Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ( 26/09/2011 ) ο Γερμανός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier, μετά από ειδική πρόσκληση που του απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο Γενικός Πρόξενος είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του και ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε ειδική συνάντηση εργασίας με την παρουσία των Δημάρχων της περιοχής, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων των τοπικών αναπτυξιακών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, δημόσιων λειτουργών και δημοσιογράφων. Στη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής συνεργασίας.

Ο Γερμανός Πρόξενος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα ενώ μαζί του ήταν και ειδικοί συνεργάτες του οι οποίοι ανέπτυξαν ειδικά θέματα. Ενημέρωσε μάλιστα τους παραβρισκόμενους ότι στις 4 και 5 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία ευρεία συνάντηση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων που ενδιαφέρονται για επιχειρηματική συνεργασία στο πλαίσιο της έκθεσης POLIS. Στη συνάντηση αυτή θα υπάρξουν ξεχωριστά πάνελ συνεργασίας για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, τη διαχείριση νερού και αποβλήτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τις συγκοινωνίες αλλά και θέματα νεολαίας και πολιτισμού. Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα παραβρίσκονται επιχειρηματίες, Δήμαρχοι και ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας, οπότε μπορούν να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες συνεργασίες.

Ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γ. Χοΐδης, ζήτησε τη συνεργασία του Γερμανού Πρόξενου ώστε να γίνει πράξη το Εξαγωγικό Κέντρο της Σκύδρας που προωθείται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές της Έδεσσας που μπορούν να υποδεχθούν Γερμανούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για τη φύση, τον πολιτισμό και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ των Γερμανών τουριστών. Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος αναφέρθηκε σε επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στον τομέα των νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, στην ενέργεια, στην ανακύκλωση και στη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης, έκανε ειδική μνεία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο που αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Ανδρίτσος ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Πρόξενου για την προσέλκυση επενδυτών στην περιοχή και την καλύτερη προώθηση των τοπικών προϊόντων ποιότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης κλείνοντας τη συνάντηση ευχαρίστησε τον κ. Πρόξενο για την τιμητική παρουσία του, τόνισε τη γνώση και εμπειρία του για την αναπτυξιακή δυναμική της Πέλλας και δήλωσε βέβαιος ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία σε τομείς κοινούς ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

«Η επίσκεψή σας στην περιοχή μας, Κύριε Πρόξενε, αποκτά ιδιαίτερο συμβολικό περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η μεταξύ μας συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και να ατενίσουμε με σιγουριά και ελπίδα το μέλλον.

Η σταδιοδρομία σας στον τομέα της διεθνούς διπλωματίας είναι πολύ μεγάλη, θα ήθελα όμως να επισημάνω δύο στοιχεία από το βιογραφικό σας που καθιστούν εξαιρετικά επίκαιρη την παρουσία σας στην Πέλλα. Το πρώτο είναι οι σπουδές σας στην Αγροτική Ανάπτυξη και Οικονομία. Το δεύτερο είναι η ειδική εμπειρία σας στον τομέα της Ενεργειακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή, παράγοντας το 17% περίπου του εθνικού αγροτικού προϊόντος. Παράλληλα, τα σημαντικά οικοσυστήματα, οι φυσικοί πόροι και τα ενεργειακά αποθέματα της Πέλλας αποτελούν τη βάση για το αναπτυξιακό άλμα που επιχειρούμε τους μήνες αυτούς προκειμένου να ξεπεράσουμε την οικονομική ύφεση και τις επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της περιοχής, η γεωθερμία, όπως και η δυνατότητα για ενεργειακές καλλιέργειες αποτελούν σημαντικούς τομείς για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πέλλα.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας έχει έτοιμες προτάσεις για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας τις οποίες επεξεργαζόμαστε στο πλαίσιο ενός στρατηγικού προγράμματος με συγκεκριμένες δράσεις και σε συνεχή συνεργασία μ’ όλους τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους. Η ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς παραγωγικές επενδύσεις, χωρίς εξωστρέφεια και στρατηγικές συμμαχίες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο τουρισμός αποτελεί μία επιχειρηματική δραστηριότητα υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά τελικά συμβάλλει ελάχιστα στην τοπική οικονομία όταν όλα εισάγονται από το εξωτερικό. Το ίδιο όταν η διαχείριση των τουριστικών προγραμμάτων εξακολουθεί να γίνεται αποκλειστικά μέσω ξένων κέντρων που επιπλέον δεν εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια των τουριστών. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν ως αντίληψη στην άσκηση του επιχειρείν στη χώρα μας και σ’ αυτό μπορούν να μας βοηθήσουν οι εταίροι μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια που κινούν σήμερα τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ελλάδα αποτελεί τόπο στον οποίο Γερμανοί επενδυτές και εταιρίες μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις εξασφαλίζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο ήλιος, η θάλασσα, η τεράστια ακτογραμμή, η ποιότητα και η ποικιλότητα της ελληνικής φύσης, ο ορυκτός πλούτος, τα ενεργειακά αποθέματα, η γεωστρατηγική θέση της χώρας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τα λιμάνια μας, αλλά και οι υποδομές που ολοκληρώθηκαν μέσα από τη συνχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ποικίλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με εξαιρετικές προοπτικές για μακροπρόθεσμη κερδοφορία.

