Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δείτε τη διαφορά μεταξύ United Kingdom, Great Britain και England!

Στο βίντεο που ακολουθεί...



____________________________
Πηγή: kentripotideas

AEKFANS: «Δώστε και την ζωή σας γι αυτή την κούπα»

Μήνυμα προς τους παίχτες της ΑΕΚ έστειλε με σχετική ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος AEKFANS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προs παικτεs τηs ΑΕΚ: Αν ειστε αντρεs πρεπει να μπειτε μεσα και με τα καρυδια σαs ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ 5 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ:

ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.

Πρεπει να δωσετε το αιμα σαs ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ζουν και αναπνεουν γι αυτην την κουπα εδω και 9 χρονια!

Για αυτουs που εξαντλησαν μεσα σε μια μερα ολα τα εισιτηρια που πηραμε.

Για αυτουs που αναγκαστηκαν να παρουν εισιτηρια κι απο τον Ατρομητο προκειμενου να ειναι διπλα στην καψουρα μαs. ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ! ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, που μονο ακουγονταs το ονομα τηs σε πιανει ανατριχιλα...

Για ολουs εμαs που θα φερουμε τα παιδια μαs για πρωτη φορα στο γηπεδο ετσι ωστε να συνδυαστει αυτη η παρθενικη τουs φορα με ΤΙΤΛΟ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ!

VAMOS FUERTE ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ!

2001-2011, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ AEKFANS,
www.aekfans.gr
e-mail: aekfans@aekfans.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΥΓ1. Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΟΥΡΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΑ...

ΥΓ2. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΑΕΚ: ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Πηγή: aek1924.gr

________________________________________

ΤΟ PELLA-NEWS.COM ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ...
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΙ Η...
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Ενώ υπάρχει στο fb σελίδα με τίτλο: ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδος 2011

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Π.Ε. Πέλλας: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους ποντιακών συλλόγων

Συνάντηση με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων είχε χθές το μεσημέρι (Πέμπτη, 28/4) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενόψει των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της επίσημης εκδήλωσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν και το σύνολο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων που υλοποιούνται από τους συλλόγους για τις οποίες υπάρχει συνεργασία και υποστήριξη από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε την ομοψυχία και συνεργασία όλων των Συλλόγων που είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Οι αξίες και ο πολιτισμός που καλλιεργήθηκαν από τον Ποντιακό Ελληνισμό είναι εξαιρετικά επίκαιρα και αποτελούν πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Οι πρόσφυγες γενικά κλείνουν μέσα τους την έννοια της πατρίδας και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όταν ζητείται η προσφορά και η συμβολή τους για το κοινό καλό, την κοινή μας πορεία. Οι εκδηλώσεις μνήμης είναι σημαντικές ώστε να διδασκόμαστε από την ιστορία και να σχεδιάζουμε με ψυχή, ρεαλισμό αλλά και τόλμη το μέλλον. Στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάζονται σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, είναι σημαντικό να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τα αδέλφια μας, πόντιους και λοιπούς έλληνες, που ζουν στο εξωτερικό και να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση. Ο κύκλος των συναντήσεων με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και εθελοντικών συλλόγων για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού μας, την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα θέματα θα συνεχιστεί και σ’ αυτήν την συλλογική προσπάθεια θέλουμε τις ιδέες και τις προτάσεις όλων».

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ 4Ε...

...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ!!!

Ικανοποιώντας το αίτημα πάρα πολλών τηλεθεατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό η 4Ε θα αναμεταδώσει την τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 21:30.


Η αγάπη του Χριστού για τον άνθρωπο μετέτρεψε το σύμβολο του ατιμωτικού θανάτου σε σύμβολο ένδοξης ζωής. Χριστός Ανέστη!

Ας χαρούμε την Λύτρωση και την Σωτηρία που φέρνει το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης το βλέμμα του χριστιανικού κόσμου από κάθε γωνιά του πλανήτη ήταν στραμμένο στα Ιεροσόλυμα για το γεγονός που προσμένουν χιλιάδες ανθρώπων κάθε χρόνο.

"Χριστός Ανέστη εκ νεκρών...", ψάλλει η Εκκλησία μας και η τηλεόραση της 4ε μεταφέρει το νου, το πνεύμα και την ύπαρξή μας στην πραγματικότητα του μηνύματος αυτού, γεμίζοντας με απόλυτη χαρά και αγαλλίαση την ψυχή μας, αλλά και όλη την κτίση.

Παρακολουθήστε μας ζωντανά μέσω διαδικτύου όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tv4e.gr ή δορυφορικά από τον δορυφόρο Hellas Sat στην Ευρώπη, την Κύπρο, την Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία.

_____________
________________________________
Πηγή: ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ-ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ

VPRC: στο 1% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Βραχεία "κεφαλή", μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας εμφανίζεται να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό "Επίκαιρα". Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή των αναποφάσιστων) το κυβερνών κόμμα προηγείται με 31,5%, έναντι 30,5% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 4% των προτιμήσεων.

VIDEOS: REAL MADRID-BARCELONA=0-2

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ!!!


Με πρωταγωνιστή τον διαστημικό Λιονέλ Μέσι (2 γκολ), η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Ρεάλ στην Μαδρίτη και είναι φαβορί για τον τελικό.

Το πρώτο τέρμα στο 76' το δημιούργησε ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ και ο Αργεντινός πλάσαρε στην μικρή περιοχή, ενώ στο 87' ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με ένα καταπληκτικό τέρμα, καθώς πέρασε όλη την άμυνα της Ρεάλ για να νικήσει τον Κασίγιας πλασάροντας με το δεξί.


ΡΕΑΛ Μ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ=0-1 76' ΜΕΣΙ


ΡΕΑΛ Μ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ=0-2 87' ΜΕΣΙ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Πασχαλινό Σουξέ της Σκύδρας

pella-news.com / ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ρεπορτάζ: Pella-News / Pap_Stathis


''ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ'' (ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ) ...

