Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ποια Ελλάδα θέλουμε την 18η Ιουνίου;


Γράφει ο DK/συνεργάτης του Pella-Νews Βlog

Ακούω αυτές τις ημέρες τον εξής εξωφρενικό συλλογισμό από την προπαγάνδα που έχει -δυστυχώς- περάσει το ακροαριστερό λαϊκίστικο συνονθύλευμα που ηγείται ο "μικρός" Αλέξης:

  • Μεταξύ του αργού θανάτου (που μας οδηγεί με ακρίβεια η πολιτική μέχρι σήμερα από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και του αιφνίδιου θανάτου της χρεωκοπίας (που είναι κατ' ουσίαν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) προτιμάμε το δεύτερο...
Σχόλιο 1ο: 
Προφανώς δεν γνωρίζει ή αποκρύβει από τους υποστηρικτές της  η "συμμορία της δραχμής και του κρατισμού- με τις μεταγραφές από την Ιπποκράτους...- τί θα σημαίνει στην πράξη μια έξοδος της Ελλάδος από το ΕΥΡΩ.

Σχόλιο 2ο: 
Μεταξύ αργού θανάτου και αιφνίδιου και των άλλων καταστροφικών πειραμάτων, προτιμάμε την ΘΕΡΑΠΕΙΑ μέσα από αλλαγή πολιτικής, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη...

και την ΕΛΠΙΔΑ ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει_

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"AΡΧΟΝΤΙΣΣΑ" Restaurant & Catering

Η "Αρχόντισσα" που έχει έδρα τα Σεβαστειανά-Σκύδρας, ξεκίνησε την λειτουργεία της ως οικογενειακό κέντρο ( Restaurant ) με σκοπό να καλύψει με αγνά και γευστικά προϊόντα και κατάλληλες υπηρεσίες το χώρο της εστίασης στην ευρύτερη περιοχή.




Η εμπειρία στο χώρο του φαγητού και της προσφοράς υπηρεσιών οδήγησαν τον ιδιοκτήτη κ. Ιωάννη Καρασαββίδη, στο να δημιουργήσει το οικογενειακό κέντρο σαν βάση και να συνεχίσει και στο χώρο της τροφοδοσίας Catering.



Με εφόδιο την πείρα και δυνατό χαρτί την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές το Restaurant - Catering "Αρχόντισσα" βρίσκεται δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, με αξιοπιστία και τέλεια αποτελέσματα.


Για άμεση επικοινωνία:

● Τηλ: 6972864711
● Web: www.arxontissa.gr
● F-B: ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δήλωση Σαμαρά πρίν την σύνοδο ΕΛΚ


Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
“Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Στη χώρα μου η ύφεση και η ανεργία έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον κοινωνικό ιστό και στην κοινωνική συνοχή.
Τα αποτελέσματα των αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Ευρώπη για την ανάπτυξη, τον Ιούνιο, είναι κρίσιμα για την Ευρώπη. 
Είναι κρίσιμα για την Ελλάδα”.

Σχόλιο DK/συνεργάτη του pellanewsblog: 
Είναι φανερό από τις παρεμβάσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Σύνοδο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ότι ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη ώρα, μέσα από πραγματική ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ όταν άλλοι λαϊκιστές "βγαίνουν" στο εξωτερικό για τις ανάγκες της διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα...

«Διαβασμένος» στην Ευρώπη ο Σαμαράς



Στροφή 180 μοιρών έκαναν οι ευρωπαίοι ηγέτες, μέλη του ΕΛΚ κατά τη χθεσινή Σύνοδο στις Βρυξέλλες, υποδεχόμενοι με ενθουσιασμό σειρά προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επί μια περίπου διετία κρατούσαν στην… απομόνωση. 

Η αλλαγή κλίματος και διάθεσης απέναντι στις εισηγήσεις του Αντώνη Σαμαρά, αποδεικνύεται από το γεγονός πως για πρώτη φορά, σε κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ, έγινε προσωπική αναφορά στην Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράστηκε η στήριξη στις προσπάθειές του, για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαθιστά την ανάπτυξη στην Ελληνική οικονομία, όπως και την εμπιστοσύνη. 

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται -επίσης για πρώτη φορά- ότι οι υπόλοιποι ηγέτες του ΕΛΚ, αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας έτσι το σημερινό πρόγραμμα.


Οι έξι προτάσεις Σαμαρά 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στους 15 Πρωθυπουργούς και Αρχηγούς κρατών τόνισε την ανάγκη να επιτύχει η Ελλάδα τους στόχους της, υποκινώντας, ταυτόχρονα, άμεση ανάκαμψη, διευκρινίζοντας πως χωρίς αυτήν, οι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν. 

«Παρά τις αυξήσεις φορολογικών συντελεστών τα τελευταία δύο χρόνια, τα φορολογικά έσοδα του 1ου τριμήνου του 2012 έχουν πέσει κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010», το παράδειγμα που παρουσίασε, εξηγώντας που τελικά οδηγούν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις φορολογικών συντελεστών . 

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τροποποιήσεις του Μνημονίου ενώ κατέθεσε και μια σειρά νέων προτάσεων, υπέρ της Ανάπτυξης, όπως: 

1. Project bonds (Ομόλογα έργων), διότι θα δώσουν πρόσθετη ρευστότητα για μεγάλα έργα. 

2. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – ενεργότερη παρουσία. 
Η εμμονή σε τόσο αυστηρά τραπεζικά κριτήρια δυσκολεύει την προσπάθεια για αναθέρμανση της οικονομίας σε αυτή την κρίσιμη φάση. Ειδικά στην Ελλάδα, χρειάζεται ενεργότερη στήριξη για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τις ΜΜΕ. Συμμετοχή, επίσης, σε ένα Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. 

3. Ειδικό εργαλείο ρευστότητας για την Ελλάδα 
Θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές. Πρώτα με χρήση των επιπλέον 10 δισεκ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης, με στήριξη ενός νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου μεταξύ άλλων, με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕπ και τις αποκρατικοποιήσεις. Με έμφαση στην χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 

4. Ταμείο άμβλυνσης κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου 
Λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν μελλοντικές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, χρειάζεται ειδική στήριξη των πληττομένων από αδιάθετους κοινοτικούς πόρους, πέραν του ΕΣΠΑ. 

5. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. 
Εξέταση δημιουργίας ζωνών με φορολογικά και άλλα κίνητρα για εγκατεστημένες επιχειρήσεις, με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει, ήδη, η περίπτωση της Πολωνίας, που διατηρεί, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ειδικό καθεστώς μετά την ένταξή της. 

6. Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Εγγύησης Καταθέσεων 
Δημιουργία ενός Μηχανισμού Εγγύησης Καταθέσεων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση Μόντι, που θα αποτρέψει την «αιμορραγία» καταθέσεων από το Νότο προς το Βορρά της Ευρώπης. 

Πηγή:  www.newsbomb.gr

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

20/5/2012 - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ.
ΛΗΨΗ - ΜΟΝΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ...

Ο γέροντας Παΐσιος, η προφητεία και ο τάφος του Κωνσταντίνου


Το κείμενο για παραπάνω από 1000 χρόνια δεν μπορούσε να αποκρυπτογραφηθεί, κάτι που τελικά έγινε 13 χρόνια πριν την άλωση της Πόλης, από τον Γεννάδιο Σχολάρχιο, πατριάρχη της Ορθοδοξίας.
Η επιγραφή αναφέρει: Continue reading

Κυβέρνηση της Αριστεράς με 35% «βλέπει» η σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue

Κυβέρνηση της Αριστεράς με 35% «βλέπει» η σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue
Αριστερή κυβέρνηση φαίνεται ότι μπορούν να σχηματίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue. Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό της τάξης του 35%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα συγκεντρώνει 28% ενώ ο Φώτης Κουβέλης με ενισχυμένα ποσοστά φτάνει τις επτά ποσοστιαίες μονάδες. Το κόμμα … Continue reading

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 24,4% και 23,1% – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ



Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 24,4% και 23,1% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Δύο νέες δημοσκοπήσεις βάζουν φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό και ανατρέπουν τις προβλέψεις. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία στις σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύονται αύριο, Κυριακή, στις … Continue reading

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - PONTIAN GENOCIDE

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!



Πηγή: Taxalia

Λευκάδια-Ημαθίας, 20/5/2012 - 11:30 : ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΝΤΟΠΙΚΑ,ΠΟΝΤΙΑΚΑ)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:
ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΝΤΟΠΙΚΑ,ΠΟΝΤΙΑΚΑ)

με ομιλητές τους:

Ευαγγελίδη Δημήτριο: Συγγραφέα του βιβλίου «Μακεδονικά»
που αναφέρεται στην δομή και την ιστορία των ‘Εντόπικων’, και
Γιουματζίδη Δημήτριο: Συντονιστή του «Κοινού των Μακεδόνων»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λευκαδίων
την Κυριακή 20 Μαϊου 2012 στις 11.30 π.μ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σε ετοιμότητα οι αρχές για πλημμύρες στον Έβρο


Σε ετοιμότητα οι αρχές για πλημμύρες στον Έβρο
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Έβρου, λόγω των… Continue reading

Δημοσκόπηση- ανατροπή: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,2%



Δημοσκόπηση- ανατροπή: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,2%
Ανατροπή, σε σχέση με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που θα παρουσιαστεί στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σύμφωνα με την … Continue reading

Μπαράζ παραβιάσεων των Τούρκων στο Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων των Τούρκων στο ΑιγαίοΣε μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν τα τουρκικά μαχητικά εχθές.
Σχηματισμός 11 αεροσκαφών, αλλά και … Continue reading

«Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη»


«Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη»

Σελίδα στο facebook προκαλεί αντιδράσεις

«Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη. Ανεξάρτητη Κρήτη εδώ και τώρα», τιτλοφορείται σελίδα στο facebook, που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες…… Continue reading

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός κομμάτων;

Αγαπητοί φίλοι.
Ας εξετάσουμε τίς θέσεις κάποιων εκ των Κομμάτων που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ:





Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
Διαβάζω στο Κομμουνιστικό αυτό κόμμα: 
Διεκδικούμε τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου ( με συντελεστή 45% ), τη δραστική μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών (στο 50%), τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την εθνικοποίηση των τραπεζών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ΔΕΚΟ (με δημόσιο - δημοκρατικό - κοινωνικό έλεγχο), τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
Διαβάζω στο γνωστό κόμμα που ίδρυσε ο Τσοβόλας, αλλά το εγκατέλειψε, ως σύνθημα:
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ & ΤΟ ΕΥΡΩ

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) (Τροτσκιστές)
Ενδιαφέροντα όσα γράφονται σε μία σελίδα:
O ΣΥΡΙΖΑ είναι συμμαχικό σχήμα ευρύτερων και ανομοιογενών δυνάμεων της Αριστεράς, με δεξιά, μεσαία και αριστερή πτέρυγα (έστω και αδιαμόρφωτες), δεν είναι ενιαίο κόμμα. ... Με άλλα λόγια αν χρειαζόμαστε «επαναδιαπραγμάτευση», αυτή αφορά την εσωτερική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγει όσο το δυνατόν πιο ενωμένος και ξεκάθαρος, και πιο «μονομερώς» υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι γενικά και αόριστα της «χώρας».
Διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις μόνο όταν υπάρχει αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο....
Τέλος χρειάζεται μια ξεκάθαρη και μονομερής απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων στο δίλημμα ευρώ η δραχμή, στο δίλημμα ότι θα «μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν κάνουμε μονομερείς ενέργειες». Και η απάντηση σε αυτό το δίλημμα έχει δύο σκέλη: α) το ευρώ οδηγείται στην διάλυση όχι από την απαίτηση των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να ζήσουν ανατρέποντας την βάρβαρη λιτότητα, αλλά από την ανταγωνιστική φύση της λυκοσυμμαχίας που λέγεται Ε.Ε.


Ενεργοί Πολίτες
Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς
Κόκκινο -(Τροτσκιστές)
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) (Μαοϊκοί κομμουνιστές)
διαβάζω μεταξύ άλλων:
ΟΝΕ + ευρώ σημαίνει νεοφιλελευθερισμός
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ)

Είναι φανερή η υποκρισία και τα τερτίπια της ηγεσίας του Κομμουνιστικού κόμματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον δήθεν "φιλοευρωπαϊκό" προσανατολισμό. 
Κι όσο με προβληματίζει το γεγονός της υποστήριξης από ψηφοφόρους των οπαδών του Χίτλερ, άλλο τόσο με προβληματίζει και η υποστήριξη των Στάλιν, Λένιν, Μάο, Τρότσι κ.α...

