Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ποινικές διώξεις για οφειλές άνω των 5.000 στο Δημόσιο. Δείτε το σχετικό έγγραφο

by Αντώνιος Μάνος·
Αρ. πρωτ.: ΔΝΥ Α 1022989 ΕΞ 6.2.2013
Υποβολή αιτήσεων ποινικής δίωξης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (αρ. 25 ν.1882/90)
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΔΝΥ Α 1022989 ΕΞ 2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Α. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α’ Read More »

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

LIVE: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (16-02-2013)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ...ΔΥΟ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ 
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ


ΣΕ LIVE STREAMING ΕΔΩ !!!



Σημ.: Δεν κάνουμε stream, ούτε ανεβάζουμε τίποτα στο διαδίκτυο! Σας προσφέρουμε οτιδήποτε κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet από άλλα sites! Το PELLA-NEWS blog δεν φέρει ευθύνη για τυχόν δυσλειτουργία του παραπάνω site!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης εφηβείας Συμβουλές για γονείς


Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης εφηβείας
Συμβουλές για γονείς*

Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλος

 Φέρνουμε οι γονείς τα παιδιά στον κόσμο. Τι χαρά, τι όμορφα που αισθανόμαστε όταν είναι μικρά. Βιαζόμαστε να μεγαλώσουν αλλά όταν έλθει αυτή η εφηβεία λέμε: «Τι καλά που ήταν όταν τα είχαμε μικρά»! Σκοπός της συνάντησης μας είναι να σας βοηθήσω να καταλάβετε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα, ούτε όμως και απλά.
            Το πρώτο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι έφηβοι δεν είναι παιδιά και κυρίως ότι δεν είναι μόνο παιδιά μας. Ανήκουν στον κόσμο, ανήκουν στο μέλλον, ανήκουν στον εαυτό τους είναι αυτόνομες προσωπικότητες.

Χαλίλ Γκιμπράν – Για τα παιδιά  (από το βιβλίο Ο κήπος του προφήτη)
Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου
είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.
Δημιουργούνται δια μέσου εσένα, αλλά όχι από σένα
κι αν και βρίσκονται μαζί σου, δε σου ανήκουν.

Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου
αφού ιδέες έχουν δικές τους.
Μπορείς να δίνεις μία στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι στις ψυχές τους
αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο
που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου.
Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις
αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα
αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω ούτε ακολουθεί το δρόμο του χθες.