ΠΑΙΧΤΗΚΕ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,
ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ... ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ!!!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ''ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ'' της ΓΩΓΩΣ ΤΣΑΜΠΑ,
ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ...
(ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ... ΟΙ ΑΛΕΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ)
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,
ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ... ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ... ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ youtube ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΤΙΣ 82.515 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ... ΞΗΜΕΡΩΜΑ της 27-04-2011 και ώρα 03:05'.

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ Τ΄ΑΛΛΑ...
ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ...
"ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΟΥΞΕΔΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ".

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ...

Απορρίφθηκε η ένσταση Τζαμτζή για την έδρα Γιουματζίδη - 26/04/2011

Μετά την απόρριψη στην ένσταση για δήμαρχος Σκύδρας, απορρίφθηκε η ένσταση και για βουλευτής.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δημοσίευσε την απόφασή του και απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Ιορδάνης Τζαμτζής κατά του αποτελέσματος της ανάδειξης των υποψηφίων Βουλευτών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Συγκεκριμένα, το ΑΕΔ με την υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2011, απέρριψε την ένσταση του Ιορδάνη Τζαμτζή με την οποία ζητούσε να γίνουν έγκυρα ένας σημαντικός αριθμός ακύρων ψηφοδελτίων της ΝΔ στο Νομό Πέλλας και ταυτόχρονα να ακυρωθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκύρων ψηφοδελτίων της Ν.Δ. στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να καταλάβει την έδρα του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλη Γιουματζίδη.

Η ένσταση του κ. Τζαμτζή είχε κατατεθεί στις 26 Οκτωβρίου 2009 και μετά από αναβολή συζητήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2011 και συνεκδικάστηκε με την ένσταση του υποψηφίου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστου Αντωνόπουλου κατά του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Είναι προφανές ότι οι κ. Τζαμτζής και Αντωνόπουλος επιδίωκαν την αλλαγή των εδρών στους Νομούς Πέλλας και Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς να μεταβάλλεται ο συνολικός αριθμός των βουλευτικών εδρών των κομμάτων τους.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι κ. Τζαμτζής και Αντωνόπουλος δεν παραστάθηκαν, ούτε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους (που εν προκειμένω ήταν κοινός), καθώς η εισήγηση του κ. Σαράντη Δρινέα, εισηγητού Αρεοπαγίτη της υπόθεσης, ήταν καταπέλτης κατά των ανωτέρω.
Στις 42 σελίδες της υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφασης του ΑΕΔ αναφέρονται διεξοδικά οι λόγοι απόρριψης της ένστασης ως αβάσιμη και η διατήρηση της υπ’ αριθμ. 91/2009 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας με την οποία αναδείχθηκε Βουλευτής Νομού Πέλλας ο Βασίλης Γιουματζίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιουματζίδης είχε καταθέσει και αυτός αντένσταση κατά του κ. Τζαμτζή, η οποία κρίθηκε απορριπτέα ως αλυσιτελής, αφού είχε καταστεί άνευ αντικειμένου μετά την απόρριψη της πρώτης ένστασης του κ. Τζαμτζή.

___________________________
Πηγή: pellanet.gr

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Club Theros Celebrity: META THN ΑΝΑΣΤΑΣΗ! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΑΘΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
_____________________________________________

Το Club Theros Celebrity

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ...
PELLA'S NR. 1 CLUB...
...ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ...

ΤΟ PELLA-NEWS.COM
«ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,
ΔΥΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...
ΜΕ ΣΥΝΟΛΟ: 193 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ... ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕ 97 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...




ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ 96 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...



THEROS CELEBRITY - PELLA'S NR. 1 CLUB



Theros Celebrity | Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα μας

VIDEO: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Με ιερή κατάνυξη και συγκίνηση για την Ανάσταση του Θεανθρώπου εκατομμύρια Χριστιανοί, συνέρρευσαν στους ναούς ανά την Ελλάδα για να ακούσουν το "Χριστός Ανέστη" και να γιορτάσουν για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Η κάμερα του pella-news.blogspot.com βρέθηκε στο Λουτροχώρι Ν.Πέλλας και βιντεοσκόπησε την Λειτουργεία της Αναστάσεως. Την ώρα που ο Ιερέας έψαλε το "Χριστός Ανέστη", πλήθος πυροτεχνημάτων γέμισε τον ουρανό του ακριτικού χωριού και οι πιστοί ασπαζόντουσαν ευλαβικά μεταξύ τους, όπως άλλωστε αρμόζει και από την ιερή παράδοση.

Δείτε χαρακτηριστικά τα παρακάτω βίντεος:

Ανάσταση 2011 στο Λουτροχώρι (1)




Ανάσταση 2011 στο Λουτροχώρι (2)

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ -THE HOLY LIGHT - DAS HEILIGE LICHT

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα (2011)

Πηγή: 24GR

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...


Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η . . .
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΠΙΔΑ!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ...
ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

...ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.


Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του
"Pella-News.Com"


ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Η Συνάντηση των Επιταφίων
των Ιερών Ναών Αγίας Κυριακής
και Γεννήσεως του Σωτήρος στην Κρύα Βρύση.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αι γενεαί πάσαι...

Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου, προσφέρουσι Χριστέ μου.
Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας, εν τάφω Σε κηδεύει.
Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι προφρόνως.
Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους, προσοίωμεν τω Κτίστη.
Ούς έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου.
Ιωσήφ κηδεύει, συν τω Νικοδήμω, νεκροπρεπώς τον Κτίστην.

Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Π.Ε. Πέλλας: Εορτασμός ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2011, σε ολόκληρη τη χώρα, εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Την ημέρα αυτή, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έγιναν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Α) Δοξολογία στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Μαρία Ζωγράφου, Περιφερειακή Σύμβουλο.

