας στη Λισαβόνα.


"Ήρωας" της αναμέτρησης ήταν ο Μίλιαν Μάνιτς. Ο Σέρβος αριστερός ίντερ όχι μόνο πέτυχε το γκολ που έστειλε το ματς στα... πέναλτι στην εκπνοή της αναμέτρησης στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά σημείωσε και το κρίσιμο πέναλτι που έδωσε την πρόκριση.

Άξια αναφοράς είναι και η εμφάνιση του διεθνή τερματοφύλακα Δημήτρη Καφφάτου που απέκρουσε δύο πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικράτησε ανταστάτωση μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι (4-4).

Ο παρατηρητής άνοιξε το βιβλίο των κανονισμών, προκειμένου να διαπιστώσει τι έπρεπε να γίνει στη συνέχεια. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ξανά στα πέναλτι με τον Καφφάτο να αποκρούει το σουτ του Πορτογάλου παίκτη και τον Μάνιτς να σκοράρει και να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Η ΑΕΚ βαδίζει στο δρόμο του Φίλιππου Βέροιας, ο οποίος τη σεζόν 2002-03 είχε συμμετάσχει στο διπλό τελικό της διοργάνωσης (σ.σ. είχε ηττηθεί από τη δανέζικη Σκιερν). Ανάλογη πορεία στη διοργάνωση είχε κάνει και ο ΓΑΣ Κιλκίς.


--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Πηγή: SPORT 24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 24-02-2011 ΣΤΟ ΟΙΚ. ΚΕΝΤΡΟ ''ΜΙΜΗΣ'' ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΚΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ, ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΦΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ Σ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΗΚΩΘΗΚΕ... ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ...

... (ΑΡΙΔΑΙΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ-ΣΚΥΔΡΑ)
... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!



Ο Νομός Πέλλας ή αλλιώς η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (όπως ονομάζεται πλέον επίσημα από το 2011, δείτε και το διπλανό έμβλημα) βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνορεύει στα δυτικά με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με την Π.Ε.Φλώρινας, στα βόρεια με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), στα ανατολικά με τις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Θεσσαλονίκης και στα νότια με την Π.Ε.Ημαθίας. Η Περιφερειακή Ενότητα καταλαμβάνει έκταση 2.505,774 τετραγωνικά χιλιόμετρα το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας καλύπτεται από καλλιεργήσιμη γη, δάση και βοσκότοπους. 


Οι ορεινοί όγκοι που περιβάλλουν την Π.Ε.Πέλλας είναι το όρος Βόρας (2.524 μ.), το όρος Βέρμιο (2.052 μ.), το όρος Πάικο (1.650 μ.), το όρος Τζένα (2.182 μ.) και το όρος Πίνοβο (2.156 μ.). Οι κύριες πεδινές εκτάσεις της Π.Ε.Πέλλας είναι η πεδιάδα της Αριδαίας στο βόρειο τμήμα του Νομού, καθώς και η πεδιάδα της Έδεσσας και των Γιαννιτσών στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Νομού.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της Π.Ε.Πέλλας (ορεινοί όγκοι του Βόρρα, Πίνοβου, Τζένας, Βερμίου και Πάικου, λίμνες Βεγορίτιδα και Άγρα, ποταμοί Εδεσσαίος (Βόδας), Μογλένιτσα, Αλιάκμονας, Λουδίας). Η Π.Ε.Πέλλας είναι εξαιρετικά πλούσια σε επιφανειακό και υπόγειο υδάτινο δυναμικό (Εδεσσαίος, Μογλένιτσας, Αλιάκμονας, Λουδίας).


Στη Π.Ε.Πέλλας εντοπίζονται αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία ιδιαίτερης αξίας, που προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου.


Διοικητικά, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διοικητικό κέντρο και πρωτεύουσά της την Έδεσσα. Χωρίζεται σε 4 Δήμους. Τον Δήμο Αλμωπίας με πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο την Αριδαία. Τον Δήμο Έδεσσας με πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο την Έδεσσα. Τον Δήμο Πέλλας με πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο τα Γιαννιτσά και ιστορική πρωτεύουσα την Πέλλα. Και, τον Δήμο Σκύδρας με πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο την Σκύδρα. Ο πληθυσμός της Π.Ε.Πέλλας ανέρχεται - σύμφωνα με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ (2011) - σε 139.680 κατοίκους, και παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 4,2 % περίπου σε σχέση με το 2001. Η Π.Ε.Πέλλας αντιπροσωπεύει το 7,45% του πραγματικού πληθυσμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΛΣΤΑΤ, 2011), γεγονός που την κατατάσσει τέταρτη από πληθυσμιακή άποψη επί συνόλου επτά Περιφερειακών Ενοτήτων.


Η Π.Ε.Πέλλας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πολυμορφία σε ό,τι αφορά στη μορφολογία, στις δραστηριότητες και στην οικονομία. Στο πέρασμα του χρόνου, η διαφορετικότητα στους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των διακριτών μορφολογικά τμημάτων (ορεινό-πεδινό) καθίσταται σαφής με τη θεώρηση απλών δεικτών εξέλιξης όπως είναι η πληθυσμιακή μεταβολή, η κατανομή του αγροτικού εισοδήματος και η συγκέντρωση θέσεων εργασίας στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Από την εξέταση των παραπάνω δεικτών διαπιστώνεται η ύπαρξη δύο ταχυτήτων ανάπτυξης μεταξύ του ορεινού και του πεδινού τμήματος, με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή «αιμορραγία» των ορεινών περιοχών, τη φυγή νέων ανθρώπων προς τα αστικά κέντρα και την απουσία νέων θέσεων εργασίας. Η τάση αυτή σταδιακά αντιστρέφεται την τελευταία δεκαετία, με την υλοποίηση επενδύσεων στο ορεινό τμήμα της Π.Ε.Πέλλας, τη δημιουργία σημαντικών τουριστικών πόλων έλξης και την αύξηση της επισκεψιμότητας.


Αν και κατά βάση αγροτική η οικονομία της Π.Ε.Πέλλας, χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια, από εκδήλωση έντονης δραστηριότητας στον δευτερογενή και κύρια στον τριτογενή τομέα όπου ο τουρισμός και ο πολιτισμός προβάλλουν ως τομείς της οικονομίας με ιδιαίτερες προοπτικές εξέλιξης και θετικής συνεισφοράς στην προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής.