________________________
Συνεργάτης Pella-news/DK




Δημ. ΠΟΝΤΙΚΙ: 24,5% ΣΥΡΙΖΑ, 21,5% για τη ΝΔ, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ


Νέα δημοσκόπηση: Στο 24,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,5% για τη ΝΔ, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ
Ενισχυμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Ποντίκι» και στην οποία εμφανίζουν άνοδο … Continue reading

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια…παρέμβαση στο Σκοπιανό απο την Τουρκία



15 Η προώθηση της ένταξης των Σκοπίων, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο (20-21 Μαΐου) αποτελεί προτεραιότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με… Continue reading

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Ι. Κ. ΑΓ. ΟΡΟΥΣ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

Aποκλειστικό:Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγ. Όρους. 
Του Γιώργου Θεοχάρη
Ανεύθυνες φημολογίες χαρακτηρίζει η Ιερά Κοινότητα  τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί διακοπής των σχέσεων του Αγίου όρους και της… Continue reading

Δημοσκοπηση με το ΣΥΡΙΖΑ στο 31,9%

panepistimio Δημοσκόπηση Σοκ  Μάχη για την 2η θέση μεταξύ ΝΔ   Ανεξάρτητων Ελλήνων Σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Extra3 που διενεργήθηκε απο την δημοσκοπική ομάδα του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών για τον Ν. Αττικής, δείχνει οτι : Continue reading

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών (δείτε τα βίντεο) …

Δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών συνέχεια

Το ταχυδρομείο των Σκοπίων, έδωσε την λύση στο θέμα της ονομασίας


Τα Σκοπιανά Ταχυδρομεία, φαίνεται πως έδωσαν «λύση» στη διαφορά για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, αφού στη νέα σειρά γραμματοσήμων που μόλις κυκλοφόρησαν, με θέμα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε, τα Σκόπια αναγράφονται ως «Μακντόνια»………. Continue reading

Τί έλεγε η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για το μνημόνιο?


Η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για το… μνημόνιο
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το … Continue reading 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί … Ρωσία!


Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα … συνέχεια

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61! Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης!

...και σήκωσε περήφανα την Γαλανόλευκη μέσα στην Πόλη.

Με μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -19 και στην εκπνοή σκόραρε με τον Πρίντεζη το καλάθι της νίκης (62-61) και ενός απίστευτου ευρωπαϊκού τίτλου - του δεύτερου στην "ερυθρόλευκη" ιστορία.
Συγκλονιστικός ο Παπανικολάου.
Υπέροχος ο Πρίντεζης!
MVP του Final-4 o Βασίλης Σπανούλης.

Δείτε τις τελευταίες στιγμές του αγώνα και την απονομή του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού...

Κίνημα Συσπείρωσης Ελλήνων

Από το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε αφ ενός να παρουσιαστούμε ως οντότητα και αφ’ εταίρου να σας προσκαλέσουμε σε αυτή τη νέα κίνηση Συσπείρωσης των Ελλήνων.
Το Κίνημά μας δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των συνεχών αλλαγών και ανατροπών που συμβαίνουν σε πολλαπλά επίπεδα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μία προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης τόσο των προβληματικών καταστάσεων και τάσεων όσο και των πιθανών λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτές.
Το στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν είναι η μή ταύτιση ή συσχετισμός με κάποια κομματική ή πολιτική τάση, η δημοκρατικότητα ως πνεύμα του κινήματος, η κατ’ αρχήν διαδικτυακή λειτουργία και η θεώρηση των ανθρώπινων σχέσεων ως θεμελιώδες στοιχείο όλων των εκφάνσεων, διαδικασιών και δράσεων του κινήματος για την ανάδειξη προβλημάτων, πρόταση λύσεων και συσπείρωση δυνάμεων.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία εξέλιξη των διαδικτυακών δομών ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν όχι μόνο τη δυναμικότητα αλλά και την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας όπως τη βιώνουμε. Το παρόν Κίνημα στοχεύει στη κάλυψη αυτού του κενού ανάμεσα στη δομή του υπάρχοντος blog και του επόμενου σταδίου διαδικτυακής συσπείρωσης.
Όραμά μας αποτελεί η δημιουργία ενός φορέα όχι μόνο καταγραφής και περιγραφής της πραγματικότητας σε διαδικτυακό επίπεδο αλλά και η αντίστροφη διαδικασία της επιρροής και μεταβολής της πραγματικότητας μέσω της υλοποίησης δράσεων, προτάσεων και ιδεών που θα απορρέουν από τη συνεχή δραστηριότητα του Κινήματος.
Σας καλωσορίζουμε στη νέα αυτή προσπάθεια Συσπείρωσης των Ελλήνων.
Επίσημο site: http://hellenicspace.wordpress.com/kinima/
FACEBOOK: http://www.facebook.com/kinimaellhnwn

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η λερναία ύδρα του ΠΑΣΟΚ


Αφού γλυτώσαμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον λαϊκισμό των Παπανδρέου, με πιο πρόσφατο το ¨λεφτά υπάρχουν¨, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος πολιτικής κυριαρχίας ιδεών του λαϊκισμού της αριστεράς, με θλιβερές συνέπειες στην οικονομία της χώρας, τα εθνικά θέματα και την λαθρομετανάστευση. 

Ο λαός θυμωμένος από τα δύο κόμματα εξουσίας στρέφεται προς ένα πόλο που αντιδρά σε αυτά τα δύο κόμματα χωρίς να έχει πλήρη συναίσθηση των θέσεων και των απόψεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Κι αν διαβάσετε τα διάφορα προγράμματα και θέσεις από τις 12 συνιστώσες (!!!) του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα διαπιστώσετε τί θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας αν κυβερνήσει...  
Η Νέα Δημοκρατία, φθαρμένη από τον χρόνο και την εξουσία, δεν κατάφερε να πείσει και θεωρείται δέσμια των αποφάσεων του Μνημονίου 2 αν και ήταν η πρώτη που μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. (να θυμίσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την καταγγελία που έλεγε προεκλογικά, υποχώρησε στην φράση "επανεξέταση των όρων")  
Η κακή επικοινωνιακά διαχείριση της καταψήφισης του 1ου, αλλά ιδίως της υπερψήφισης της 2ης Δανειακής Σύμβασης και οι απίστευτες Σταλινικού τύπου διαγραφές, καταρράκωσαν την αξιοπιστία της, με ένα λαό να είναι στα όριά του...
Όμως.. σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, όπου επιβάλλονται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε θεσμούς και οικονομία, η Ν.Δ. κι ο Αντώνης Σαμαράς, έχουν ιστορική και πολιτική ευθύνη να προχωρήσουν στις Ριζοσπαστικές εκείνες αλλαγές, οι οποίες θα πείσουν την κοινωνία ότι οι ιδέες της Κεντροδεξιάς και του φιλελευθερισμού αποτελούν μοναδική ελπίδα για την χώρα. Οι πολιτικοί αρχηγοί του Μεσαίου και Κεντροδεξιού χώρου να αφήσουν τους εγωισμούς και να ενωθούν. 
Αν υπάρχει διάθεση θεωρώ πως θα βρούν τον τρόπο. Και εξηγούμαι:
Είναι οξύμωρο να προτείνει κάποιος συγκυβέρνηση τεσσάρων κομμάτων και ταυτόχρονα να μή μπορεί να συζητά την κοινή κάθοδο στις εκλογές με ομοϊδεάτες!!!... 
Κι αν θεωρηθεί πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το όχημα που μπορεί να μεταφέρει αυτές τις ιδέες, πρέπει να αλλάξει!!! Να προσελκύσει νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν διάθεση και κουράγιο να αναλάβουν ευθύνες διακυβέρνησης. Φέρουμε όλοι ιστορική ευθύνη για το μέλλον της χώρας.
Επιβάλει το εθνικό συμφέρον... _Η Ελλάδα να τα καταφέρει!
_________________________
Συνεργάτης pella-news/DK



Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιοί εκλέγονται από την ΝΔ στην Πέλλα


Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από την σταυροδοσία των υποψηφίων στην Πέλλα, εκλέγονται οι Γιώργος Καρασμάνης και Διονύσης Σταμενίτης. Δείτε την σταυροδοσία, όλων των υποψηφίων:

Συνολικά σε όλη την Πέλλα
Γιώργος Καρασμάνης 10.475
Διονύσης Σταμενίτης 9.331

Ιορδάνης Τζαμτζής 6.628
Άλκης Νουσηκύρου 5.903
Πόπή Φουντουκίδου 4.096
Άννα Βαμβάκη 2.478

Αναλυτικά τα μέχρι στγμής αποτελέσματα από την σταυροδοσία των υποψηφίων (περίπου το 90%), ανά δήμο:
Δήμος Αλμωπίας
Άννα Βαμβάκη 1.101
Καρασμάνης Γιώργος 2.050
Άλκης Νουσηκύρου 1.055
Διονύσης Σταμενίτης 1.570
Ιορδάνης Τζαμτζής 1.200
Πόπη Φουντουκίδου 814

Δήμος Έδεσσας
Βαμβάκη Άννα 145
Καρασμάνης Γιώργος 1.360
Άλκης Νουσηκύρου 1.717
Διονύσης Σταμενίτης 794
Ιορδάνης Τζαμτζής 657
Πόπη Φουντουκίδου 385

Δήμος Πέλλας
Βαμβάκη Άννα 621
Καρασμάνης Γιώργος 4.524
Άλκης Νουσηκύρου 1.352
Διονύσης Σταμενίτης 4.860
Ιορδάνης Τζαμτζής 2.041
Πόπη Φουντουκίδου 2.002

Δήμος Σκύδρας
Βαμβάκη Άννα 180
Καρασμάνης Γιώργος 1.059
Άλκης Νουσηκύρου 659
Διονύσης Σταμενίτης 908
Ιορδάνης Τζαμτζής 1.614
Πόπη Φουντουκίδου 357

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μύνημα του υπ. Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη για τις εκλογές

Φίλη, Φίλε

Η πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και για τον τόπο μας έφτασε.
Αύριο (σημ... Σήμερα) αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας.
Οι επιλογές μας, ισχυρή κυβέρνηση με στόχο τη νέα μεταπολίτευση και τη διατήρηση της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας ή ακυβερνησία με την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης.
Νέα δημοκρατία, σταθερότητα και ελπίδα ή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Αύριο αποφασίζουμε αν ο νομός μας θα πάει μπροστά ή θα παραμείνει σε στασιμότητα.
Ο χρόνος στην πολιτική δεν είναι σύμμαχος και ο νομός μας δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες.

Φίλε, Φίλη

Ζητώ την ψήφο σου, σου ζητώ να δώσεις τον αέρα της ανανέωσης στην πολιτική σκηνή και να μου δώσεις τη δύναμη να αγωνιστώ για το νομό μας. Να προχωρήσουμε μπροστά με την πίστη ότι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να προχωρήσουμε μαζί στη νέα εποχή, αλλάζοντας τα πάντα, ανατρέποντας την ηττοπάθεια και όλα όσα πλήγωσαν την Πατρίδα και τον τόπο μας.

Ως νέος άνθρωπος, δεν μου ταιριάζουν τα μεγάλα λόγια και τα ευχολόγια. Πιστεύω όμως, αυτό που συμμερίζεστε και εσείς, ότι ο τόπος μας αξίζει αλλά έχει αδικηθεί.
Μία υπόσχεση δίνω, μαζί θα βγάλουμε το νομό μας από τη απομόνωση και μαζί θα τον οδηγήσουμε στην πρώτη γραμμή.
Θέλω να γνωρίζετε ότι, την εμπιστοσύνη σας και τη μεγάλη τιμή να σας εκπροσωπώ δεν θα τις προδώσω ποτέ.
Ο τόπος μας αξίζει,
ήρθε η ώρα να δώσουμε μαζί τη μάχη για να πρωταγωνιστήσει
και όλοι μαζί να πάμε μπροστά.

Διονύσης Σταμενίτης.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η κεντρική ομιλία του υπ. Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη στα Γιαννιτσά

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2012, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε την προεκλογική κεντρική του ομιλία.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη δίνοντας το μήνυμα της ανανέωσης.

Ο Διονύσης Σταμενίτης παρουσίασε και ανέλυσε τις προτάσεις του για την Πέλλα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και στην πίστη ότι την Κυριακή θα είναι κυβέρνηση. Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τους πολίτες των Γιαννιτσών να είναι δίπλα του και να του δώσουν τη δύναμη να αγωνιστεί για τον τόπο.




● Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του υπ. Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη:

Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας εδώ απόψε.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε από την πρώτη μέρα, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μου.
Εσείς, η αγάπη μου γι’ αυτόν τον τόπο και ή πίστη ότι αξίζει με οδήγησαν στο να είμαι υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Απόψε έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, και να ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας για να αγωνιστώ για τον τόπο μας, μαζί να τον βγάλουμε από την απομόνωση, μαζί να τον πάμε μπροστά - μόνο μπροστά, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όλα όσα μας πλήγωσαν, να δώσουμε τέλος στην ηττοπάθεια, ο νομός μας είναι μεγάλος δεν μπορεί να ζητιανεύει τα αυτονόητα και να είναι ουραγός της Μακεδονίας και των εξελίξεων. Η Πέλλα ουραγός της Μακεδονίας και η χώρα μας, ουραγός της Ευρώπης. Σε 2,5 χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου κατάφεραν να μας ρίξουν στα βράχια, και στη διεθνή ανυποληψία. Σήμερα ζούμε μέσα στη δίνη της ύφεσης με εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, με νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας και χιλιάδες συμπολίτες μας σε απόγνωση. Και οι νέοι μας μέσα στον εφιάλτη της ανεργίας
να αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό.
Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή η πραγματικότητα της Ελλάδας και γνωστοί οι υπεύθυνοι, τους ξέρουμε, τους βλέπουμε και τους ακούμε να υπόσχονται και πάλι να μας σώσουν,
ποιοι;
Αυτοί που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
Αυτοί που πριν δύο χρόνια, το Μάιο του 2010, αφού διέσυραν τη χώρα μας στο εξωτερικό, εμφάνισαν το μνημόνιο ως μονόδρομο σωτηρίας και το ψήφισαν χωρίς καν να το διαβάσουν.
Ο συντάκτης όμως του μνημονίου και της άνευ όρων παράδοσης της χώρας Βενιζέλος μας ζητά σήμερα να γίνει πρωθυπουργός και άλλες φορές να μην γίνει πρωθυπουργός, ο αρχηγός της Ν.Δ, του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές.
Περιπαίζει τους θεσμούς, την ίδια τη δημοκρατία, έναν λαό ολάκερο χωρίς καμία απολύτως αναστολή.
Χωρίς κανένα πρόβλημα δήλωνε ότι πιάσαμε πάτο και ότι δεν θα επιβληθεί χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά τελικά
τίποτα δεν ήταν αλήθεια. Έβρισκε σπουδαία την ιδέα του δημοψηφίσματος που έφτασε τη χώρα ένα βήμα πριν την άτακτη χρεοκοπία και την ακύρωση της ευρωπαϊκής της ταυτότητας.
Οι κήρυκες του μνημονίου, δεν άκουγαν και δεν έβλεπαν τίποτα, δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούν τη χώρα.
Και ξαφνικά το Νοέμβριο, 1,5 χρόνο μετά τη ψήφιση του, και αφού ο λαός είχε φτάσει σε απόγνωση, μίλησαν.
Ο Βενιζέλος ομολόγησε ότι το DNA του μνημονίου, μας οδήγησε σε αδιέξοδο, ο Λοβέρδος διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε, ο Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο
και ο Σαχινίδης από το βήμα της βουλής, αποκάλυψε ότι το οικονομικό πρόγραμμα έχει πέσει έξω
γιατί αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση, ενισχύοντας την ύφεση.
Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς είχε προβλέψει τις επιπτώσεις του μνημονίου από την πρώτη στιγμή. Οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν και οι προτάσεις της Ν.Δ Ζάππειο 1 και 2 λοιδορήθηκαν.
Όταν πια η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, ο Παπανδρέου αναγκάστηκε σε φυγή παίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή με την τύχη της Ελλάδας.
Ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού ήταν αναπόφευκτος, δεν ήταν δυνατόν να ρισκάρει το μέλλον των Ελλήνων ο αρχηγός της Ν.Δ της μόνης υπεύθυνης και αξιόπιστης πολιτικής δύναμης του τόπου.
Μας κατηγόρησαν ότι αλλάξαμε στάση, ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, ότι γίναμε μνημονιακοί.
Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.
Όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, το Νοέμβριο το 2011 η ύφεση είχε ήδη οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, η ανεργία πλησίαζε το 20% και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων
είχε δραματικά μειωθεί. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε το Μάιο του 2010 όταν το μνημόνιο ψηφίστηκε.
Ο Σαμαράς ενήργησε ως υπεύθυνος ηγέτης, δεν διακινδύνεψε το μέλλον της πατρίδας. Δεν άφησε το καράβι να χτυπήσει στα βράχια, για να πει εκ των υστέρων ότι το είχε προβλέψει. Η πιθανότητα της άτακτης χρεωκοπίας έπρεπε να αποφευχθεί, το κούρεμα να γίνει, ο Παπανδρέου έπρεπε να φύγει οι εκλογές να επιβληθούν και η Ελλάδα να κερδίσει χρόνο. Γι’ αυτό έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου και για κανέναν άλλο λόγο. Βέβαια κάποιοι βρήκαν αφορμή να το παίξουν επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Και πολύ αμφιβάλω ότι όλοι αυτοί θα καταψήφιζαν το κούρεμα και τη δανειακή σύμβαση, αν δεν ήταν σίγουροι για την υπεύθυνη στάση της Ν.Δ.
Χρόνος κερδήθηκε .
Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ τελικά επαληθεύτηκαν. Σήμερα, όλοι εντός και εκτός Ελλάδας αναγνωρίζουν ότι, η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο. Πριν λίγες μέρες η ολλανδική κυβέρνηση, που ήταν κέρβερος της λιτότητας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Διαπρεπείς οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία με την εμμονή των ηγετών της στη λιτότητα. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας υποβαθμίστηκε, παρά την εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στην Ιταλία η περίοδος χάριτος του τεχνοκράτη Μόντι τελείωσε χωρίς να καταφέρει να μειώσει το κόστος δανεισμού και τώρα με εκβιαστικά διλήμματα προσπαθεί να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Στην Γαλλία ωστόσο, ο υποψήφιος για την προεδρία Ολάντ γνωρίζοντας το αδιέξοδο των μέτρων λιτότητας
δηλώνει: «πρέπει να βοηθήσουμε του Έλληνες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».
Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν όσα από την αρχή υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Η Ευρώπη αλλάζει σιγά – σιγά αλλάζει στάση βλέποντας το αδιέξοδο των επιλογών της. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είμαστε η μόνη αξιόπιστη επιλογή, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στήριξη της επιχειρηματικότητας, διευκόλυνση των επενδύσεων, και ελάφρυνση των αδύναμων πολιτών
που οδηγούν στη διέξοδο από την κρίση, στην ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Με σαφείς προτάσεις για την ασφάλεια, τη λαθρομετανάστευση και την κοινωνική πολιτική.
Φίλες και φίλοι
Η Πέλλα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη νέα εποχή, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλες ευκαιρίες.
Ως νέος άνθρωπος με αυτή τη βούληση και με αυτόν το στόχο ξεκινώ, ο νομός μας να πρωταγωνιστεί,
να καινοτομεί και να προχωρά μπροστά. Ουραγός των εξελίξεων και της ανάπτυξης δεν πρέπει,
δεν μπορεί να είναι ο τόπος μας.
Διαθέτουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται μία περιοχή για να διακριθεί και να προοδεύσει.
Διαθέτουμε ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και δημιουργικούς που μπορούν να προσφέρουν πραγματικά.
Όταν λέω ότι, ο τόπος μας αξίζει, το πιστεύω βαθιά, το ξέρω και είμαι βέβαιος ότι το συμμερίζεστε και εσείς.
Μαζί θα διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε, τίποτα λιγότερο και μαζί θα παλέψουμε για να βγούμε οριστικά από την απομόνωση.