Β) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης, στις 11.00 π.μ. από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποστέλλει το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο εορτασμός της ημέρας του φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Καθώς η χώρα μας βιώνει συκοφαντικές επιθέσεις ξένων κέντρων με μεγάλη πολιτική και οικονομική επιρροή με αφορμή τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, η έννοια του φιλελληνισμού αποκτά ένα σύγχρονο και επίκαιρο νόημα.

Η επίκληση της διεθνούς αλληλεγγύης τονίζει τη σημασία και την ανάγκη για συνεργασία, προκειμένου να δώσουμε λύση σε σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης (φτώχια, κοινωνικός αποκλεισμός, πανδημίες) και για να προωθήσουμε την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και Αειφόρο Ανάπτυξη σε πλανητικό επίπεδο. Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται σήμερα ανίκανη να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αδικίες, το έλλειμμα δημοκρατίας και τα οικολογικά εγκλήματα που συμβαίνουν σε πολλές περιοχές του κόσμου μας.

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά. Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση η οποία από οικονομική μετατρέπεται σε κοινωνική και δυστυχώς βαθαίνει, εκτός από τις θυσίες που αναλάβαμε όλοι μας στο εσωτερικό της χώρας, απαιτείται η κινητοποίηση κέντρων λήψης αποφάσεων και μηχανισμών οικονομικής στήριξης του εξωτερικού. Ο φιλελληνισμός έτσι όπως διαμορφώθηκε ως αντίληψη διαχρονικά, δεν είναι θεωρητική έννοια. Δεν περιορίζεται μόνο στην εκδήλωση και προφορική έκφραση συμπάθειας υπέρ των Ελλήνων. Ο φιλελληνισμός είναι συνώνυμο της έμπρακτης κινητοποίησης και δράσης με συγκεκριμένο περιεχόμενο για την στήριξη, προώθηση και ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού. Είναι αναγκαίο σήμερα να σκεφτούμε τρόπους για τη διάδοση της ιδέας του φιλελληνισμού, όπως και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της τοπικής διακυβέρνησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσουμε μία προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικο-οικονομικής προόδου για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Στην προσπάθειά μας αυτή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με Πελλιώτες που διαπρέπουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Η ευόδωση της συγκεκριμένης προσπάθειας απαιτεί τη στήριξη και ενεργοποίηση όλων μας, μέσα και από το προσωπικό μας δίκτυο γνωριμιών. Η Πέλλα, εξάλλου, λόγω της μακραίωνης ιστορίας της και ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει το μεγάλο προνόμιο να είναι γνωστή και να έχει πολλούς ξεχωριστούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Ελπίζω και εύχομαι οι σύγχρονοι φιλέλληνες να σταθούν με τόλμη και αποφασιστικότητα στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην αναγέννηση της ελπίδας για προοπτική και ανάπτυξη. Η διεθνής κοινότητα και η ανθρωπότητα στο σύνολό της έχουν ανάγκη από τον ελληνικό πολιτισμό, τις διαχρονικές αξίες και ιδέες του με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».

Facebook : Με ένα κλικ.. ασφαλείστε τον λογαριασμό σας - Οδηγίες

SOS!!!
Το Facebook άλλαξε και ξέχασε να μας το πει!!!

Για αυτό φίλοι μου...

Κοιτάξτε πάνω στην γραμμή διευθύνσεων του internet.Αν βλέπετε http αντί για https δεν έχετε ασφαλή σύνδεση και εύκολα θα παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.

Πηγαίνετε στο...

Λογαριασμός-->Ρυθμίσεις λογαριασμού-->Ασφάλεια Λογαριαμού-->Αλλαγή.

Τικ στο κουτάκι που λέει ασφαλές πλοήγηση οποτε είναι δυνατον και Αποθήκευση. Το facebook το έχει βάλει αυτόματα στο ανενεργό.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FOCUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Σε νομικές περιπέτειες μπαίνει το περιοδικό Focus, καθώς ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort και εννέα συντάκτες του περιοδικού θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη για το εξώφυλλο που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Το προσβλητικό εξώφυλλο, σε μία εποχή που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται η κρίση χρέους της Ελλάδας, ώθησε έξι Έλληνες να στραφούν στη δικαιοσύνη.

Μετά τις μηνύσεις σε βάρος του εκδότη και εννέα εργαζομένων και την κλήτευση που εστάλη από το πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt παραμένει ασαφές το κατά πόσο οι κατηγορούμενοι θα παραστούν ενώπιον της Εισαγγελέως στις 29 Ιουνίου.

Οι δέκα εμπλεκόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προσβολής εθνικών συμβόλων, αδικήματα για τα οποία προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως και δύο χρόνια.

"Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, επειδή έχω κάνει μόνο το δημοσιογραφικό καθήκον μου", επισημαίνει ο Helmut Markwor. Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο είχε λάβει πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από εξοργισμένους Έλληνες.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού Focus, το οποίο επελέγη για το άρθρο με τίτλο "Απατεώνες στην οικογένεια του Ευρώ", είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να επισημαίνει πως αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μία σειρά προσβλητικών δημοσιευμάτων.

Σε άρθρο του, το περιοδικό φιλοξενούσε δημοσίευμα με τίτλο "Έλληνες: 2000 χρόνια απάτες" και καυστικό κείμενο για τη διαχρονική παράδοση που φέρεται να καταδιώκει τους Έλληνες στην απάτη, δεδομένου ότι το Φεβρουάριο του 2010 είχε αποκαλυφθεί το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και τα "φτιαγμένα" στοιχεία για το έλλειμμα.

Μετά μάλιστα από αυτό το προσβλητικό για τη χώρα εξώφυλλο και δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε ανοίξει με συνέντευξή του στο BBC το θέμα των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων.