Βασικός περιοριστικός παράγοντας των αναπτυξιακών προσπαθειών είναι η ουσιαστική απομόνωση της Π.Ε.Πέλλας από τα βασικά δίκτυα των μεταφορών αφού ο κεντρικός οδικός άξονας της Π.Ε.Πέλλας η Ε.Ο.2 (Θεσ/νίκη-Έδεσσα-Νίκη) παραμένει ως μια κορεσμένη, σχεδόν περιαστική οδός, δημιουργώντας αρνητικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου. 


Η μορφολογική πολυμορφία, το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον και οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις όπως αυτές καταγράφονται από την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου διαμόρφωσαν στο πέρασμα του χρόνου, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάδειξη του τουρισμού ως βασική συνιστώσα της ανάπτυξης της Π.Ε.Πέλλας.




Πολιτικός χάρτης του Ν.Πέλλας



Δορυφορικός χάρτης του Ν.Πέλλας
 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ''4'' ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Η ομάδα του Ολυμπιακού Γαλατάδων ήταν τελικά η τελευταία ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας αφού κέρδισε στην παράταση την αξίόμαχη ομάδα του Απόλλων Καλυβίων και προκρίθηκε.

Ο αγώνας που έγινε την Τετάρτη 23/2 ήταν πολύ δύσκολος και για τους δύο αντιπάλους αφού έγινε με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες σε ένα δύσκολο αγωνιστικά γήπεδο. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε με λευκή ισοπαλία . Στο 101’ της παράτασης ο νεαρός Καραφουλίδης ήταν αυτός που τελείωσε το ‘’θρίλερ’’ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για λογαριασμό της ομάδος των Γαλατάδων. Στο 120’ ο Καραφουλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους όταν το σουτ που έκανε τράνταξε το δοκάρι των αντιπάλων.

Pella-News/X.M.

ΕΝ.ΚΛΩ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΔΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...

...ζητά να μάθει από την κυβέρνηση πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα και πότε

Για εμπαιγμό και αδιαφορία για την τύχη των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Ροδόπης Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σε ερώτησή του που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει τα εξής: «Ο όμιλος ΕΝ.ΚΛΩ., εξαιτίας αστοχιών και λανθασμένων επιλογών της προηγούμενης διοίκησής του, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και κατά συνέπεια σε απόλυτο μαρασμό, εξωθώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ήταν ένα από τα χαρακτηριστικότερα και τραγικότερα παραδείγματα που άφησε πίσω της η σκανδαλώδης πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Χρηματιστηρίου.
Κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού αλλά και να προστατεύονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την περίοδο εκείνη επροτάθησαν και προς τους εργαζόμενους λύσεις που θα τους κατοχύρωναν, χωρίς να νοθεύεται ο ανταγωνισμός μέσα από προσωρινή απόλυση με οικονομική κάλυψή τους, εκκαθάριση, πώληση και επαναπρόσληψή τους, με τρόπο που θα καθιστούσε τις νέες βιομηχανίες βιώσιμες και τους έμπειρους εργαζόμενους οριστικά τακτοποιημένους. Σημειωτέον, ότι η λύση αυτή ήταν συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο και λόγω της οικονομικής συγκυρίας υπήρχε και επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τους ανταγωνιστές. Ταυτίζονταν δηλαδή το συμφέρον των εργαζομένων της επιχείρησης, του κλάδου και της τοπικής αγοράς. Θυμίζω ότι, την περίοδο εκείνη, ηγετικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ενθάρρυναν και καθοδηγούσαν τους εργαζόμενους σε άλλες κατευθύνσεις, εγκλωβίζοντάς τους σε μία αδιέξοδη πολιτική, με την υπόσχεση ότι όταν το κόμμα τους έρθει στην εξουσία θα λύσουν αυτομάτως όλα τους τα προβλήματα. Αυτό έπειθε τους εργαζόμενους να διεκδικούν όλα τα λεφτά να δοθούν προς τη νέα διοίκηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε, αξιοποιώντας την εγγύηση των 29 δις ευρώ που έδωσε προς το τραπεζικό σύστημα να διασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση 36 εκατ ευρώ, ώστε να επαναλειτουργήσουν κάποιες βιώσιμες βιομηχανίες του Ομίλου. Η ΝΔ ό,τι της ζητήθηκε το έκανε πράξη, χωρίς να στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και προστατεύοντας τους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, έσπευσε διά του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών στην Κομοτηνή να υποσχεθεί οριστική επίλυση του ζητήματος στις 29/05/2010, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για το ποσό των 62 εκατ. ευρώ. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η αρμόδια υπουργός δήλωναν ότι «το πρόβλημα της ΕΝ.ΚΛΩ. λύθηκε». Μερικούς μήνες αργότερα, ο νέος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό δήλωνε άγνοια και ζητούσε χρόνο για να ενημερωθεί για το ζήτημα.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους εργαζόμενους, που έχουν περιέλθει σε απόγνωση, οι οποίες οδήγησαν μέχρι και τη χρήση βίας και χημικών. Η αγανάκτηση των εργαζομένων, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας δεν οφείλεται μόνο στην αδιαφορία ή στην αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις. Οφείλεται κυρίως στον εμπαιγμό των ανθρώπων αυτών που εδώ και μήνες, αυτοί και οι οικογένειές τους, βιώνουν στιγμές εξαθλίωσης, απόγνωσης και απελπισίας και νιώθουν, παρόλαυτά, ότι η κυβέρνηση διαρκώς τους κοροϊδεύει και τους υποτιμά.

Ο κ. Στυλιανίδης ζητά να μάθει από την κυβέρνηση πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα και πότε. Τι μέτρα θα λάβει ώστε να ξαναλειτουργήσουν τουλάχιστον οι βιώσιμες βιομηχανίες του Ομίλου; Πώς θα προστατεύσει και θα βοηθήσει τις εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων που δοκιμάζονται; Για ποιο λόγο οι ίδιοι πολιτικοί πρωταγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που πριν τις εκλογές ξεσήκωναν τους εργαζομένους και ισχυρίζονταν ότι: «αν ήταν κυβέρνηση θα έλυναν το θέμα σε μία εβδομάδα», τώρα τους χλευάζουν, τους περιφρονούν και τους κοροϊδεύουν; Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι η έκρηξη της ανεργίας που προκαλείται στη Θράκη (επί μακρόν ανυπαρξία αναπτυξιακού νόμου, καθυστέρηση στην καταβολή του 12%, ανειλικρινής και μη ρεαλιστική αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως αυτό της ΕΝ.ΚΛΩ κ.ά.) οδηγεί στην δημογραφική απογύμνωσή της και άρα στον οριστικό μαρασμό της;

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Πηγή: xronos.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΑΡ...)