Έχουμε πολύ δουλειά και αγώνες μπροστά μας, για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων και τη σύνδεση του νομού μας με την Εγνατία οδό και την ΠΑΘΕ.
Για την εφαρμογή Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης με:
τη Διεθνή προβολή και ανάδειξη της αρχαιολογικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.
Του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας, μοναδικού στην Ευρώπη, των Λουτρών «Πόζαρ»,
των καταρρακτών της Έδεσσας και του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν.
Σχέδιο για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Πάικου για την αναβάθμιση του οικολογικού πάρκου της Κρύας Βρύσης και τη δημιουργία υπαίθριου μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
για την ανάπτυξη, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό όλων των μουσειακών χώρων
για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στο ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας,
στο Μογλενίτσα ποταμό, στη λίμνη Βεγορίτιδα και την Αλμωπία, για τον εκσυγχρονισμό του κωπηλατικού κέντρου Λουδία για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων.
Πρόγραμμα για την πραγματική Στήριξη του Εισοδήματος των Παραγωγών μας,
με Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για την μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων.
Με την προβολή και προώθηση των προϊόντων στην Ελληνική και διεθνή αγορά και την αναγνώριση και σήμανση τους
Με τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου προώθησης οπωροκηπευτικών και δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων
Με την επαναλειτουργία και εκσυγχρονισμό των Ινστιτούτων του Νομού μας.
Με τη δημιουργία Πρότυπων γεωκτηνοτροφικών μονάδων με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Με σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων, την κατασκευή φραγμάτων και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης.
Αγώνας για την έμπρακτη στήριξη του μεταποιητικού βιομηχανικού κλάδου και του εμπορίου
Για την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και των γεωθερμικών πεδίων
Για την προώθηση του φυσικού αερίου για βιομηχανική, γεωργική και αστική χρήση.
Την επόμενη ημέρα των εκλογών, Ο τόπος μας χρειάζεται δουλειά, πρόγραμμα και σχεδιασμό συγκεκριμένων δράσεων και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να πάμε μπροστά και αυτά απαιτούν μία ισχυρή αντιπροσώπευση.
Φίλες και φίλοι
Στις 7 Μαΐου η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και ριζοσπαστικές αλλαγές και Όχι ένα πολυμετοχικό σχήμα μιας χρήσεως όπου οι συμμετέχοντες θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, παρά για να αποφασίσουν πως θα κυβερνήσουν.
Σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει, όχι μόνο από όσους μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε. Κινδυνεύει και από αυτούς, που κερδοσκοπούν μικροκομματικά με την καταστροφολογία και τη διασπορά της σύγχυσης. Που δίχως καμία απολύτως πρόταση τζογάρουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και το μέλλον μας.
Αυτοί που μας οδήγησαν στο γκρεμό, τα εξαπτέρυγα τους μέσα στη βουλή και τα εντεταλμένα ΜΜΕ, αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος.
Στην άλλη όψη, βρίσκονται αυτοί που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, παρά μόνο το «όχι» και έναν επικίνδυνο λαϊκισμό.
Την Κυριακή συγκρούονται δυο διαφορετικές αντιλήψεις.
Αυτή που θέλει μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης, απομονωμένη στην πικρή βαλκανική πραγματικότητα.
Με αυτή που θέλει μια σύγχρονη Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη και ισότιμος εταίρος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, πολιτική βούληση και ανατροπές.
Η Ν.Δ εγγυάται τη σταθερότητα, έχει την πολιτική βούληση και είναι έτοιμη για μεγάλες ανατροπές.
Η Ν.Δ ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης με την συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει για μία ηθική και δίκαιη πολιτική διακυβέρνηση.
Και όταν λέμε πολιτική με ηθική εννοούμε:
Έλεγχος πόθεν έσχες των πολιτικών που άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα.
Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και αναθεώρηση της βουλευτικής ασυλίας
Και απόδοση ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδα στο μνημόνιο.
Τέλος στην κατάχρηση εξουσίας ,
Τέλος στα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και στην ατιμωρησία.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πάντα για να πάμε μπροστά.
Ήρθε η ώρα όσοι πιστεύουμε στη δύναμη του Έθνους, όλοι οι νοικοκυραίοι που μοχθούμε καθημερινά,
να ανατρέψουμε όλα όσα πλήγωσαν την πατρίδα.
Ήρθε η ώρα να βγούμε από το μεταπολιτευτικό τέλμα και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Την Κυριακή πρέπει να αποτυπωθεί στις κάλπες η θέληση για μία Ελλάδα ισχυρή, η οποία θα πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα και θα χαίρει της αναγνώρισης των ευρωπαίων εταίρων μας.
Την Κυριακή κοιτάζουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και με την πίστη ότι διαθέτουμε τη δύναμη και τη θέληση να τα αλλάξουμε όλα.
Ο τόπος μας πρέπει και μπορεί να τα καταφέρει, έχει τις δυνατότητες να πάει μπροστά.
Το χθες δεν μας τιμά,
το αύριο όμως μπορούμε να το κερδίσουμε στοχεύοντας ψηλά και με την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με έναν και μόνο οδηγό, το συμφέρον του νομού μας πάντα και πάνω από όλα.
Ένας νομός, μία κοινωνία ενωμένη στο δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη και στην ελπίδα.
Κατεβαίνω υποψήφιος για πρώτη φορά, τα μεγάλα λόγια δεν μου ταιριάζουν, οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο μας και τίποτα απολύτως στην Ελλάδα.
Δέσμευση μου είναι να εκπροσωπήσω όλους τους συμπατριώτες μου λέγοντας πάντα την αλήθεια
και πιστεύοντας στη δύναμή τους.
Σήμερα, σας ζητώ να πάμε μαζί στην πρώτη γραμμή, να μου δώσετε τη δύναμη να αγωνιστώ για την Πέλλα που όλοι αγαπάμε.
Μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας,
μαζί να επιλέξουμε τις λύσεις,
μαζί να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε
και μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.
Την Κυριακή, σας ζητώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα,
μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και όχι την ακυβερνησία.
Να έχετε την πίστη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και να επιλέξετε τις μεγάλες αλλαγές,
το πρόγραμμα και τις προτάσεις που μας βγάζουν από το αδιέξοδο και οδηγούν στην ανάπτυξη,
και όχι την άρνηση και τους δρόμους που οδηγούν στο πουθενά.
Σας ζητώ να ψηφίσετε για το μέλλον των παιδιών μας και να δώστε ευκαιρία στην ελπίδα να ανατήλει.
Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία με την πίστη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Ζητώ τη ψήφο σας, και δίνω μόνο μία υπόσχεση, να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις,
με όλη μου τη ψυχή για την Πέλλα μας, και να μην προδώσω ποτέ τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τον τόπο μου
και όλους τους συμπατριώτες μου, όλους εσάς.
Ο τόπος μας αξίζει - το πιστεύω - το πιστεύουμε όλοι μπορούμε να αλλάξουμε, έχουμε τις δυνατότητες
μπορούμε να πάμε μπροστά έχουμε τα πλεονεκτήματα, μπορούμε να τα καταφέρουμε έχουμε τις ικανότητες,
πρέπει να τα καταφέρουμε γιατί ο τόπος μας αξίζει.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ απόψε,
Και να είστε σίγουροι ότι την εμπιστοσύνη σας δεν θα την προδώσω ποτέ
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