"Δεν λέω ότι πρέπει απαραίτητα να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ένα "ευχαριστώ". Και δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τόσο πολύ για κλοπές και ασάφειες στις οικονομικές συναλλαγές", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


______________________________________________

Το είδαμε στο καλύτερο ελληνικό blog TaXalia

...αλλά και στον... ΒΙΣΑΛΤΗ

Ρεπορτάζ: news247.gr


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΔΕΣΣΑ: Ξανά στα γήπεδα με την ομάδα του ΠΣΑΠ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Περίπου τέσσερα χρόνια είχε να πατήσει χορτάρι σαν ποδοσφαιριστής ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004-Εθνικής Ελλάδας, αγωνίστηκε για πρώτη φορά αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε φιλικό παιχνίδι της ομάδας βετεράνων του ΠΣΑΠ με αντίπαλο την αντίστοιχη του Εδεσσαϊκού, γνωρίζοντας την αποθέωση από 2.000 φιλάθλους στο Δημοτικό Στάδιο της Έδεσσας.


Παρόλο που σε αυτές τις στιγμές, το σκορ δεν έχει σημασία, διότι ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν φιλανθρωπικός (μιας και τα έσοδα προορίζονταν για ανθρώπους της περιοχής που τα έχουν ανάγκη), η ομάδα του «Ζαγόρ» κέρδισε με 6-1. Και πως θα μπορούσε να μην γίνει αυτό άλλωστε, όταν σε αυτήν αγωνίζονταν και οι Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Αναστασιάδης, Καψής, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Φραντζέσκος, Τζόρτζεβιτς, Σαραβάκος και Γκουλής.


Για την ιστορία. τα γκολ γκολ των ομάδων πέτυχαν...
...για τον ΠΣΑΠ, οι : Δημήτρης Σαραβάκος (2), Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς (2), Στέφανος Μπορμπόκης και Κώστας Φραντζέσκος,
ενώ για την ομάδα του Εδεσσαϊκού το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Απόστολος Τσόπτσης.

Δείτε παρακάτω και το φωτορεπορτάζ του φιλανθρωπικού αγώνα, οι εικόνες του οποίου είναι μια ευγενική χορηγία από το studio PANTELIDIS στην Αριδαία και τραβηγμένες από τον έμπειρο φακό του έξ αριστερών εικονιζόμενου Γιώργου Παντελίδη, τον οποίο κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Φ Ω Τ Ο Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ



Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Βιεϊρινια: «Εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ»

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μέλλον του είναι εκτός ΠΑΟΚ έδωσε ο με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός διέψευσε τα σενάρια που φέρουν αρκετές ομάδες να έχουν –ήδη- κινηθεί για την απόκτησή του.
«Όλα αυτά ακούγονται επειδή τα λέτε εσείς, και όταν λέω εσείς εννοώ οι δημοσιογράφοι. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή», ανέφερε –αρχικά- ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» και συνέχισε:

«Αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα, δεν θα είμαι εγώ αρμόδιος για να πω κάτι αλλά η ομάδα διότι ανήκω στον ΠΑΟΚ», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Βιεϊρίνια μίλησε για τη μάχη των πλέι-οφ… «Μπορεί να ξεκινάμε με μειονέκτημα, αλλά όλα –πλέον- είναι θέμα ενός αγώνα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε την ομάδα που βρίσκεται πάνω από εμάς», ανέφερε και κατέληξε…

«Έτσι να μπορέσουμε να περάσουμε μπροστά εμείς. Πρώτα, βέβαια, θα πρέπει να ξεκουραστούμε για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι».

«Θέλω να μείνω»

Εκτός του Βιεϊρίνια ένα από τα ζητήματα που πρόκειται να απασχολήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι και η παραμονή του Ελ Ζαρ. Χθες ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός εξέφρασε τη θέλησή του να μείνει στον ΠΑΟΚ… «Φυσικά και θέλω να μείνω. Περνάω καλά εδώ και νιώθω ότι όσο περνάει ο καιρός αποδίδω καλύτερα. Θα περιμένω να με καλέσει ο ΠΑΟΚ για να συζητήσουμε και ελπίζω να βρούμε μια λύση και να συμφωνήσουμε», τόνισε ο πολυτιμότερος παίκτης του χθεσινού αγώνα με την Κέρκυρα.

________________________
Πηγή: sport-fm.gr

ΕΔΕΣΣΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ

Σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου και ο Πρόεδρος του Το.Συ.Νέων Δήμου Έδεσσας κ. Αντώνιος Μπουρδάνης πραγματοποίησαν επίσκεψη και επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή του υπαίθριου μουσείου νερού του πάρκου καταρρακτών και συγκεκριμένα στα γραφεία, όπου πρόκειται να στεγαστεί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας.


Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν τόσο στη διαμόρφωση του χώρου όσο και στην εμπλοκή του ΤΟ.ΣΥ.Νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης σε ότι αφορά θέματα νεολαίας και όχι μόνο.


Με αφορμή την θετική αυτή ενέργεια του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε τα εξής:
Πρόκειται πραγματικά για μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Έδεσσας. Αυτή η απόφαση συντελεί αφενός στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, με την συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης μας και αφετέρου, και το πιο σημαντικό, ότι για πρώτη φορά δίνεται ο χώρος, ώστε να στεγαστεί η δράση, η συζήτηση, η συνεργασία και η ενέργεια των νέων της πόλης μας. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δήμήτριο Γιάννου και τον κ. Μιχάλη Φουνταλή που υπερψήφισαν στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα της παραχώρησης στέγης στο συμβούλιο μας, και τους διαβεβαιώνω ότι ο χώρος αυτός θα αποτελεί πραγματικά ένα χώρο για κάθε νέο και νέα, ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και οργάνωσης συλλογικών δράσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-05-2011, 12:00: Αφιέρωμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης από το 4Ε...