*Το τσίπουρο είναι το μοναδικό ελληνικό λευκό απόσταγμα που έχει προέλευση το σταφύλι.
Παράγεται με απόσταξη των στεμφύλων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην ελληνική γη.
* Το τσίπουρο έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων και θεωρείται το αυθεντικό ελληνικό ποτό που συνδέεται άμεσα με την ελληνική φιλοξενία, με την παράδοση του τόπου μας και τον πολιτισμό μας.
* Το εμφιαλωμένο τσίπουρο παράγεται με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονο εξοπλισμό και φυσικά την ασφάλειά του εγγυάται η τυποποίησή του.
* Το τσίπουρο απαιτεί σεβασμό στον τρόπο παραγωγής του: επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών, τέχνη και εμπειρία στην απόσταξη.
* Παράγεται σε δύο τύπους: με γλυκάνισο και χωρίς.
Στο τσίπουρο με γλυκάνισο επικρατεί το άρωμα και η γεύση της ανηθόλης και όταν προσθέσουμε νερό γαλακτώνει. Στο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αναδεικνύονται τα αρώματα και η γεύση του σταφυλιού.
Όταν παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια αποκτά χρυσοκίτρινες αποχρώσεις και τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της επίδρασης του ξύλου συνυπάρχουν αρμονικά με αυτά του φρούτου.
* Το τσίπουρο δεν έχει συγκεκριμένους κώδικες στην κατανάλωσή του. Δεν είναι γένους αρσενικού, έχει αγκαλιαστεί απ όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλες τις εποχές του χρόνου.
* Είναι προϊόν που καταναλώνεται κατ εξοχήν με παρέα. Αυθόρμητα δένει τις παρέες και κάνει τα μέλη τους να συμμετέχουν και να επικοινωνούν, με χαλαρή πάντα διάθεση, γύρω από ένα τραπέζι με μικρές μερίδες από ελληνικούς μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας που εναλλάσσονται συνέχεια.
* Καταναλώνεται επίσης σαν χωνευτικό στο κλείσιμο ενός καλού γεύματος. Για μεγαλύτερη απόλαυση και για την καλύτερη ανάδειξη των αρωμάτων του, σερβίρεται σε ιδιαίτερο ποτήρι σχήματος τουλίπας.
* Προτιμάται η κατανάλωσή του στους 8 - 10 βαθμούς. Αν προσθέσουμε πάγο, καλό είναι να προηγηθεί η προσθήκη λίγου δροσερού νερού.
* Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, με το λεπτό φρουτώδες άρωμά του, καθώς και το παλαιωμένο αποτελούν ιδανική βάση για δροσερά cocktails.

Πηγή:
apolafste.ypefthina.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Βεγορίτιδας κατέθεσε ο βουλευτής Πέλλας Γ.Καρασμάνης.


Από το φιλικό ιστολόγιο edessa-vegoritida.



Μία είναι η Μακεδονία. Macedonia is one. Edna e Makedonija, enda i Grka.

Η ΚΑΡΔΙΑ
ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
...ΧΤΥΠΑΕΙ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
...ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ!!!



Δημιουργός του βίντεοκλιπ: Florinamak

Τραγουδά ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ

Πέρα από αμφιβολίες και από διαφωνίες
μια είναι μόνο μια και όχι δυό Μακεδονίες.(χ2)
Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα, ξέρουν όλοι οι λαοί
πως του Αλεξάνδρου η χώρα, είναι Γη Ελληνική.
...
Το αστέρι της Βεργίνας έχει σύμβολο χρυσό σου
Αϊ Δημήτρη καβαλάρι Στρατηγό Σαλονικιό σου(χ2)
Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα, ξέρουν όλοι οι λαοί
πως του Αλεξάνδρου η χώρα, είναι Γη Ελληνική.

Μάνα μου Μακεδονία άλλη ίδια δεν υπάρχει
ο Παύλος ο Μελάς το γράφει κι όλοι οι Μακεδονομάχοι(χ2)
Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα, ξέρουν όλοι οι λαοί
πως του Αλεξάνδρου η χώρα, είναι Γη Ελληνική.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

VIDEO: INTER-BAYERN M.=0-1



INTER MILAN-BAYERN MUNICH=0-1 ( '90 MARIO GOMEZ!!! )

Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ ΠΑΟΚΑΡΑ ΑΛΛΑ...Η ΜΠΑΛΑ ΗΤΑΝ ΡΩΣΙΔΑ...!

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, μπορούσε τη πρόκριση μέσα στη "παγωμένη" Μόσχα, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, η ατυχία και το "χαζό" πέναλτι του Κρέσιτς του στέρησαν μία μεγάλη επιτυχία επί της ΤΣΣΚΑ(1-1).

Εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 με τη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά", μέτά από μία μεστή εμφάνιση, πλήρωσε τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες που είχε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και μετά από ένα "χαζό" πέναλτι του Κρέσιτς στο 78' δεν κατάφερε να κλέψει τη πρόκριση από τους μέτριους Ρώσους. Ο Μουσλίμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 68' (δείτε εδώ). Είχε δοκάρι ο Βόσνιος στο 36' (δείτε εδώ).

Το ματς

Στη ρεβάνς του 0-1 της Τούμπας, θέλοντας και μη, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίξει επιθετικά και ρισκάρει, για να φτάσει στο γκολ και να φέρει τη πρόκριση στα ίσα.

Με εξαίρεση το διάστημα 10'-20' όπου η ΤΣΣΚΑ ήταν η κυρίαρχος του ματς και είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Λόβ στο 18', καλύτερος ήταν ο "Δικέφαλος του Βορρά".

Ο ΠΑΟΚ, στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσε, είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με πιο σπουδαία το δοκάρι του Μουσλίμοβιτς στο 36' (δείτε εδώ).

Η τύχη, όμως, γύρισε τη πλάτη στην ομάδα του Μάκη Χάβου και το 0-0 έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ, μπήκε το ίδιο φουριόζος και στην επανάληψη. Έκανε από πολύ νωρίς αισθητή τη παρουσία του στην εστία του Ακινφέεφ στο 47' με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά και πάλι η τύχη και ο χαμηλός ρυθμός στο ματς, που προσπαθούσαν να επιβάλουν οι Ρώσοι, κρατούσαν το 0-0.

Με τη θερμοκρασία να πέφτει όσο περνούσε η ώρα και με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, ο ΠΑΟΚ, μετά το 60' έγινε πιο επιθετικός και οχτώ λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, άνοιξε το σκορ (δείτε εδώ).