Στην Πέλλα ειδικότερα, μπορούν να βρουν πρόσφορο χώρο ανάπτυξης σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς πόρους αλλά και το υψηλού επιπέδου τοπικό ανθρώπινο δυναμικό. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι νέοι της Πέλλας διαθέτουν υψηλή μόρφωση και ικανότητες αποτελεσματικής συνεργασίας σε πολυεθνικές ομάδες έργου με υψηλές αξιώσεις. Αξίζει να τονίσω ότι στην περιοχή μας, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, τα νέα παιδιά μιλούν με ευχέρεια πολλές ξένες γλώσσες και σε μεγάλο ποσοστό τα Γερμανικά που αποτελούν τη δεύτερη γλώσσα προτίμησης για εκμάθηση μετά από τα Αγγλικά. Επίσης, η ελληνική δημόσια διοίκηση όπως και ο ιδιωτικός τομέας περιλαμβάνει πολλούς γερμανομαθείς τεχνοκράτες οι οποίοι έχουν σπουδάσει και εργαστεί στη Γερμανία.

Στο σημείο αυτό, Κύριε Πρόξενε, θα ήθελα να κάνω μία συνοπτική αναφορά σε τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Πρώτα απ’ όλα στον τομέα των εξαγωγών νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων. Η Πέλλα, στο παρελθόν, κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών στις μεγάλες αγορές του Μονάχου, της Στουτγάρδης, του Βερολίνου κι άλλων μεγάλων πόλεων της Γερμανίας. Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλοι παράγοντες για τους οποίους υπάρχουν ευθύνες σε τοπικό επίπεδο είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουμε σημαντικά μερίδια από τις εν λόγω αγορές. Τα σημαντικά βήματα που έχουν κάνει οι παραγωγοί μας τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ολοκληρωμένης και βιολογικής γεωργίας και η τάση των καταναλωτών για αναζήτηση ποιοτικών και υγιεινών προϊόντων μπορούν να μας καταστήσουν και πάλι ηγέτες στις κεντρικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί επόμενο πρόσφορο πεδίο για επενδύσεις. Το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και τα πλούσια υδατικά αποθέματά της μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για δημιουργία αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων και υδροηλεκτρικών έργων. Η γειτνίασή μας με τους μεγάλους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και των δικτύων διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας σ’ όλη την Ελλάδα μάς δίνει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σχεδιάζουμε επίσης την κατασκευή δύο μεγάλων φραγμάτων πολλαπλών χρήσεων, στην Καλή και στη Γραμώσκα. Η ορθολογική διαχείριση του νερού και της ενέργειας συνδυάζεται άριστα με παραγωγικές επενδύσεις εφόσον υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία.

Η Πέλλα διαθέτει σήμερα τρεις ολοκληρωμένους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και σύντομα ολοκληρώνεται η αποκατάσταση όλων των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης. Βρισκόμαστε λοιπόν σ΄ ένα κρίσιμο σημείο που μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε σε έργα και δράσεις ανακύκλωσης και στον τομέα αυτό μπορούμε να ωφεληθούμε από την ειδική τεχνογνωσία και εμπειρία που έχετε αναπτύξει εδώ και πολλές δεκαετίες στη Γερμανία.