...και την εκπομπή “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ”

Πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα στη Νικήτη Χαλκιδικής, έναν ακόμη ευλογημένο τόπο της μακεδονικής γης. Κοντά σας και πάλι με γυρίσματα από τις 26 Απριλίου όταν και θα είμαστε στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Ακολουθούν η Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης στις 27, οι Εύζωνοι Κιλκίς στις 29, το Κλειδί Ημαθίας στις 30 και πλήθος ακόμη χωριών της ελληνικής υπαίθρου. Η εκπομπή ξανά στον “αέρα” της 4Ε την Κυριακή 1 Μαίου στις 12 με αφιέρωμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.


Η ιστορία του τόπου που φτάνει μέχρι και τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πανέμορφα σπίτια του εποικισμού που έχουν καλοδιατηρηθεί μέχρι και σήμερα, ο ...λαγίσιος χορός και φαγητά που...θα σας δώσουν ιδέες όλα μπροστά στις οθόνες σας.

Ιστορίες που ακούγονται για πρώτη φορά μέσα από τα χείλη των πρωταγωνιστών και μια γιαγιά που θα σας κατακτήσει όλους....

Την Κυριακή λοιπόν 1 Μαίου στις 12 ξανά κοντά σας! “Στον τόπο που γεννήθηκα”- Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης, το χωριό ξανά στο επίκεντρο!

Και μην ξεχνάτε πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα στον Πλάτανο Ημαθίας

Σημειώνεται πως η εκπομπή με το αφιέρωμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης θα “έπαιζε” κανονικά την Κυριακή 17 Απριλίου αλλά λόγω εκτάκτου δορυφορικής μεταδόσεως από τον Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τελικώς ανεβλήθη.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Επιμέλεια-παρουσίαση Θανάσης Κληματσίδας.

Εικονολήπτης Κώστας Πιλακούδης

Παραγωγή 4Ε





ΥΓ.: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ κ.κ. ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΚΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ.

Περισσότερα εδώ: ekpompi4e.blogspot.com

Δείτε και τη σχετική εκδήλωση στο facebook
____________________________________

ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



και από το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ blog... TaXalia
:
"ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ", από τις καλές εκπομπές της TV

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Προηγούμενη εκπομπή: ΕΔΩ

ΣΚΥΔΡΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων-συνενώσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, ανακοίνωσε τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Σκύδρας στηρίζοντας αυτή του την απόφαση στο γεγονός ότι τα εν λόγω σχολεία είναι συστεγαζόμενα και επικαλούμενο παιδαγωγικούς λόγους.

Η συγχώνευση των δύο Γυμνασίων σε ένα είναι η μοναδική σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον ακριτικό νομό Πέλλας και μάλιστα στην έδρα του Δήμου Σκύδρας, όπου για αρκετά χρόνια υπάρχει το αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το ένα από τα δύο υπάρχοντα Γυμνάσια. Η απόφαση συγχώνευσης, που ουσιαστικά καταργεί το ένα από τα δύο Γυμνάσια, κρίνουμε ότι έχει ληφθεί βεβιασμένα, με μεγάλη προχειρότητα, αγνοώντας την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Σκύδρας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ιθύνοντες

Εξάλλου, στην περίπτωση των δύο Γυμνασίων Σκύδρας, η επί σχεδόν 30 έτη συστέγαση των δύο σχολείων δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Πρόκειται για σχολικές μονάδες στις οποίες φοιτά υψηλός αριθμός μαθητών, κατανεμημένος σε εύρωστα (26-28 μαθητές) από άποψη μαθητικού δυναμικού τμήματα (3 ανά τάξη και 9 σε κάθε Γυμνάσιο). Με την προτεινόμενη συγχώνευση καταργούνται το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Σκύδρας και δημιουργείται ένα πολυπληθές σχολείο 450 περίπου μαθητών, όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα τέτοιου μεγέθους Γυμνάσια. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποιες παιδαγωγικές ανάγκες υπηρετεί αυτή η συγχώνευση, η οποία οδηγεί σε γιγάντωση της σχολικής κοινότητας, όταν εξακολουθούν να υφίστανται πολλές σχολικές μονάδες με σημαντικά μικρότερο αριθμό μαθητών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, με την υπάρχουσα έως σήμερα κατάσταση, είναι εφικτή η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μαθητών στα μαθητικά συμβούλια, στις σχολικές γιορτές και γενικότερα στις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου. Και τα δύο Γυμνάσια πραγματοποιούν κάθε χρόνο ποικίλα προγράμματα (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικά κλπ.) που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής και της ευαισθητοποίησης των μαθητών. Ακόμη δεν υστερούν σε καινοτόμες δράσεις (διαδραστικοί πίνακες) ή προγράμματα κινητικότητας (έχουν υποβληθεί αιτήσεις και από τα δύο Γυμνάσια).

Άλλωστε, σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών, να σημειωθεί πως είναι καλύτερη η επαφή των διδασκόντων με τους μαθητές όσον αφορά στην κατανόηση και την επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με την ψυχολογία της εφηβείας, αλλά και προβλήματα τα οποία προκύπτουν από το κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Προβληματιζόμαστε αν ένα πολυπληθές σχολείο θα ευνοεί την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και μαθητών και δε θα εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας, όταν γνωρίζουμε ότι τα κρούσματα της ενδοσχολικής βίας αυξάνονται ανησυχητικά.