Το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Τσεπτσούκοφ, ο οποίος μόλις είχε αντικαταστήσει τον Ακινφέεφ, έδωσε την ευκαιρία στον Μουσλίμοβιτς, να πετύχει προ κενής εστίας το 0-1 και να ισοφαρίσει το σκορ της Τούμπας.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης και αν ο Σαλπιγγίδης, στο 75' είχε σημαδέψει σωστά, σε προβολή που είχε μετά από πάσα από τον Ίβιτς, τότε οι "μαυρόασπροι" θα είχαν αγκαλιάσει τη πρόκριση.


Η μπάλα όμως τιμωρεί και όπως στο πρώτο 45λεπτο η τύχη είχε γυρίσει τη πλάτη στον ΠΑΟΚ, έτσι και στο 80' η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε.

Ο Κρέσιτς ανέτρεψε καθαρά τον Τόσιτς, σε ένα χαζό πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λόβ, ο Κρέσιτς απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και αφού σταμάτησε στο απέναντι δοκάρι, ο Ιγκνάσεβιτς από κοντά, έκανε το 1-1.

Στο υπόλοιπο του ματς, οι παίκτες του Μάκη Χάβου, δίχως ηθικό, δίχως δυνάμεις και χωρίς καθαρό μυαλό, προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, με το οποίο θα έπαιρναν τη πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν και ο ΠΑΟΚ είπε άδικο αντίο στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ (64' Τσεπτσούγκοφ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα (61' Αλντονίν), Νέσιντ, Λοβ (90'+5' Α. Μπερεζούτσκι).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίτς (87' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Γήπεδο: «Λουζνίκι»

Διαιτητής: Ντούχαμελ(Γαλλία)
Βοηθοί: Ντούχαμελ(Γαλλία), Καπέλλι(Γαλλία)
Επιπλέον βοηθοί: Τουάλ(Γαλλία), Μπουκέ(Γαλλία)

ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1479 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ

Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν το 346.

Κατά την εποχή του Αρκαδίου, το 404, η πρώτη Αγιά Σοφιά πυρπολείται και θα κτισθεί εκ νέου από τον Θεοδόσιο Β'. Θα πυρποληθεί όμως και πάλι το 532, κατά τη Στάση του Νίκα. Έτσι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α' αποφασίζει να κατασκευάσει την εκκλησία από την αρχή, στον ίδιο χώρο, αλλά πολύ πιο επιβλητική, για να δεσπόζει στη Βασιλεύουσα. Τα θεμέλια αυτού του μεγαλοπρεπή ναού θα μπουν στις 23 Φεβρουαρίου του 532, με σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος Τραλλιανός και Ισίδωρο ο Μιλήσιος.

Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου έργου δούλεψαν αδιάκοπα επί έξι χρόνια 10.000 τεχνίτες, ενώ ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 ευρώ). Από κάθε σημείο όπου υπήρχε Ελληνισμός, έγινε προσφορά: Τα πράσινα μάρμαρα από τη Μάνη και την Κάρυστο, τα τριανταφυλλιά από τη Φρυγία και τα κόκκινα από την Αίγυπτο. Από τον υπόλοιπο κόσμο προσφέρθηκαν τα πολύτιμα πετράδια, ο χρυσός, το ασήμι και το ελεφαντόδοντο, για τη διακόσμηση του εσωτερικού.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Δεκεμβρίου του 537 από τον Ιουστινιανό, ο οποίος βλέποντας την υπεροχή της Αγίας Σοφίας έναντι του ξακουστού ναού του Σολομώντα, αναφωνεί: «Δόξα των Θεώ το καταξιωσάντι με τελέσαι τοιούτον έργον. Νενίκηκά σε Σολομών».

Για κοντά χίλια χρόνια (537-1453), η Αγία Σοφία θα αποτελέσει το κέντρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Εκεί, ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει τις συμφορές και θα αποθεώσει τους νέους αυτοκράτορες.

Η τελευταία λειτουργία τελέστηκε στις 29 Μαΐου του 1453. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' Δραγάτης, αφού προσευχήθηκε μαζί με το λαό και ζήτησε συγνώμη για λάθη που πιθανόν έκανε, έφυγε για τα τείχη, όπου έπεσε μαχόμενος. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και με την επανάσταση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Πηγή: sansimera

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛ. ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ροζαλία Γαβριηλίδου
Αντιπρόεδρος: Πέτρος Κριαρίδης
Γραμματέας: Κωνσταντίνος Καλλιανίδης
Ταμίας: Δέσποινα Τσαγκουρίδου
Μέλη: Αθηνά Καραλιόλιου
Χριστίνα Κιοσκερίδου
Ιωάννης Απάζογλου

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν η Κατερίνα Καλαϊτζίδου και η Πόπη Κιοσκερίδου

Ελεγκτική επιτροπή
Αντώνης Χρυσίδης
Γεώργιος Χασιλίδης
Δημήτριος Γιουματζίδης
Αναπληρωματικό μέλος: Κωνσταντίνος Μαχαιρίδης

Οι αρμοδιότητες που ανέλαβαν τα μέλη έχουν ως εξής:
Αθηνά Καραλιόλιου: Υπεύθυνη φορεσιών με αντικαταστάτες τις κυρίες Πόπη και Χριστίνα Κιοσκερίδου
Χριστίνα Κιοσκερίδου: Υπεύθυνη βιβλιοθήκης
Ιωάννης Απάζογλου: Υπεύθυνος εγκαταστάσεων

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. ξεκινά με κέφι τη θητεία του και υπόσχεται στα μέλη δυναμική πορεία του συλλόγου για την πραγματοποίηση των σκοπών του καταστατικού του.

Για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος
Ροζαλία Γαβριηλίδου

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Συγχαίρουμε την Πρόεδρο Ροζαλία Γαβριηλίδου για την επανεκλογή της και όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχόμαστε καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο τους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Η ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω τους προέδρους της, Σταύρου Αδαμίδη, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, την προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Όσα έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι του Σαββάτου φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά το τέλος της λήξης και τη νίκη του Ολυμπιακού η ποδοσφαιρική Ελλάδα ζει με απειλές, επιθέσεις στη Superleague, σε διαιτητές, σε ποδοσφαιριστές, μαχαίρωμα οπαδού και το μέλλον φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει την επόμενη αγωνιστική ή στην επόμενη συνάντηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε οποιοδήποτε άθλημα.

Η ΑΕΚ και... ο Σταύρος Αδαμίδης βλέποντας του κινδύνους που υπάρχουν πρότεινε την προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του.
Ο Πρόεδρος τη Ένωσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάνο Μπιτσαξή το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια αυτής ο Αδαμίδης έριξε στο τραπέζι την πρότασή του.
Ο γγΑ άκουσε την πρόταση και δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στον προϊστάμενο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη.
Η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει και επίσημα την πρότασή της ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμα περισσότερο το θέμα με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν σκληρά ως μέτρα αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο μόνο τέτοια θα μπορέσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που γιγαντώνεται κάθε μέρα που περνάει.