·        Προετοιμάζουμε τους εφήβους για τη διαμόρφωση ενός Προσωπικού Σχεδίου Ζωής. Φροντίζουμε αυτό το σχέδιο να μην είναι επηρεασμένο από δικές μας ανεκπλήρωτες επιθυμίες ή δικά μας όνειρα.
·        Πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουμε φορτώνουμε τα παιδιά μας με τα δικά μας όνειρα. Αυτά μπορεί να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο επαγγελματικό προσανατολισμό τους, στη επιλογή τρόπου ζωής, φίλων κ.α.
·         Οι γονείς θα βοηθήσουμε τους νέους να σχεδιάσουν τα δικά τους όνειρα δεν χρειάζεται να τους δανείσουμε τα δικά μας.
·        Ένας έφηβος που έχει προσωπικά σχέδια και φιλοδοξίες έχει μεγαλύτερες  ψυχικές τους αντοχές για να αντιμετωπίζει το μαραθώνιο αγώνα του για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του (μαθήματα σχολείου, ξένες γλώσσες, αθλητισμός, μουσικές σπουδές κ.α.).
·        Ένα λάθος που κάναμε αλλά και κάνουμε οι περισσότεροι γονείς ακόμα είναι να νομίζουμε ότι με την επιτυχία των παιδιών σε ένα Πανεπιστήμιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας. Πρέπει να το αναθεωρήσουμε.
·        Οι έφηβοί μας είναι ξεχωριστές προσωπικότητες,  που έχουν, όμως, ανάγκη καθοδήγησης, ορίων αλλά και κατανόησης και διαλόγου.
·        Η ισορροπία ανάμεσα στην επιβολή ορίων και ευθυνών και την παροχή υπεύθυνης ελευθερίας από την πλευρά των γονιών στους εφήβους είναι μία δύσκολη εξίσωση όχι όμως και άλυτη.
·        Μεγαλώνοντας εφήβους στον 21ο αιώνα δίνουμε προτεραιότητα στη σωματική αλλά ιδιαίτερα στηνψυχική τους υγεία. Αν θέλουμε πετυχημένους και ολοκληρωμένους νέους πρέπει να φροντίσουμε για την ψυχική τους ευεξία και την ψυχοσωματική τους υγεία. Είναι τα οχήματα για να πετύχουν στη ζωή.
·        Για να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα και επιτυχημένα παιδιά πρέπει να κρατήσουμε ένα μέτρο ανάμεσα στην υπερ-προστατευτικότατα και την αδιαφορία. Ούτε η συνεχής ενασχόληση και εποπτεία κάνουν καλό ούτε και η χωρίς προϋποθέσεις παροχές και οι χωρίς όρια ελευθερίες κάνουν καλό στους εφήβους. Οι έφηβοι θέλουν καθοδήγηση με αγάπη αλλά και με σεβασμό της προσωπικότητάς τους.
·        Τέλειοι έφηβοι δεν υπάρχουν ούτε αλάθητοι γονείς. Τα παιδιά είναι ανθεκτικά στα δικά μας λάθη, αρκεί να μην είναι σοβαρά και να τα διορθώνουμε με πολλές θετικές συμβολές.
·        Εκείνο που κυρίως απεχθάνονται οι έφηβοι είναι το κήρυγμα. Τα συνεχή πρέπει και μη χωρίς επιχειρήματα. Εμείς ως γονείς θα το κάνουμε το «το κήρυγμα» αλλά χαριτωμένα και με άλλον τρόπο πιο αποτελεσματικό. Με συζήτηση για συμπεριφορές ακόμη και με μία προμελετημένη σκηνή (π.χ. η αργοπορία).
·        Να ενθαρρύνουμε τους εφήβους να αναλαμβάνουν ευθύνες από τώρα (ψώνια τόσο της οικογενείας όσο και δικά τους,  πλύσιμο αυτοκινήτου, επισκευή κάποιων επίπλων, καθάρισμα του δωματίου τους αλλά και του σπιτιού, σιδέρωμα και άπλωμα των ρούχων, μαγείρεμα).
·        Πολύ σημαντικό θέμα σ’ αυτή την ηλικία των παιδιών μας είναι η υποχώρηση του γονέα χωρίς θυμό από τη σχέση εξάρτησης που είχε το παιδί μαζί του. Ο γονιός πρέπει ψυχολογικά να δεχτεί την καινούρια πραγματικότητα. Να προετοιμαστεί για μια ενήλικη σχέση με τα παιδιά του. Κυρίως πρέπει να ετοιμαστεί με το σύντροφό του και άλλους φίλους του για το σύνδρομο «της άδειας φωλιάς» που κάνει δυστυχισμένους γονείς και ενήλικες νέους.
·        Να αντιμετωπίσει ο γονιός την κρίση της μέσης ηλικίας, δημιουργικά ανακαλύπτοντας καινούρια ενδιαφέροντα (γυμναστήριο, χόμπι, κοινωνικές δραστηριότητες) αλλά είναι και ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου και να τονώσουμε τη σχέση των δύο συζύγων. Αυτό θα κάνει πιο ευτυχισμένους και εμάς και τους εφήβους μας.
·        Όταν κάτι δεν πάει καλά σ’ όλα αυτά δεν ντρέπονται οι γονείς των εφήβων να απευθυνθούν για συμβουλευτική βοήθεια σε φορείς αρωγής (συμβουλευτικούς σταθμούς, ψυχολόγους κ.ά.) όταν διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν μόνοι τους να βγουν από κάποια αδιέξοδα. Η ψυχική-συναισθηματική επιβάρυνση των γονιών έχουν άμεση επίπτωση στην ψυχική ευεξία του εφήβου.
·        Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συζητούν το πρόβλημά τους και με άλλους είτε έμπιστους συνομηλίκους είτε σημαντικούς ενήλικες (καθηγητέςσυγγενικό πρόσωπο). Το σύνθημα είναι: «το να μιλάς σε ελευθερώνει».
·        Ο υγιής γονιός φροντίζει να καλλιεργεί το πνεύμα του έχει πνευματικές αναζητήσεις, αξίες, πίστη, ιδανικά. Αποφεύγει όμως τους φανατισμούς και τις ακρότητες. Παράλληλα φροντίζει το σώμα του (υγεία, γυμναστήριο κ.α.). Έτσι γίνονται παράδειγμα προ μίμηση για τα παιδιά τους.
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς φροντίζουν και να διασκεδάζουν, να  παίζουν κυρίως όμως ψυχαγωγούνται τόσο με τα παιδιά τους όσο και με άλλους συνομηλίκους τους. Μαθαίνουν να μετατρέπουν σε παιχνίδι όλα όσα κάνουν.
·        Ευτυχισμένοι γονείς φροντίζουν να έχουν ποιοτικές και ήπιες απολαύσεις και αποφεύγουν τα επικίνδυνα (γρήγορη οδήγηση, βία, παραβατικότητα) και τους κάθε είδους εθισμούς (κάπνισμα, ποτό, ουσίες,  κ.ά.) Αν έχουν κάποιες εξαρτήσεις κάνουν αγώνα για να τις κόψουν.
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς χρησιμοποιούν, τα ΜΜΕ, την τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, τον Η/Υ, το διαδίκτυο, αλλά δεν είναι «κολλημένοι με αυτά. Προτιμούν δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας αλλά και την επαφή με τη φύση. Έτσι δίνουν και το καλό παράδειγμα.
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς κάνουν καλή παρέα και έχουν φίλους. Μοιράζονται μαζί τους στιγμές χαράς, διασκέδασης αλλά και τις κοινές τους ανησυχίες και «ανοίγονται» για τα θέματα που τους απασχολούν.
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς μετατρέπουν τις αποτυχίες, τις ανησυχίες και την ντροπή τους σεπρωτοβουλίες υπεύθυνες γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς υπερασπίζονται τον εαυτό τους και δεν αφήνουν τους άλλους να τους κακοποιούν λεκτικά ή σωματικά. Πόσο μάλλον τα παιδιά τους, τα οποία και υπερασπίζονται με κάθε τρόπο (χωρίς ακρότητες).
·        Οι ευτυχισμένοι γονείς εργάζονται με μέτρο και χωρίς ακρότητες. Φροντίζουν πάντα να έχουν χρόνο για τους ίδιους και την οικογένεια.