Μήπως, τελικά, είναι ψευδεπίγραφο το πρόταγμα «πρώτα ο μαθητής» σε σχολεία όπου ενώ η σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού έχει πολυπολιτισμικό χαρακτήρα (αλλοδαποί μαθητές σε ποσοστό 10 % ) και οι μαθητές προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, προωθείται το μοντέλο ενός απρόσωπου και πολυπληθούς σχολείου; Ποιες παιδαγωγικές προτεραιότητες ευνοεί η μαζικοποίηση της εκπαίδευσης;

Με βάση τα προαναφερόμενα, θεωρούμε ότι η προγραμματιζόμενη συγχώνευση είναι απόφαση που στηρίζεται καθαρά σε οικονομικά κριτήρια παρά σε παιδαγωγικά, αφού δεν γεννά προσδοκίες για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά διαφαίνεται η πρόθεση του Υπουργείου να περικόψει όχι μόνον θέσεις διευθυντών, αλλά αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα, να περικόψει και οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Οι καθηγητές του 1ου & 2ου Γυμνασίου Σκύδρας

Με ποιούς θα πας…


Toυ Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Υπάρχουν δυο τρόποι να κοιτάς την κοινωνία και τα πράγματα. Από τη μεριά των λίγων και των ισχυρών ή από την μεριά των πολλών και αδύναμων. Εγώ την βλέπω από την μεριά των πολλών, στέκομαι μαζί με το πλήθος των ανθρώπων που μεγάλωσα και ζω μαζί τους.

Γιατί μπορεί να μην πιστεύω στην ταξική πάλη, να θεωρώ ακρογωνιαίο λίθο της κοσμοθεωρίας μου την εθνική και κοινωνική ενότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι τάξεις δεν υπάρχουν. Κι έχεις πάντα δικαίωμα επιλογής. Με τον Λαό ή με την Κλεπτοκρατία. Με τους εργαζόμενους ή με την βλαχομπαρόκ παρασιτική «αριστοκρατία». Με την Πατρίδα ή με τους εχθρούς της, στρατιώτης της ή τυφεκιοφόρος του εχθρού.

Οι άγριοι καιροί, που ήδη ήρθαν, θα θέσουν επιτακτικά το ερώτημα αυτό σε όλους μας και κυρίως σε όσους ανήκουν στην πολιτική τάξη. Γιατί ήδη η ανέχεια σαν λοιμώδης νόσος απλώνεται στις γειτονιές.

Όλα υπάρχουν από το Έθνος και υπέρ του Έθνους. Οι θεσμοί, οι διαδικασίες, ο πλούτος, η Παιδεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα πάντα. Και το Έθνος το συγκροτούν πρωτίστως οι πολλοί κι όσοι από τους λίγους έχουν συνείδηση. Πιστεύω στους Ηγέτες, είναι οι πρόμαχοι κι οι πρωτοπόροι που κινούν τους τροχούς της Ιστορίας, αυτοί που εμπνέουν και συνεγείρουν τις μάζες αλλά ακόμη κι ο Αλέξανδρος χρειαζόταν τους Μακεδόνες του, δεν θα ήταν τίποτε χωρίς αυτούς…

Από τους πολλούς βγαίνει πάντα κι η αληθινή αριστοκρατία, οι πραγματικά καλύτεροι στην δουλειά, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική. Στην ειρήνη και στον πόλεμο. Κι όσο πιο διασφαλισμένη είναι η κοινωνική κινητικότητα, τόσο πιο υγιής είναι η κοινωνία. Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί κι οι ενδογαμίες οδηγούν σε τύπους σαν τον Κάρολο της Αγγλίας. Όχι ιδιαίτερα καλό πράγμα για το μέλλον ενός τόπου, έτσι δεν είναι;

Ζήσαμε για δεκαετίες μια μπάσταρδη εποχή. Μας κυβέρνησε ο κατιμάς, τα βόδια κι όχι τα λιοντάρια μας. Σαν κάποιο γιγάντιο χέρι να ανάδευσε το κατακάθι της κοινωνίας κι ήρθε η μούργα στον αφρό. Φυγόστρατοι, αστράτευτοι κι ανεπάγγελτοι, υπάλληλοι εργολάβων και προμηθευτών, σόγια, γκόμενες και κολλητοί, πλημμυρίσανε την εξουσία, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ. «Δημοκρατία» των κολλητών με διάχυτη μια αισθητική «προοδευτικού» σκυλάδικου. Η πρώτιστη αρετή κάθε Έλληνα, ο πατριωτισμός, τέθηκε υπό διωγμό, χλευάστηκε από υστερικούς κονδυλοφόρους ή έγινε αντικείμενο καπηλείας από κομπέρ της πολιτικής, σούργελα τηλεπωλητές και κοσμικούς γκλαμουροκάγκουρες. Χωρίς αυτόν όμως, όχι στο μέλλον, ούτε για τσιγάρα δεν θα πάμε.

Ο παραγωγικός ιστός της χώρας κατέρρεε χρόνο με το χρόνο, οι παγετώνες πλησίαζαν αλλά τα επαναστατικά τζιτζίκια μας στο Φίλιον και στο Ντα Κάπο, τραγουδούσαν απτόητα τις μετασοσιαλιστικές μπούρδες τους, χορτάτα από προγράμματα κι επιδοτήσεις.

Δεν χρειαζόμαστε κανά γερολαδά, εξηνταβελόνη που θα μετράει με σφιχτό χέρι τα γρόσια. Η Πατρίδα δεν είναι μπακάλικο. Χρειαζόμαστε ηγεσία με φλογερή ελληνική πίστη, που να ανάψει πυρκαγιά στις συνειδήσεις, να αποτινάξει το σιδερένιο πέπλο της μιζέριας, της κατάθλιψης που σκόρπισαν οι σκιντζήδες της κυβέρνησης και τα εξαπτέρυγα τους. Πως είναι δυνατόν να απειλείς και να εκβιάζεις τον λαό σου μέρα παρά μέρα; Δεν διέλυσαν απλώς την αγορά και οδήγησαν κεφάλαια σε έξοδο πανικού. Καταρράκωσαν τις ψυχές των απλών ανθρώπων. Το μεγαλύτερο έγκλημα τους είναι πάνω στο ηθικό του Λαού.