Η ΑΕΚ είχε τονίσει στην αρχή του πρωταθλήματος πως ίσως υπάρξουν προβλήματα - όπως έχει κάνει και στο παρελθόν - αλλά κανείς τότε δεν έκατσε σε ένα τραπέζι ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

--- --- --- --- --- --- --- --- ---
Πηγή: sport24.gr

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Σοβαρός αριθμός συμβασιούχων, τους οποίους διαχρονικά οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε δυναμικό παρών στη συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 17/2/2011 και ώρα 6:00 μ.μ., για να τονίσει για άλλη μια φορά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι:

- Η αφαίρεση του όποιου εργασιακού δικαιώματος από τον οποιονδήποτε, αποτελεί κοινό εργασιακό πλήγμα όλων.

- Δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει την κοινωνική πραγματικότητα και το δίκιο των "υπό ομηρία" εργαζομένων.

- Δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση στην εκτελεστική εξουσία ν΄ ασκήσει την οποιαδήποτε πίεση στους δικαστές, που καλούνται να κρίνουν το μέλλον τους.

- Κανείς δε πρέπει να ξεχνάει τα λόγια του Ελληνικού Συντάγματος, άρθρο 22:

«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για την
δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική
εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης
αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»

Κοινό σύνθημα όλων, αποτέλεσε το:
"ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ"
.

Σκηνές από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2011 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την προσεχή Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, για την ανάδειξη των νέων διοικητικών του οργάνων, για την τριετία από 16 Μαρτίου 2011 έως 15 Μαρτίου 2014. Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων διεξάγονται ταυτόχρονα σε όλη την χώρα.

Στα Γιαννιτσά, τα ενενήντα έξη (96) μέλη του Συλλόγου θα ψηφίσουν την Κυριακή 27-2-2011, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου (Κουγιουμτζίδη 3, 2ος όροφος, Γιαννιτσά), για να εκλεγούν ο Πρόεδρος και τα τέσσερα (4) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διοικήσουν τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών την επόμενη τριετία.

Οι υποψηφιότητες έχουν οριστικοποιηθεί από την 31-1-2011, αφού από τον Κώδικα Δικηγόρων προβλέπεται ρητή προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Για το αξίωμα του Προέδρου μοναδικός υποψήφιος είναι ο νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Ξυνίδης. Για τις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υποψήφιοι θα είναι οι δικηγόροι: 1)Καραντζίκος Νικόλαος, 2)Μπαλάσκα Σταυρούλα, 3)Τανάσκος Χρήστος και 4)Φουντουκίδης Ευστάθιος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ Θ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Δ.ΠΑΣΟΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη και συζήτησε μαζί του εκτενώς θέματα της επικαιρότητας και, κυρίως, τον προγραμματισμό έργων και αναπτυξιακών παρεμβάσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αλμωπίας, αξιοποιώντας τον σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει. Ιδιαίτερο θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας και το οδικό δίκτυο το οποίο παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή προτάσεις του Δημάρχου Αλμωπίας που μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τη μεριά του πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και, ειδικότερα, στους τομείς της προσέλκυσης επενδύσεων και απευθείας υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η Αλμωπία συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για μία βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο σημαντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με βάση τη φύση και τον πολιτισμό. Μοναδικά οικοσυστήματα, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο, άφθονοι φυσικοί πόροι, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καλλιεργήσιμη γη και, προπάντων, φιλικοί και εργατικοί άνθρωποι εγγυώνται την επιτυχία επιχειρηματικών κι άλλων αναπτυξιακών δράσεων που μπορούν να χωροθετηθούν στην περιοχή. Στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, είναι σημαντικό να φροντίσουμε και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή μας με γνώση, φαντασία και μεράκι, για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές».

ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Ν.ΠΕΛΛΑΣ: ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 25-02-2011 ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ


ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:00' στο κέντρο ''ΜΙΜΗΣ'' (1ο χλμ Μαροβουνίου - Σκύδρας).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής Νέας Δημοκρατίας.


Τιμή Πρόσκλησης: 15 €

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-2-2011



Την Κυριακή 20-2-2011 στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ» με την συμμετοχή των στελεχών του συνδυασμού αλλά και πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Σωκράτης Καζαντζίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Αργυρός, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έκοψε την πίτα του που ευλόγησε ο πατέρας Αθανάσιος Ρούντος, ευχόμενος σε όλους υγεία δύναμη και κουράγιο για να μπορέσουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής τόνισε τα εξής:


Φίλες και φίλοι

θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στην κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού μας.

Πριν αναφερθώ στα δημοτικά θέματα θα ήθελα να σταθώ στον χαμό ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ενός ευπατρίδη πολιτικού του Μιλτιάδη Έβερτ.


Γνώρισα τον Μιλτιάδη Έβερτ
το 1981. Το 1982 ήμουν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ κάτω Πατησίων όταν πραγματοποιήσαμε στον κινηματογράφο Άττικα στην πλατεία Αμερικής την πρώτη πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα (περισσότερα από 1500 άτομα) με ομιλητή τον Μιλτιάδη Έβερτ. Έγινε θέμα στις εφημερίδες η μεγάλη παρουσία κόσμου αλλά και ο λόγος του Μιλτιάδη Έβερτ που εμψύχωνε τους νεοδημοκράτες γιατί ήταν περίοδος πολύ δύσκολη για την παράταξη. Από τότε με τιμούσε με την φιλία του.

Το 1986 ο Μιλτιάδης Έβερτ... ..ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ζήτησε από τον Μεϊμαράκη, πρόεδρο τότε της ΟΝΝΕΔ, να εγκατασταθώ στην Λυκαβηττού στα γραφεία του συνδυασμού "Νέα Εποχή", και να στηρίξουμε με τη νεολαία τον προεκλογικό αγώνα, να τον συνοδεύω σε περιοδείες κλπ. Δίπλα του αυτούς τους μήνες έμαθα και άκουσα πολλά για την οργάνωση, τις στοχευμένες εκδηλώσεις, το πόρτα -πόρτα, το πρόγραμμα που πρώτα εγκρίνουν οι πολίτες. Μια όντως προωθημένη πολιτικά προεκλογική καμπάνια όπου σε δεύτερο πλάνο απεικονιζόταν η «μπουλντόζα». Το παρατσούκλι είχε γίνει ισχυρό όπλο.