Οι ευτυχισμένοι γονείς λένε στα παιδιά τους ότι η εφηβεία είναι η ηλικία της χαράς και της απόλαυσης και το Σχολείο ο τόπος που πρέπει να συνδυάζεται με τα αισθήματα αυτά. Δεν αφήνουν το άγχος των βαθμών και τις πολλές δραστηριότητες να βυθίσουν τα παιδιά τους σε μελαγχολία. («Τι όφελος ένας έφηβος να έχει σαρώσει τα αριστεία, να έχει όλα τα πτυχία μέχρι και proficiency, να είναι πρωταθλητής να μπει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο όμως να είναι ψυχικά επιβαρυμένος;»)

Πηγή: http://www.ssneond.sch.gr/Keimena%20dimosieumena/eftichismeni%20efivia%20gia%20goneis.htm

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Υπ. Εσωτερικών Ε.Στυλινίδης έκοψε την Πίτα της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκύδρας

Ο Υπ. Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης
έκοψε την Πίτα της ΔΗΜ. Τ.Ο. Σκύδρας.
Μαζί του οι Νικόλαος Φώτος (αρ.)
& Ευάγγελος Λόγγος (δεξ.).
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην Κοπή της Πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σκύδρας, που έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 11-02-2013.

Παρουσία των τοπικών βουλευτών Γ.Καρασμάνη, Δ.Σταμενίτη, Ι.Τζαμτζή, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Πέλλας Ν.Αργυρού, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ.Θεοδωρίδη (ο οποίος τον είχε φιλοξενήσει νωρίτερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα, όπου και ο Υπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου), των Δημάρχων Έδεσσας και Πέλλας Δ.Γιάννου και Γ.Στάμκου, αλλά και πλήθους επισήμων της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, των εκπροσόπων της τοπικής ΟΝΝΕΔ Ν.Πέλλας και μέσα σε μια κατάμεστη (εντός κι εκτός) αίθουσα, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν από νωρίς, ο Υπουργός Εσωτερικών Ε.Στυλιανίδης μίλησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και εξήγησε την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μαζί με τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό για να ξεπεραστεί η κρίση και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παρατήσουμε την προσπάθεια που γίνεται διότι πλέον είναι ορατό το φως στο τούνελ.
Ο Δήμαρχος Πέλλας
Γρηγόρης Στάμκος
κέρδισε για 2η
συνεχόμενη χρονιά
το φλουρί.

Ο εκδότης του
Λόγου της Πέλλας
Μίμης Πανίδης
με το φλουρί.
Για την ιστορία, σας αναφέρουμε ότι τα δύο φλουριά κέρδισαν οι Γιαννιτσιώτες Μίμης Πανίδης και Γρηγόρης Στάμκος. Ο δήμαρχος μάλιστα έκανε το δύο στα δύο, αφού είχε κερδίσει το φλουρί και πέρυσι.