Τώρα που πέφτουν τα φτιασίδια της μεταπολιτευτικής πολιτικής ορθότητας κι ο βερεσέ νεοφιλεύθερος «σοσιαλισμός» τινάζει τα πέταλα, ορθώνεται πάλι το αρχαίο καθήκον. Με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει ο καθένας μας.

Οι δυνάμεις της παρακμής, ο κάλπικος διεθνισμός, το σαβουάρ βιβρ της ενδοτικής «αριστεράς» και της ενοχικής «δεξιάς», γκροτέσκοι ελληνοκάπηλοι, εργολάβοι και συγκροτήματα στοιχίζονται πίσω από το Μνημόνιο. Με λίγα λόγια, να πληρώνουμε τριάντα χρόνια, ώσπου να φέξουν τα παΐδια μας. Η χώρα να γίνει ρουμάνια κι ερείπια, στους δρόμους μας να παλεύουν η φτώχεια με την πρέζα, να παραιτηθούμε από την αξιοπρέπεια μας, να εκπορνευτούμε συν γυναιξί και τέκνοις και να ξοφλήσουμε 350 δις, χωρίς βιομηχανική παραγωγή, χωρίς γεωργία, βιοτεχνία. Κούληδες χωρίς σχιστά μάτια. Με λειψό Στρατό, τροχονόμο ορδών μουσουλμάνων. Κι όλα αυτά θα τα υποστεί ο Λαός, οι πολλοί και οι αδύναμοι. Αυτοί που δανείστηκαν και πληρώνουν αυτά που έφαγαν οι λίγοι, οι αμετανόητοι. Αυτοί που τώρα κάνουν μάχη οπισθοφυλακής, προσπαθούν να ελέγξουν την πτώση και να μεταθέσουν στο Λαό όση περισσότερη από την ζημιά γίνεται. Και κυρίως, την επόμενη μέρα να είναι και πάλι στα κόλπα. Να μείνουν αλώβητα τα ολιγοπώλια τους, οι αφανείς εταιρείες τους με τους κολλητούς, τις συμμαθήτριες και τις ορντινάτσες. Ένα μάτσο σινιέ κλεφτρόνια είναι, που, χρόνια τώρα, παίζουν στο μπαρμπούτι κάτω απ’ το σταυρό τα ιμάτια της Πατρίδας, που ναι, ρε παίδες, είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά αλλά πρωτίστως είναι ο πατέρας μας κι η μάνα μας, τ’ αδέλφια και τα παιδιά μας. Είναι οι φίλοι κι οι συμμαθητές μας, αυτοί που μαζί γλεντήσαμε, κλάψαμε, πανηγυρίσαμε. Και πίσω τους, πίσω μας, ατέλειωτες γραμμές από ματωμένα χνάρια, ιδρωμένα χέρια. Αγώνας. Στη γη, στα μπάρκα, στα μηχανουργεία, στην ξενητειά. Προφορές, τραγούδια, μνήμες. Γιοι σπαρμένοι στην Βόρειο Ήπειρο και στον Πόντο, στο Αλή Βεράν και στ’ ακρογιάλι της Κερύνειας, στον Άγιο Ιλαρίωνα.

΄Ομαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον. Όσοι τα είχαν κι όσοι τα διάλεξαν κι αφομοιώθηκαν. Μ’ αυτούς ήμουν, είμαι και θα είμαι και σ’ όποιον αρέσει.


Πηγή: antinews

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ... Club Theros Celebrity!!!

Το Club Theros Celebrity
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ
ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ...

THEROS CELEBRITY - PELLA'S NR. 1 CLUB


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ!!!

Όπως γράφει ο “Τύπος της Κυριακής” στο σημερινό του φύλλο, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, το στοίχημα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, είναι να μπουν στο στίβο της πολιτικής καταξιωμένοι επαγγελματίες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι υπάρχει η επιλογή της ελπίδας έναντι του αδιεξόδου της απαξίωσης.

Σημαντική είναι η φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και του συντοπίτη μας Διονύση Σταμενίτη, που τον φωτογραφίζει ως ένα από τα νέα πρόσωπα των Γαλάζιων ψηφοδελτίων Παννελαδικά
και όπως θα δείτε και παρακάτω, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα... ότι με την υποψηφιότητά του, ανεβάζει τον πήχυ στην Πέλλα η Νέα Δημοκρατία.

Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα του “ΤτΚ” εκτός του
πολιτικού μηχανικού, μέλους της Κ.Ε. ΝΔ αναπληρωτή τομεάρχη Δημοσίων έργων και μέλους της Επιτροπής για τη Δημόσια Περιουσία της ΝΔ κ. Διονύση Σταμενίτη, θα είναι εκ νέου συνυποψήφιος και ο μοναδικός σημερινός Βουλευτής της ΝΔ στην Πέλλα Γιώργος Καρασμάνης, καθώς επίσης και ο πρώην βουλευτής Ιοδάνης Τζαμτζής.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α

Στις Σέρρες, τοπικά στελέχη δεν αποκλείουν να είναι υποψήφιος ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνος.

Στην Πιερία, στο στίβο του σταυρού θα παραμείνει ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στην Πέλλα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα κατέχει ο Γιώργος Καρασμάνης. Η Ν.Δ. ανεβάζει τον πήχυ με την υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού Διονύση Σταμενίτη, ενώ υποψήφιος επιθυμεί να είναι και ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.