Από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος στην Κρύα Βρύση τη δεκαετία του ‘90, είχα ενδιαφερθεί για την αξιοποίηση της γεωθερμίας και προχωρήσαμε σε αντίστοιχες έρευνες. Με βάση τα ερευνητικά αποτελέσματα, τους τελευταίους μήνες έχουμε αναδείξει τις σημαντικές δυνατότητες για αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων χαμηλής ενθαλπίας που υπάρχουν στην Πέλλα. Το ζεστό νερό που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στους κάμπους των Γιαννιτσών και της Αλμωπίας μπορεί να τροφοδοτήσει πολλές διαφορετικές παραγωγικές δραστηριότητες στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης και ακόμη της αναψυχής και του τουρισμού. Και στον τομέα αυτό υπάρχει ανάγκη για τεχνογνωσία, αλλά και διαθέσιμα κεφάλαια που αναζητούν επιχειρηματικές ιδέες χαμηλού ρίσκου και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η σημαντική πρόοδος που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην άρση των εμποδίων για μετακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγει το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς επενδυτικές συνεργασίες μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας».

11η στην παγκόσμια κατάταξη η Εθνική ποδοσφαίρου

Στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA βρίσκεται για το Σεπτέμβριο η Εθνική ομάδα, κερδίζοντας τρεις θέσεις σε σχέση με την αξιολόγηση του προηγούμενου μήνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρισκόταν στη 14η θέση του Αύγουστο, αλλά η νίκη επί του Ισραήλ και η ισοπαλία με τη Λετονία, την έφεραν στην 11η θέση για το Σεπτέμβριο.


Στην κορυφή της κατάταξης επανήλθε η Ισπανία, ενώ η τριάδα συμπληρώνεται από Ευρωπαίους, καθώς δεύτερη είναι η Ολλανδία και τρίτη η Γερμανία.


Όσον αφορά τους αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Euro 2012, η Κροατία κέρδισε μια θέση και είναι 9η, το Ισραήλ έχασε έξι θέσεις και είναι 38ο, η Γεωργία έπεσε στο Νο 64, η Λετονία ανέβηκε δέκα θέσεις(74η), ενώ, η Μάλτα βρίσκεται στο Νο 153 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τέλος η Κύπρος έχασε δέκα θέσεις, πέφτοντας στην 86η θέση.


Αναλυτικά η πρώτη ενδεκάδα του κόσμου για το Σεπτέμβριο:

1. Ισπανία 1.605 βαθμοί (+1)

2. Ολλανδία 1.571 (-1)

3. Γερμανία 1.290

4. Ουρουγουάη 1.184 (+1)

5. Πορτογαλία 1.158 (+3)

6. Ιταλία 1.142 (+1)

7. Βραζιλία 1.132 (-1)

8. Αγγλία 1.177 (-4)

9. Κροατία 1.057 (+1)

10. Αργεντινή 1.024 (-1)

11. Ελλάδα 1.000 (+3)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Superleague: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 (4.- 2011/12)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 3-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague 2011/2012 και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Δείτε παρακάτω τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης





Πιο εύκολο έργο από ότι αρχικά φαινόταν είχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς ο "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε με 3-0 της Ένωσης στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ που έμεινε στους 6, δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στον αγώνα και για ακόμη μια φορά η άμυνά της ήταν σε πολύ κακή βραδιά.


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ, ήταν κατά πολύ καλύτερος σε όλες τις γραμμές και πέτυχε εύκολα τρία τέρματα. Από την άλλη η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά έδειξε πως η άμυνά της θα είναι η φετινή αχίλλειος πτέρνα της, με πολλά λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τους Γκερέιρο και Μπελέκ σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο. Ναι μεν η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και κράτησε σχετικά εύκολα το 3-0 υπέρ του.


Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Γιανναδάκης (Λασηθίου)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (84' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77΄Γεωργιάδης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γεωργέας (61' λ. τρ. Χ. Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπελέκ), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο).

Κίτρινες κάρτες: Κρέσιτς (21', ΠΑΟΚ), Αρίας (60', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (75', ΠΑΟΚ)-Καράμπελας (17', ΑΕΚ), Βάργκας (26', ΑΕΚ), Δέλλας (37', ΑΕΚ), Καλά (44', ΑΕΚ), Μάκος (88', ΑΕΚ)

Σκόρερ: Βιεϊρίνια (16', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (37', ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (45+1', ΠΑΟΚ)



Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Λάσλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά, Έτο.