Μέσα στην ημέρα θα είναι έτοιμο, αναλυτικό φωτορεπορτάζ και η ομιλία του Υπουργού.
Μείνετε συντονισμένοι..

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα η κοπή βασιλόπιτας της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Σκύδρας, στις 7μμ. στο Μαυροβούνι

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκύδρας 
σας προσκαλεί 
στην κοπή της βασιλόπιτας 
την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 
στις 19:00 
στο κέντρο Αλεξάνδρα (Πλ.Μαυροβουνίου). 

Κεντρικός ομιλητής: 
ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Παρόντες:
ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου 
και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΚΥΔΡΑΣ

Η ομιλία του Συντονιστή των ΑΝΕΛ Ν.Πέλλας Τάσσου Παπακώστα στο προσυνέδριο του κόμματος (χθές)

Η χθεσινή ομιλία του Συντονιστή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πέλλας Τάσσου Παπακώστα στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ για τα Εθνικά Θέματα, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία στα δύο βίντεος που ακολουθούν...

Συνάντηση Ι. Τζαμτζή με τον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Υπουργείου Οικονομικών Θ.Χάρη για το Τελωνείο και το Χημείο Σκύδρας

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Πέλλας Κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη Χάρη για το θέμα του Τελωνείου και του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ο κ. Τζαμτζής στη συνάντηση που είχε με τον κ. Θεοχάρη, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα Τελωνεία της χώρας, κατέθεσε μια σειρά από έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει ομαλή και ανοδική πορεία του Τελωνείου ως Υπηρεσία και τόνισε ότι μία επικείμενη υποβάθμιση του Τελωνείου της Σκύδρας από Α΄ Τάξεως σε Β΄ Τάξεως, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε στον κ. Θεοχάρη την επιτακτική ανάγκη να παραμείνει το Τελωνείο της Σκύδρας ως έχει, καθώς μια επικείμενη υποβάθμιση του Τελωνείου θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές νωπών και τυποποιημένων προϊόντων, διότι θα απαιτείται πολλές εργασίες να γίνονται στην Θεσσαλονίκη, με οικονομικό αντίκτυπο στο Νομό Πέλλας.

Το Τελωνείο της Σκύδρας λειτουργεί ως Πύλη εισόδου Συναλλάγματος για τη χώρα.

Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Θεοχάρη, ότι το Παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους, το οποίο στεγάζεται μαζί με το Τελωνείο της Σκύδρας στο ιδιόκτητο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, το όποιο έγινε επί θητείας ως Δημάρχου του κ. Τζαμτζή, είναι απόλυτα αναγκαίο και πρέπει να παραμείνει.

Σε περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Σκύδρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις εξαγωγές, και θα πρέπει κάθε εβδομάδα ένα φορτηγό με τυποποιημένα προϊόντα να πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη για δειγματοληπτικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα ευπαθή προϊόντα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρης αφού άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που του έθεσε ο κ. Τζαμτζής, υποστήριξε ότι η διαπιστώνει και ο ίδιος ότι η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το Τελωνείο της Σκύδρας θα δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς αποδεδειγμένα διεκπεραιώνει πολλές δουλειές και ήδη έχει αναθέσει στον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων τον κ. Νιχωρίτη την τελική εισήγηση.

Επίσης, συμφωνεί και ο ίδιος με τον κ. Τζαμτζή ότι η λειτουργία του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους μέσα στο Τελωνείο κρίνεται απαραίτητη για τις εξαγωγές των προϊόντων.

Μακεδονικό:Τοποθέτηση καθηγητού Δ.Γιουματζίδη στο χθεσινό προσυνέδριο των ΑΝΕΛ

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, εκπρόσωπος της Παννελήνιας Ενώσεως Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μίλησε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, για το Μακεδονικό, στο προσυνέδριο του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) για τα Εθνικά Θέματα, που διεξήχθη σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του καθηγητού Δ.Γιουματζίδη:

Ευχαριστούμε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μας κάλεσε και μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις μας ως «Πανελλήνια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», και ως εκπρόσωποι των «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου» που συνολικά εκπροσωπούν εκατοντάδες πολιτιστικούς συλλόγους Μακεδόνων Ελλήνων κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της γης.
Μεταφέρω επίσης τον χαιρετισμό προς το συνέδριο, της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζόυλη από τις Ηνωμένες πολιτείες.

Παρευρισκόμαστε εδώ, χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Μακεδονικού Ελληνισμού και κατ’επέκταση όλου του Ελληνισμού. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε το Μακεδονικό ζήτημα, όπως και όλα τα εθνικά θέματα, κατάματα και πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις.