Τρία χρόνια μετά, το 1989, ως υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας, ονόμασα τον συνδυασμό μου «Νέα εποχή», εφάρμοσα το πόρτα- πόρτα, είχα φυλλάδιο με θέσεις, έκανα ομιλίες σε κάθε χωριό κλπ, πράγματα που γίνονταν πρώτη φορά στην Σκύδρα.

Στήριξα τον Μιλτιάδη Έβερτ ως αρχηγό το 1993 και το 1996 ανοιχτά και ξεκάθαρα όπως κάνω πάντοτε. Το 1996, στις βουλευτικές εκλογές, μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος και τουαρνήθηκα. Τότε θύμωσε αλλά δεν μου κράτησε κακία.

Το 1997, όταν άρχισε να γίνεται συζήτηση για το συνέδριο και να αναφέρεται το όνομα τουΚώστα Καραμανλή, μου τηλεφώνησε (ήμουν μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και Δήμαρχος) και με ρώτησε τί θα στηρίξω, λέγοντας μου επί λέξη "ξέρω ότι αυτό που θα μου πεις θα το κάνεις". Του απάντησα ότι εάν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής θα στηρίξω Καραμανλή, εάν δεν είναι υποψήφιος, θα στηρίξω Έβερτ όπως και πριν. Δεν θύμωσε, δεν μου το κράτησε.

Ήταν μεγαλόψυχος, ήταν ένας ευπατρίδης πολιτικός, ήταν ένας μεγάλος πολιτικός που κράτησε όρθια την μεγάλη μας παράταξη στα δύσκολα. Προσωπικά έμαθα πολλά δίπλα του και πολλές φορές με βοήθησε. Μιλτιάδη Έβερτ ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης που θα σε σκεπάζει. Μιλτιάδη Έβερτ ας είναι η μνήμη σου αιώνια.

Αυτό που θέλω να τονίσω με την ευκαιρία αυτή είναι ένα:

Αυτή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να μάθει να τιμά ανθρώπους και ιδιαίτερα πρόσωπα που πρόσφεραν στον τόπο όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος έδωσε μάχη για την συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και ήταν αυτός που έστησε ως Δήμαρχος το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Αυτά τα λίγα λόγια ένιωθα ότι πρέπει να σας πω ως ένα πολύ μικρό πολιτικό μνημόσυνο για έναν μεγάλο πολιτικό έναν ευπατρίδη πολιτικό τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Φίλες και Φίλοι,

Προβληματίστηκα αν πρέπει να σταθώ και να αναφερθώ μόνο στα Δημοτικά Θέματα. Όμως σκέφτηκα ότι τα Δημοτικά θέματα δεν παύουν να είναι ταυτόχρονα και βαθιά πολιτικά.

Όχι επειδή υποστηρίζονται οι συνδυασμοί από τα κόμματα αλλά γιατί τα Δημοτικά προβλήματα, η τοπική οικονομία, η ποιότητα ζωής των πολιτών κ.λ.π., είναι σε άμεση συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση, την οικονομία της χώρας και την πολιτική της κυβέρνησης.

Έτσι, το ερώτημα αν μπορεί ο Δήμος Σκύδρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα της εποχής, αποκτά δύο σκέλη.

Το πρώτο είναι: Μπορεί η παρούσα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να οδηγήσει τον Δήμο Σκύδρας στο μέλλον; Το δεύτερο ερώτημα είναι: Η πολιτική της κυβέρνησης, κυρίαρχα στην οικονομία, και φυσικά στην αυτοδιοίκηση είναι αυτή που πρέπει ώστε να πάει ο Δήμος Σκύδρας και γενικότερα ο τόπος μας μπροστά;

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Σκύδρας τα τελευταία 4 χρόνια παρουσίασε στασιμότητα, και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκα και στήριξα την Δημοτική Αρχή του κ. Χοϊδη όσο ήμουν Βουλευτής, η Δημοτική Αρχή δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο αξιόλογο έργο.

Πέρα από τα έργα που με ενέργειες μου, χωρίς να τρέξει ο Δήμαρχος, εγκρίθηκαν χρήματα και έγιναν έργα, (όπως η ύδρευση σε Λιποχώρι και Καλύβια, οι διαβάσεις του ΟΣΕ, η γέφυρα στο Λιποχώρι που τώρα κατασκευάζεται, η ένταξη των Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας στα ΟΠΑΑΧ και άλλες έκτακτες χρηματοδοτήσεις) δεν υπάρχουν μεγάλα έργα που ο Δήμος Σκύδρα να πραγματοποίησε.

Ταυτόχρονα όμως, ο Δήμος Σκύδρας είναι από τους περισσότερο χρεωμένους Δήμους στη χώρα.

Το χρέος του παλαιού Δήμου Σκύδρας δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Σήμερα, το υπολογίζουμε περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, και αν υπολογίσουμε και τον Δήμο Μενηίδας (τώρα γίνεται ο έλεγχος) περίπου 2 εκατομμύρια, τότε το συνολικό χρέος θα φθάσει τα 6 εκατομμύρια.

Στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο αλλά έκανε πως δεν άκουσε.

Και βέβαια θα υπάρχει χρέος στο Δήμο Σκύδρας , διότι η σπατάλη και η κακοδιαχείριση είναι το κυρίαρχο πρόβλημα του Δήμου.

Όταν Αντιδήμαρχος καταγγέλλει υπαλλήλους, οι οποίοι χωρίς εντολές προμηθεύονται κατά πως θέλουν και από όπου θέλουν, αυτό όχι μόνο είναι παράνομο και αντίθετο στον νόμο, αλλά και επιφέρει σπατάλη και ανεξέλεγκτες δαπάνες στον Δήμο.

Τα σταμάτησε αυτά ο κ.Χοϊδης;

Όχι, δεν σταμάτησε ούτε την σπατάλη, ούτε την κακοδιαχείριση, ούτε την ασυδοσία συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Δεν γινόταν 4 χρόνια προσπάθεια να γλιτώσει ο Δήμος χρήματα μέσα από τις δημοπρατήσεις των έργων.

Την τιμητική τους είχαν 4 χρόνια οι αναθέσεις.

Κατασπαταλήθηκαν τα χρήματα του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γ. Χοϊδη, λειτούργησε με αδιαφάνεια, με απ’ ευθείας αναθέσεις, με κακοδιαχείριση χωρίς να υπολογίζει τα ευρώ που πληρώνουν οι Δημότες.

Ο κ. Γ. Χοϊδης μιλά για συνετή διοίκηση επί 4 χρόνια.