Στο Κιλκίς, ο «κλήρος» πέφτει στον Σάββα Τσιτουρίδη, για τον οποίο όλα δείχνουν ότι δεν θα κοπεί από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κιλτίδης πήρε την έδρα του και μετακόμισε στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Στην Κοζάνη, θα πάρει το «χρίσμα» του υποψήφιου βουλευτή ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ., μέλος της επιτροπής αξιολόγησης στελεχών και εκ των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας θα είναι και πάλι υποψήφιος ως εν ενεργεία βουλευτής και τα στελέχη της Ν.Δ. αναζητούν νέα πρόσωπα για να ενισχυθεί η παράταξη στο νομό που έλαβε δραματικά ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές.

Στην Καβάλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι υποψήφιος και πάλι.

Στην Ημαθία, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης θα είναι και πάλι στη «γαλάζια» λίστα, ενώ οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται.

Στα Γρεβενά, άγνωστες είναι οι προθέσεις του Χρήστου Φώλια. Τα τοπικά στελέχη βρίσκονται σε συζητήσεις με «φρέσκα» πρόσωπα.

Στην Καστοριά, πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιους τη Μαρία Αντωνίου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., και τον Γιώργο Ντίνα ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα εξαγωγών γούνας.

Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. έχει εκλέξει βουλευτή τον Στάθη Κωνσταντινίδη, θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιό της με την υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονομολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

Στη Χαλκιδική, ο Γιώργος Βαγιωνάς θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ η Ν.Δ. στρέφεται σε νέα πρόσωπα για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο του νομού.


Α’ Θεσσαλονίκης

Για τα στελέχη της Ν.Δ. είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην εκλογική περιφέρειά του. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη και Γιάννη Ιωαννίδη, θέση στο ψηφοδέλτιο θα διεκδικήσουν ο Στράτος Σιμόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος, η δημοτική σύμβουλος Αννυ Ευθυμίου, ενώ θα δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις της η χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα.

Β’ Θεσσαλονίκης

Τη μάχη θα δώσουν οι δύο εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.


Για την Παννελλήνια λίστα, δείτε το ρεπορτάζ του εξαιρετικού antinews.

Μας άφησε σήμερα ο Νίκος Παπάζογλου...

...και ράγισε απόψε η καρδιά!!!
Μετά τον Μανώλη Ρασούλη, χάσαμε ακόμη έναν καλλιτέχνη στη Μακεδονία μας.

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4:00 μ.μ., στον ιερό ναό «Αγίου Θεράποντα» στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Από τα γνήσια παιδιά της Μακεδονίας ο Νίκος Παπάζογλου,
μας άφησε τόσο νωρίς...
και στη Μακεδονία σήμερα...
ΚΑΝΕΙΣ -ΕΔΩ- ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ!!!


Δείτε το αφιέρωμα του καλύτερου ελληνικού blog TaXalia, στη μνήμη του μεγάλου Νίκου Παπάζογλου.

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ...!!!


Αιωνία σου η μνήμη Νικόλα...

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ισραήλ εναντίον Τουρκίας για ΑΟΖ

«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου.

Ιδιαίτερα δε μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά. Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).

Ενιαίος χώρος

Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.

Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική. Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.

Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

Κύπρος

Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού».

Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού. Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».

Πηγή: www.newscode.gr

VIDEO: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ TO ΣΚΟΠΙΑΝIKΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ EUROVISION

Και στη Eurovision έφεραν το θέμα της ονομασίας οι Σκοπιανοί οι οποίοι φέτος εκπροσωπούνται στον μουσικό διαγωνισμό από τον Βλάτκο Ιλιέφσκι ο οποίος τραγουδά "Είμαι Μακεδόνας που πίνει ρακί".

Το θέμα απασχόλησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στο τραγούδι ο καλλιτέχνης λέει: "Eίμαι Μακεδόνας που πίνει ρακί ερωτευμένος με μια Ρωσίδα που πίνει βότκα".

Ο κ. Βελόπουλος απέστειλε ερώτηση στον υπ. Εξωτερικών στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Σύμφωνα με εκτεταμένη προβολή από τα τέλη του μηνός Φεβρουαρίου, στο σύνολο των σκοπιανών ΜΜΕ επισημαίνεται ότι το τραγούδι που θα συμμετάσχει το σκοπιανό κρατίδιο στον διαγωνισμό του 2011 της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και αποδίδει κάποιος Βλάτκο Ιλιέφκσι, έχει τον τίτλο Rusinka, δηλαδή Ρωσιδούλα.

Στους στίχους του περιγράφεται ο έρωτας ενός νεαρού Σκοπιανού με μια Ρωσιδούλα όπου κατά τη διάρκεια του ρεφρέν (που επαναλαμβάνεται 2 φορές) δηλώνει με στόμφο ο τραγουδιστής ότι "Είμαι Μακεδόνας" είσαι Ρωσιδούλα θέλω να μάθω τα πάντα για αυτήν!

Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να επιτραπεί με κανέναν τρόπο από ελληνικής πλευράς, άλλη μια απαράδεκτη σκοπιανή πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας μας
".

Παρακάτω ψάξαμε το βίντεο και εντοπίσαμε κάποια ακόμη ύποπτα χαρακτηριστικά... συγκεκριμένα:
από το 00':35'' μέχρι και το 00':47'' : υπάρχει γραμμένο στον τοίχο το I♥MK (ΜΚ=''Μακεδονία'')
στο 00':48'' : τραγουδά ο Σκοπιανός : "Είμαι Μακεδόνας"
από το 01':12'' μέχρι και το 01:29'' : ξαναεμφανίζει γραμμένο στον τοίχο το I♥MK
στο 01':30'' ξανατραγουδά ο Σκοπιανός : "Είμαι Μακεδόνας"


Ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο μέχρι και συρτάκι προσπαθούν να χορέψουν (από το 01':20'' μέχρι και το 01:27'')...



Για το θέμα της αποστολής ερώτησης από τον προαναφερόμενο Βουλευτή, δείτε: ΕΔΩ