Δεν είναι υπερβολή να τοποθετήσουμε το Μακεδονικό ζήτημα στην κορυφή των εθνικών μας θεμάτων γιατί αυτό, εκτός από την ξεκάθαρη απειλή απόσπασης Ελληνικού εδάφους, περιλαμβάνει και την οικειοποίηση, από αλλοεθνείς, του πολιτισμού και της ιστορίας του Μακεδονικού Ελληνισμού που ένωσε τους Έλληνες και δημιούργησε τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Για να λυθεί, όμως, το Μακεδονικό ζήτημα δεν πρέπει να ψάχνουμε τόσο το τι κάνουν οι Σκοπιανοί και οι υποστηρικτές τους. Πρέπει η Ελληνική πλευρά να αλλάξει την ανιστόρητη, φοβική και ηττοπαθή πολιτική της στο Μακεδονικό ζήτημα.
-Είναι ανιστόρητο να μιλάει ότι όλο το γειτονικό κράτος είναι Μακεδονία και κατέχει το 38% αυτής όπως ισχυρίζεται η Σκοπιανή προπαγάνδα. Μόνον το νότιο τμήμα του που περιλαμβάνει περιοχές της Ιστορικής Μακεδονίας. Μοναστήρι, Κρούσσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Πετρίτσι , Μελένικο. Η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων ποτέ δεν ήταν μέσα στα όρια της Ιστορικής Μακεδονίας.

-Είναι φοβική η αντιμετώπιση των «Εντόπικων» δηλαδή της τοπικής Σλαβοφανούς γλωσσικής έκφρασης ορισμένων γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων κυρίως σε ορισμένες περιοχές την κεντροδυτικής Μακεδονίας.

-Είναι ηττοπαθής η αντιμετώπιση των γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων που κατοικούν εντός των ορίων του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

-Επιπλέον είναι αντιδημοκρατικό να μην διενεργηθεί Δημοψήφισμα για την οριστική ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

Προτείνουμε να συζητηθούν στο συνέδριό σας τα παραπάνω θέματα μαζί με το κυρίαρχο θέμα της οριστικής ονομασίας του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

Είναι ξεκάθαρο ότι, οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό βαπτίζει «Μακεδονία» την περιοχή των Σκοπίων, θεσμοθετεί «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και δίνει άλλοθι εδαφικών διεκδικήσεων στους Σκοπιανούς.


Από την πλευρά μας, εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες, οργανωνόμαστε, και διεκδικούμε τα δίκαιά μας. Αυτό το καλοκαίρι, στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιούμε στην Φλώρινα το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων, και στην Σιταριά Φλώρινας, τις ίδιες ημέρες, το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα Πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων, για να δείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια του Μακεδονικού Ελληνισμού.


Είμαστε σίγουροι ότι, με την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και όλων των κομμάτων, ως φορέων της πολιτικής εξουσίας, θα αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια.

Συγχαίρουμε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την πρωτοβουλία αυτού του προσυνεδρίου για τα εθνικά θέματα και το ευχαριστούμε, για άλλη μία φορά, που μας έδωσε την δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σαν σήμερα... πριν 69 χρόνια, στις 7/2/1944

Κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών!!!

Δείτε το ➙

Π.Ο.Π.Σ. : "Χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης ο Νάσσος Θεοδωρίδης"

Δεν το χωράει ο νους μας για τα όσα είπε και έγραψε ο Βουλευτής Νάσος Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΄Ιμια. Ελπίζουμε ότι κάποιοι του κάνουν σαμποτάζ.
Αν πράγματι τα είπε όπως...

Στον ΕΛΓΑ ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για θέματα των παραγωγών του Ν.Πέλλας

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό είχε το πρωί της Τρίτης ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει από κοντά μια σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τον κ. Μποτό...

Επιτυχίες του TAE KWON DO Μαυροβουνίου

Επιτυχίες του αθλητικού συλλόγου
«Παύλος Μέλας» Μαυροβουνίου
στο διασυλλογικό πρωτάθλημα 
TAE KWON DO Ελλάδος,
που έγινε στην Θεσσαλονίκη 
στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2013.


Συγκεκριμένα, 2 δευτέρες θέσεις πήραν, οι: 
Κουλιανίδης Ιωσήφ και Κουλιανίδου Ευγενεία.

Και 2 όγδοες θέσεις, οι: 
Κυριακίδου Ευθαλία και Μωησίδου Λεμονιά.

Συγχαρητήρια στα παιδιά!


Ο προπονητής

Παύλος Τύπος