Σήμερα πάλι παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τον νόμο, για να συνεχίσουν τις απευθείας αναθέσεις .

Και σήμερα πάλι αυτό επιδιώκει να κάνει ο Γ. Χοϊδης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή, οι κκ Δημ. Μίμης και Χρ. Ξανθόπουλος, 2 φορές έχουν καταγγείλει εγγράφως την απαράδεκτη λειτουργία της επιτροπής και τις αποφάσεις της στην αρμόδια υπηρεσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας , διότι, αντίθετα με όσα ορίζει ο Νόμος, ο κ. Γιώργος Χοϊδης συνεδριάζει με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του, ενώ ο νόμος ορίζει ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται δημόσια.

Φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, να εγκρίνουμε τα πρωτόκολλα παραλαβής 3 έργων για την κατασκευή αποστραγγιστικών και αντιπλημμυρικών δικτύων στον οικισμό Αρσενίου για το έτος 2009.

Ξέρετε τι είναι αυτό; Κατάτμηση έργου και απευθείας ανάθεση.

Αυτά είναι δείγματα της «χρηστής» διοίκησης του Δήμου Σκύδρας από τον κ. Γιώργο Χοϊδη.

Εξίσου σημαντική για την πορεία του Δήμου όμως, είναι και η αδιαφορία του Δημάρχου και όλης της συμπολίτευσης για τα προβλήματα του Δήμου.

Την Εφορία που φεύγει, το Τελωνείο, το Στρατόπεδο, τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου μας, τα προβλήματα του Εμπορικού κόσμου.

Για το Τελωνείο, την εφορία, το στρατόπεδο, τα φέραμε στο Δ.Σ. από την 1η συνεδρίαση, για να προλάβουμε κακές εξελίξεις.

Προτείναμε στον κ. Χοίδη συμπαράταξη και αγώνα για το καλό του Δήμου Σκύδρας. Του είπα ότι είμαστε δίπλα του, να γίνει μια επιτροπή η οποία μαζί με τους βουλευτές του νόμου θα διεκδικήσει να μην καταργηθεί η Εφορία της Σκύδρας. Για το Τελωνείο είχα φροντίσει όταν ήμουν Δήμαρχος να χτιστεί νέο Τελωνείο και έτσι να είναι δύσκολο να φύγει να πάει σε ενοικιαζόμενο κτίριο στην Βέροια, ούτε να μείνει ένας νόμος χωρίς Τελωνείο.

Όμως η Εφορία φεύγει και θα μετατραπεί σε φορολογικό ΚΕΠ για ενημέρωση και κάποιες πληρωμές. Όλες οι ουσιαστικές υπηρεσίες θα φύγουν και η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη.

Η Εφορία της Σκύδρας πετύχαινε τους στόχους που έβαζε το υπ. Οικονομικών. Το κλείσιμο θα έχει επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χοιδη θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη γι αυτές τις εξελίξεις και θα μείνει στην ιστορία ως η Δημοτική Αρχή που έχασε από την κυβέρνηση , την Εφορία από την Σκύδρα.

Για το στρατόπεδο ζητούμε όχι μόνο να μην γίνει Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών αλλά πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο, ή σε συνεργασία με το υπ. Άμυνας να αξιοποιηθεί.

Η θητεία Χοϊδη θα καταγραφεί, ως η Δημοτική Αρχή που έχασε την Εφορία, η Δημοτική Αρχή που κυριολεκτικά «έθαψε» τον Δήμο Σκύδρας.

Πρόβλημα είχαμε και με τις εκτιμήσεις ζημιών για τους αγρότες, από ζημίες που υπέστησαν από το χαλάζι. Κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε η Δημοτική Αρχή.

Φίλες και φίλοι

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει να ξέρουν ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις των παρατάξεων.

Γι αυτό έχουμε καταθέσει πρόταση

«για τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Την Τετάρτη στο Δ.Σ. πιστεύω να αποδεχθεί η Δημοτική Αρχή την πρόταση μας διότι η ενημέρωση ανεβάζει το επίπεδο της Δημοκρατίας και καθιστά τους πολιτικούς περισσότερο υπεύθυνους και τους πολίτες ικανότερους να κρίνουν ορθά.

Κυρίες και κύριοι

Σήμερα απαιτούνται Δημοτικοί άρχοντες, άξιοι, με όραμα για να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά.

Για τον Δήμο Σκύδρας όμως αυτό το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Αυτό το μέλλον, το αύριο του Δήμου Σκύδρας είναι υποθηκευμένο με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Φίλες και φίλοι

Όμως, ο Δήμος Σκύδρας, είναι μια μικρογραφία της σημερινής κατάστασης του τόπου μας.

Η οικονομία της χώρας μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα οικονομικά των νοικοκυριών σε ακόμη χειρότερη.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου από την υπόσχεση «Λεφτά υπάρχουν», έχει περάσει στην επιβολή του Μνημονίου, το οποίο μέρα με την μέρα αυξάνει το χρέος μας και κάνει φτωχότερους τους Έλληνες.

Σήμερα η κυβέρνηση συνεχώς μειώνει τους μισθούς, στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυξάνει την έμμεση φορολογία και ουσιαστικά έχει κατορθώσει να οδηγήσει την οικονομία στον στασιμοπληθωρισμό, όπου έχουμε αρνητική ανάπτυξη, δηλαδή στο -4%, ταυτόχρονα έχουμε αύξηση της ανεργίας στο 14% αλλά και αύξηση του πληθωρισμού στο 5% και πλέον, δηλαδή εφαρμόζεται μια πολιτική που έχει οδηγήσει την οικονομία στην ύφεση και στην φτώχεια.

Η φτώχεια πλέον είναι απόλυτα εμφανής.

Συμπολίτες μας υποφέρουν. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Τα λίγα που είχε η κάθε οικογένεια ή τελείωσαν ή τελειώνουν.

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν μεγαλώσει η πίτα, αν δεν δημιουργηθεί πλούτος, αν δεν έχουν λεφτά οι πολίτες, δεν θα μπορούν να πληρώσουν φόρους και η πτώχευση της χώρας θα έλθει ως μοιραία κατάληξη.

Η περιοχή μας και ο νομός μας ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία στα επίπεδα της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, καθώς και με έναν ακόμη παραγωγικό τομέα, τον τουρισμό.

Εμείς εδώ στην Πέλλα δεν χρειαζόμαστε μαρίνες, δεν χρειαζόμαστε μετρό, χρειαζόμαστε όμως έναν σωστό δρόμο που θα μας οδηγεί με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και έναν δρόμο που θα μας συνδέει με την Εγνατία οδό, τόσο για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Νομό, αλλά και για την γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων και των πολιτών

Χρειαζόμαστε επενδύσεις στον Αγροτικό Τομέα. Επενδύσεις στην διαχείριση των υδάτινων πόρων, όπως το Φράγμα του Αλμωπαίου.