Μύνημα υπ. Βουλευτού ΝΔ Πόπης Φουντουκίδου:«Η ώρα της ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της Πέλλας»

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες,

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας έχει επηρεάσει τη ζωή όλων με πολύ άσχημο τρόπο.

Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη λύση που πρέπει να δοθεί.

Καλούμαστε να αποφασίσουμε ανάμεσα σε μια πολυφωνία κομμάτων και προσώπων. Το δίλλημα είναι μεγάλο και οι συγκρίσεις που πρέπει να γίνουν πολλές.

Μπορείτε και πρέπει να συγκρίνετε. Μαζί κάναμε πολλά για το Νομό μας. Με τη δική σας βοήθεια και τις δικές μου ενέργειες μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, εκεί που άλλοι αδρανούν.

Ζητώ τη ΨΗΦΟ ΣΑΣ γιατί σίγουρα ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


Πόπη Φουντουκίδου
Υπ. Βουλευτής
Νέας Δημοκρατίας
Νομού Πέλλας

“Ιθάκη και εξιλέωση”


Ο Αντώνης Σαμαράς γράφει στο Antinews:
“Ιθάκη και εξιλέωση”

Ποντιακός Σύλλογος Έδεσσας: ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ... στις 13/05/2012 στην Έδεσσα

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 το απόγευμα, στην πόλη μας την Έδεσσα, με τη συμμετοχή συλλόγων Μικράς Ασίας, Μακεδονίας, Ηπείρου, Νησιών και Πόντου θα πραγματοποιήσουμε μεγάλη εκδήλωση-αντάμωμα. Η κάθε ομάδα συλλόγων θα ξεκινήσει χορεύοντας (ελεύθερους χορούς) από διαφορετικά σημεία της πόλης και με κατεύθυνση το γήπεδο της Έδεσσας. Εκεί η κάθε ομάδα θα χορέψει, μέσα στον τάπητα, κοινό 15λεπτο πρόγραμμα, σε δικό του κύκλο ο κάθε σύλλογος. Η πλούσια Ελληνική παράδοση με όλα τα χρώματα και τις μουσικές που την συνθέτουν θα εμφανιστεί σε μια κοινή εκδήλωση που συγκινεί κάθε χρόνο όλους τους θεατές που την παρακολουθούν!

Η ομάδα των ποντιακών συλλόγων θα ξεκινήσει στις 5.00 η ώρα το απόγευμα, από το γεφυράκι «Κιουπρί» (περιοχή Δημαρχείου) και θα κατευθυνθεί, μέσω του πεζόδρομου της πόλης, στο γήπεδο. Στη διαδρομή θα υπάρχουν στάσεις με κυκλικούς χορούς και φιλοξενία (κεράσματα και κρασί) από επιχειρήσεις και ιδιώτες που στηρίζουν την εκδήλωση.

Οι ποντιακοί σύλλογοι που προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν είναι:
Σύλλογος ποντίων ΑΚΡΙΤΕΣ Σταυρούπολης,
σύλλογος ποντίων Ευκαρπίας,
σύλλογος ποντίων Καλαμαριάς,
ένωση ποντίων Πανοράματος Θες/νικης,
σύλλογος ποντίων Μεσημερίου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ,
σύλλογος ποντίων Πτολεμαϊδας,
Εύξεινος λέσχη Γιαννιτσών,
σύλλογος ποντίων Παραλίμνης Ο ΠΛΑΤΩΝ,
σύλλογος ποντίων Καλλίπολης,
σύλλογος ποντίων Αρσενίου,
Εύξεινος λέσχη Σκύδρας,
σύλλογος ποντίων Αψάλου Αριδαίας,
Σύλλογος ποντίων Άρνισσας ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ,
σύλλογος ποντίων Παναγίτσας ΑΚΡΙΤΑΣ
και
σύλλογος ποντίων Έδεσσας Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ
ως διοργανωτής της διαδρομής της ποντιακής παράδοσης.


Με εκτίμηση

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος του
Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας

« Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ »

Γαβριηλίδου Ροζαλία

___________________________________________

Μελενίκου 18,ΕΔΕΣΣΑ, Τ.Κ. 58200,

Τηλ.Fax.2381022729 /6973554438 /6936532263/

e-mail: syllogospontionedessas@yahoo.gr


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Φωτορεπορτάζ (1) από την χθεσινή κεντρική ομιλία του Διονύση Σταμενίτη στα Γιαννιτσά

φώτος: Δημήτρης Κ.







Βίντεο από την χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση του Διονύση Σταμενίτη στα Γιαννιτσά

ρεπορτάζ και βίντεο: Στάθης Π.
φώτος: Δημήτρης Κ.


Σε μία εποχή που οι πολίτες
δεν καλοβλέπουν τις υποψηφιότητες των πολιτικών,
κυρίως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης
που αντιμετωπίζει η χώρα μας,
αλλά και όχι μόνο...
παρατηρούμε ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι ευτυχώς...
τολμάνε να πάνε κόντρα στο ρέυμα
και να δηλώσουν παρόντες στα δύσκολα,
για να βοηθήσουν την χώρα να βγεί από το αδιέξοδο.

Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους συγκαταλέγεται
και ο Διονύσης Σταμενίτης στο Νομό μας, την Πέλλα.
Ένας άνθρωπος που είναι νέος σε ηλικία,
με νέες ιδέες και δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο τόπος μας αξίζει!
Ο οποίος μάλιστα θα είναι και για πρώτη φορά υποψήφιος
με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Και δεδομένου τ΄ότι είμασταν χθες το βράδυ
στην κεντρική πολιτική του ομιλία στη γενέτειρά του
και μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας, τα Γιαννιτσά,
κρίνουμε σκόπιμο να μοιραστούμε μαζί σας το παρακάτω βίντεο ...

Είμαι “προδότης της χώρας” κ. Καμμένε…

Είμαι “προδότης της χώρας” κ. Καμμένε…
Όπως χθες είπατε στην ομιλία σας οι Νεοδημοκράτες είναι “προδότες της χώρας”…

ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί ΔΕΝ συνεργάζομαι με τον Τσίπρα και την Αριστερά της δραχμής, των λαθρομεταναστών και της υποστήριξης παντός λογής κουκουλοφόρων.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί δεν προέρχομαι από παρθενογέννηση και δεν
αυτοαποκαλούμαι “απολίτικος”. Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ΔΕΞΙΟΣ.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί βλέπω εκκλησία και κάνω τον σταυρό μου, γιατί δεν θέλω να καταργήσω τα θρησκευτικά από τα σχολικά βιβλία, ούτε να κατεβάσω την εικόνα του Χριστού από τις σχολικές αίθουσες.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί δεν προσπάθησα να εξαγοράσω την αθειστική αριστερά για να πρωταγωνιστεί στα ψηφοδέλτιά μου.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί έχω προτεραιότητά μου την ΠΑΙΔΕΙΑ, γιατί μιλώ για ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί με αφορά το μέλλον της νέας γενιάς…
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας”, γιατί γνωρίζω πόσο είναι το χρέος της πατρίδας μας, που κάποιοι χρησιμοποίησαν για να κόβουν βόλτες με ελικόπτερα πάνω από τη Μύκονο.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί δεν συνεργάζομαι με τη χειρότερη αριστερά που κάνει tour τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα, που υπερασπίζεται το παρεμπόριο και κάθε λογής ανομία…
ΝΑΙ είμαι “πρόδότης της χώρας” γιατί δηλώνω με ευθύτητα ότι ΔΕΝ πρόκειται να συνεργαστώ με την Ρεπούση του συνωστισμού στην αποβάθρα της Σμύρνης.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί ονειρεύομαι τη χώρα μου μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί η Παράταξή μου είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν, έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι στην παράδοση της Μακεδονίας, αντίθετα με την διεθνιστική Αριστερά, που θαυμάζετε και δηλώνετε ότι θα συνεργαστείτε, που είπε ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν, και ονειρεύεται ένα κράτος στα Βόρεια σύνορά μας που θα λέγεται “Μακεδονία”.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας”, γιατί στα ψηφοδέλτιά μου δεν έχω τον θαυμαστή των κουκουλοφόρων τον κ. Μαρκάτο, ούτε το σύμβολο της χειρότερης περιόδου του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Δημαρά…
NAI είμαι “προδότης της χώρας” γιατί δεν μπλόκαρα κάθε επένδυση στη χώρα όπως οι όψιμοι σύντροφοί σας, βγάζοντας στους δρόμους τους διεφθαρμένους και βολεμένους συνδικαλιστές μου.
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας” γιατί πυξίδα μου δεν είναι η Αργεντινή, ο Ισημερινός και ο Ούγκο Τσάβες, αλλά η ψυχή, η Ιστορία και το παράδειγμα του Έλληνα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Μεγαλέξανδρου, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, του Καποδίστρια του Καραμανλή…
ΝΑΙ είμαι “προδότης της χώρας”
Και ακούστε και κάτι τελευταίο κ. Καμμένε:
ΝΑΙ είμαι υπερήφανος που είμαι “προδότης της χώρας” κ. Καμμένε.
Και θα συνεχίσω να είμαι “προδότης της δικής σας χώρας” κ. Καμμένε.


Γιώργος Μουρούτης
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος τύπου Νέας Δημοκρατίας

πηγή: http://taxalia.blogspot.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γειά σου Πανίκα με τα ωραία σου...


... ο λόγος για τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και την γλυκητάτη υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης Μαρία Μήτσιου, τους οποίους συναντήσαμε σε απόσταση αναπνοής από την εξέδρα...
κατά την χθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη.

Όπως ήταν λογικό, τους φωτογραφίσαμε και σας τους παρουσιάζουμε!

Φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Προέδρου ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά

Επίσκεψη του Πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά
Ποιά είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ; (βίντεο)

Αποκλειστικό: Η θέση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (βίντεο)

Επίσκεψη του Πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά
Φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά

Επίσκεψη του Πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά (Φωτορεπορτάζ)

Σήμερα 3-5-2012 που είναι και η προτελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, επισκέφτηκε -την μεγαλύτερη πόλη του Ν.Πέλλας- τα Γιαννιτσά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον συντοπίτη μας Βουλευτή τον συνεργαζόμενο και υποψήφιο με τη Δημοκρατική Αριστερά κ. Ηλία Θεοδωρίδη.

Ο κ. Κουβέλης αφού είχε μια σύντομη περιήγηση στον πεζόδρομο της πόλης, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γεμάτο από αρκετό κόσμο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (κάνει καλή δουλειά ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης!!!) και μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις θέσεις και το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κατ΄οικονομίαν χρόνου, δεν δόθηκε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου προς στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ της Πέλλας, αλλά τους δόθηκε η δυνατότηα απ΄ευθείας ερωτήσεων μέσα στον ίδιο χώρο, με παρόντες του φίλους και υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ.

Έγιναν αρκετές ερωτήσεις από τα τοπικά μέσα, μεταξύ των οποίων και η δική μας.
Ποιά είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ;

● Τέλος, μπορείτε να δείτε και το φωτορεπορτάζ που σας ετοιμάσαμε από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά.

Φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία σ΄όλη την Πέλλα...

...στην μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!
Για λεπτομέρειες δείτε στην αφίσα παρακάτω...