Αμυντικά χαφ τους Αρίας και Γκαρσία, με τον Φωτάκη να αγωνίζεται μπροστά τους, στα άκρα Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 με τη μεσαία γραμμή σε ρόμβο. Μπροστά από τον Αραμπατζή, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας.

Μπροστά τους αμυντικό χαφ ο Κάλα, αριστερά του και λίγο πιο μπροστά ο Βάργκας, δεξιά στο ίδιο ύψος ο Μάκος στην κορυφή του ρόμβου ο Λυμπερόπουλος και στην επίθεση οι Λεονάρντο-Γκούντγιονσεν.

Μονόλογος του ΠΑΟΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και κυρίως η άμυνά της να είναι για ακόμη μια φορά σε κακή μέρα.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς, ήταν για τον ΠΑΟΚ, στο 10', όταν από το μακρινό σουτ του Φωτάκη, ο Αραμπατζής βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο "δικέφαλος του βορρά" άνοιξε το σκορ. Στο 16', ο Φωτάκης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κάλα και έφτασε στον Βιεϊρίνια ο οποίος κοντά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν στον βοηθό διαιτητή και διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ωστόσο δεν είχαν δίκιο, καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν από τον Βάργκας.

Στο 29', ο Αρίας δοκίμασε το σουτ από μακρία, αλλά ο Αραμπατζής δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ, στο πρώτο μέρος ήταν στο 35', όταν από το σουτ του Γκούντγιονσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κρέσιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στην συνέχεια και μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να σημειώσει δύο ακόμη τέρματα.

Στο 37', ο Ετό από δεξιά μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη και αυτός έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1'), ο Αθανασιάδης έδωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Σαλπιγγίδης με προβολή διαμόρφωσε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

Έριξε τον ρυθμό του ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τους Γκερέιρο και Μπελέκ σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο, ωστό και πάλι ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ.

Στο 53', ο Βιεϊρίνια βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Αραμπατζής έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

Η ΑΕΚ στο 69' κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ωστόσο από την εκτέλεση του Κάρλος η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Κρέσιτς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με το υπέρ του 3-0, έριξε τον ρυθμό του και κράτησε δυνάμεις, καθώς ακολουθούν δύο δύσκολα ματς, με την Ρουμπίν Καζάν για το Europa League και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το πρωτάθλημα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου, δεν έγινε η σπουδαία φάση από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-0.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το ματς της Τούμπας που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 εύκολα την ΑΕΚ, κρίθηκε κυρίως στις εντολές του Λάσλο Μπόλονι να "χτυπήσουν" οι παίκτες του στο αδύναμο σημείο της ΑΕΚ, που είναι το κέντρο της άμυνας. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά φέτος στην αμυντική της γραμμή και ο ΠΑΟΚ "χτύπησε" ακριβώς εκεί πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματά του σχεδόν από την μικρή περιοχή του Αραμπατζή.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στα στοιχεία που έδωσαν στην ομάδα του τη νίκη, λέγοντας πως όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες του γίνονται και πιο επιθετικοί.

Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην κακή εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας πως από το ματς αυτό οι παίκτες του πρέπει να μάθουν πολλά.

Στατιστικά Αγώνα

3

Γκολ

0

2

Ασίστ

0

10

Σουτ

8

6

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

0

Κεφαλιές

3

3

Αποκρούσεις

6

18

Επεμβάσεις

17

24

Κλεψίματα

24

11

Φάουλ

15

5

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

2

29

Λάθη

46

4/17

Γεμίσματα

3/23



Το φιλμ του αγώνα

10': Μακρινό σουτ από τον Φωτάκη, ο Αραμπατζής βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε κόρνερ.

16': Σουτ από τον Φωτάκη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κάλα και έφτασε στον Βιεϊρίνια ο οποίος κοντά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

35': Σουτ από τον Γκούντγιονσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.

37': Ο Ετό από δεξιά μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη και αυτός έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ

45+1': Ο Αθανασιάδης έδωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Σαλπιγγίδης με προβολή κάνει το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

53': Σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή, ο Αραμπατζής έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

69': Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ, εκτέλεσε ο Κάρλος και η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.



Πηγή: sport24.gr