Στην επίσκεψη του εδώ στην Σκύδρα, ο κ. Σκανδαλίδης απαντώντας για το θέμα αυτό που πολλοί θέσαμε, τόνισε ότι θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση των μελετών (είχαν χρηματοδοτηθεί με 3.400.000 ευρω από την Ν.Δ.), για να υπάρχει σε επόμενη φάση, ετοιμότητα του έργου όπως είπε.

Χρειαζόμαστε Δημοπρατήριο εδώ στη Σκύδρα, το κέντρο διακίνησης των αγροτικών μας προϊόντων. Ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εγκρίνει και την χρηματοδότηση, στη Νομαρχία Πέλλας (1.200.000 ευρώ), για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Περιμένουμε με μεγάλη προσμονή τις παραπέρα εξελίξεις και είμαι βέβαιος ότι η Περιφέρεια θα κάνει το καλύτερο.

Χρειαζόμαστε Διαμετακομιστικό κέντρο στην ΒΙΠΕ Πέλλας – Ημαθίας, στην Πετριά.

Η πρόταση του κ. Σκανδαλίδη μετά από τις συνεννοήσεις με τους Ισραηλινούς για την δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα έχει το χώρο του στην ΒΙΠΕ Πέλλας – Ημαθίας και όχι σε άλλη περιοχή της Ημαθίας. Πρέπει να παλέψουμε για αυτό.

Υπάρχει σχετική μελέτη από τον Γιώργο Τάνο όταν ήταν Νομάρχης.

Χρειαζόμαστε επενδύσεις στον μεταποιητικό τομέα για αξιοποίηση της παραγωγής του ροδάκινου και των άλλων φρούτων και λαχανικών.

Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός φορέα που θα προωθήσει και θα προβάλλει συντονισμένα κάθε προϊόν.

Αυτό απαιτεί όμως νέο πνεύμα λειτουργίας στους συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών.

Δεν είναι δυνατόν εξειδικευμένο έργο, π.χ. το μάρκετινγκ, δηλαδή την προώθηση, την εύρεση αγορών και την πώληση να την κάνει ένας άνθρωπος που δεν έχει τις ανάλογες γνώσεις.

Χρειάζονται μέτρα για την κτηνοτροφία μας. Πρέπει να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας.

Είμαστε ελλειμματικοί σαν χώρα σε κρέας και γάλα, αλλά παρόλα αυτά δεν στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας και την κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας.

Ο ΕΛΓΑ ήταν τα τελευταία χρόνια ο μοχλός στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Σήμερα οι αγρότες μας καλούνται να πληρώσουν αυξημένη ασφαλιστική εισφορά και να αποζημιωθούν πολύ λιγότερα διότι και ο υπολογισμός της παραγωγής ανά στρέμμα είναι πολύ χαμηλός αλλά και οι τιμές με τις οποίες θα αποζημιωθούν τα προϊόντα είναι πολύ χαμηλές.

Η Πέλλα ήταν ο πρώτος Νομός στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Παρ όλα αυτά είχαμε κατηγορηθεί ότι δώσαμε ψίχουλα στους αγρότες, όταν τους δίναμε 500 εκατ. Ευρω.

Και γνωρίζετε καλά ότι σ αυτούς τους αγώνες ήμουν μπροστάρης διεκδικώντας το καλύτερο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας.

Φίλες και Φίλοι,

Η περιοχή μας, ο Νομός μας είναι αγροτικός.

Εάν δεν έχουν οι αγρότες μας, δεν θα έχουν και οι καταστηματάρχες – έμποροι.

Βλέπουμε την περιοχή μας να μαραζώνει μέρα με την μέρα. Μαγαζιά κλείνουν συνέχεια. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και το φάσμα της φτώχειας απλώνεται παντού.

Απαιτούνται συνδυασμένες ενέργειες τόσο από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης, αλλά ακόμη περισσότερο από την πλευρά της πολιτείας, για να βγούμε από την κρίση.

Η χώρα μας χρειάζεται ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής όπου θα κυριαρχούν μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης ώστε η οικονομία μας να ανακάμψει.

Πρέπει να δημιουργηθεί περισσότερος πλούτος.

Πρέπει οι παραγωγικοί τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός να υποστηριχθούν ουσιαστικά.

Δεν είναι λύση το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Λύση είναι η ουσιαστική αξιοποίηση της.

Από τον Ιούλιο του 2010, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι το ξεπούλημα της.

Δεν είναι λύση η συνεχείς περικοπές, ούτε η αύξηση της έμμεσης φορολογίας .

Λύση είναι μια νέα οικονομική πολιτική με στόχο την ανάπτυξη.

Δυστυχώς οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν βοηθούν.

Δεν βοηθούν ούτε οι διαφωνίες για την οικονομική πολιτική μεταξύ κορυφαίων υπουργών , ούτε αποφάσεις όπως για τους υμιυπαίθριους χώρους.

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και ο Πρωθυπουργός στο ρόλο του πυροσβέστη.

Παρουσιάζεται η κυβέρνηση αναξιόπιστη απέναντι στους πολίτες αλλά και το κράτος «μπαταχτσής», διότι δεν πληρώνει επιστροφές ΦΠΑ και άλλες υποχρεώσεις σε εταιρείες αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα.

Σήμερα απαιτείται για τον τόπο μια «νέα διακυβέρνηση» που θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και αυτή είναι η ΝΔ.

Φίλες και φίλοι

Ως αντιπολίτευση στον Δήμο, θα είμαστε παρόντες. Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, στηρίζοντας την Δημοτική Αρχή στις σωστές αποφάσεις, αλλά θα μας βρει απέναντι της, στην σπατάλη, την αδιαφάνεια των αποφάσεων, στην όποια παρανομία.

Ταυτόχρονα είμαι παρών στην πολιτική ζωή του τόπου μας και θέλω να ξεκαθαρίσω για άλλη μία φορά ότι ο τελευταίος που θα φύγει από την ΝΔ θα είμαι εγώ.

Πολλοί προσπαθούν να αφήσουν κάποιες υπονοούμενα ή αμφιβολίες για το αν θα φύγει ο Τζαμτζής από την ΝΔ.

Ε τους απαντώ ότι «αυτοί μπορεί να φύγουν από την παράταξη. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας της ΝΔ»

Χρόνια σας Πολλά