Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα στην Βέροια

125m²  στη Βέροια.
Πληροφορίες στο.... 

6986897795
Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα 
125 τετραγωνικών μέτρων 
με ατομική θέρμανση (σε 1ο όρ. )
κοντά στο κέντρο της Βέροιας.

    με...

● Σαλοτραπεζαρία
● Μεγάλη κουζίνα
● Μπάνιο

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6986897795.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στο διαγγελμά του: "...Η στασιμότητα δεν μας αρκεί. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα μπρος. Θα προχωρήσω όπως και να΄χει..."

Ενώ ολοκλήρωσε το διάγγελμα του αναφέροντας χαρακτηριστικά: "...Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε. Για το καλό του ελληνικού λαού."

 Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω...

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

O Γάμος της χρονιάς στην Πέλλα...

Όπως ήταν λογικό ο γάμος της κόρης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη αποτέλεσε το μέχρι σήμερα κοσμικό γεγονός της χρονιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο φακός του pella-news βρέθηκε στον γάμο της Σοφίας Θεοδωρίδη και του καταξιωμένου πόντιου λυράρη και τραγουδιστή Κωνσταντίνου Φιούνη που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 15 Ιουνίου 2013 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Σωτήρος στην Κρύα Βρύση, προεξάχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και παρουσία μεγάλου πλήθους καλεσμένων, επισήμων, συγγενών και φίλων.

Η συντακτική ομάδα του pella-news blog και ο διαχειριστής της Στάθης Παπαδόπουλος, εύχονται στους νιόπαντρους, μια υγειή ζωή γεμάτη χαρές, αγάπη, ευτυχία και το κυριότερο... καλούς απογόνους!

Παρακάτω μπορείτε να παρακαλουθήσετε το φωτορεπορτάζ που εξασφαλίσαμε για όλους εσάς τους φίλους και αναγνώστες μας...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Διον. Σταμενίτης: "Το παραμύθι με την ΕΡΤ τελειώνει"

Διονύσης Σταμενίτης
Βουλευτής Πέλλας 

Νέα Δημοκρατία
«Αυτές τις μέρες, η σύγκρουση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κατεστημένο των συντεχνιών και των βολεμένων καθορίζει την πολιτική ατζέντα. Τον τελευταίο χρόνο, τα προνόμια των εκλεκτών του κατεστημένου, ένα - ένα ακυρώνονται και παθογένειες χρόνων σβήνουν μαζί με την αδιαφάνεια.

Για πρώτη φορά, αλήθειες που είχαν επιμελώς κρύψει όλοι αυτοί που απομυζούσαν την οικονομία και μάθανε τη χώρα να ζει με δανεικά, αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Αυτές οι οδηνηρές αλήθειες αποκαλύπτουν το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος και οδηγούν την πλειονότητα των Ελλήνων στην κατανόηση και αποδοχή της αναγκαιότητας δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς έχει αλλάξει. Επενδύσεις έχουν αρχίσει να γίνονται και άλλες προγραμματίζονται, η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε και η χώρα μας μπαίνει πλέον στο διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Μέσα σε ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο όσα επί χρόνια κανείς δεν άγγιζε. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν όλα και απαιτούν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο. Για να μη χαθούν οι θυσίες των Ελλήνων, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος, να συγκρουστούμε με το «χθες» και με τους εκφραστές του.

Σήμερα το «χθες» εκφράζουν, με τον καλύτερο τρόπο, όσοι υπερασπίζονται τη στασιμότητα και καλούν σε «ανένδοτο αγώνα» όλους όσους αποδέχονται τις πρακτικές αλλά και τις νοοτροπίες που μας ερίξαν μέσα στο οικονομικό τέλμα. Έχουμε, και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι οι νοήμονες και όσοι αγαπούν πραγματικά την πατρίδα, μία και μόνη επιλογή, να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και σταθερότητα μπροστά και μόνο μπροστά.

Διεθνώς αναγνωρίζεται πλέον, ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν όσα κράτησαν τη χώρα καθηλωμένη και να προχωρήσουν μπροστά στην κατεύθυνση που οδηγεί τη χώρα ο Πρωθυπουργός της.

Μετά το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ, ακούμε τα ουρλιαχτά όσων δεν ήθελαν και δεν θέλουν μία δημόσια, σύγχρονη και αντικειμενική ραδιοτηλεόραση. Βλέπουμε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλευρό των συντεχνιών και των «βολεμένων» που έχουν καταλάβει ότι, το «πάρτι τελειώνει».

Το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία μίας δημόσιας, σύγχρονης και αντικειμενικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι για το κατεστημένο των βολεμένων ψευτοπροοδευτικών και των συντεχνιών τους, αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα τους είναι ότι σηματοδοτεί το τέλος του παραμυθιού που τους ήθελε ως τους αποτελεσματικότερους σαμποτέρ κάθε αλλαγής και απόπειρας ανατροπής του προνομίου να θρέφονται από το υστέρημα του λαού χωρίς ποτέ να λογοδοτούν σε κανέναν».

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κοντά στους πληγέντες παραγωγούς η Θ.Τζάκρη

Χθές Παρασκευή, αργά το απόγευμα επισκέφθηκε τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές στο Αρσένι και την Πετριά.

Η Βουλετής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών που δεν μπόρεσε να είναι παρούσα κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ την περασμένη Τετάρτη στο Αρσένι, μιας και συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, επισκέφτηκε χθες το Αρσένι και την Πετριά και πέρασε από όλα τα καφενεία, ενημερώνοντας τους πολίτες και κάνοντας διάλογο μαζί τους.

Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ό,τι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ίδια με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο, την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι γεωπόνοι να επισκέπτονται την περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήματά τους από το χαλάζι και συμπλήρωσε ότι πέρα από την παραγωγή, οι γεωπόνοι θα συνυπολογίσουν στις εκτιμήσεις τους και την ζημιά που υπέστη και το φυτικό κεφάλαιο.

Οι αγρότες από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη για άμεση καταγραφή των ζημιών, διότι οι πληγέντες καρποί όσο παραμένουν πάνω στα δέντρα ή μέσα στα χωράφια δημιουργούν πρόβλημα, καθώς και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους, ώστε να μπορέσουν ν΄ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας και στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, τόνισαν ότι θα πρέπει να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις, ώστε ν΄ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην είναι άδικες.

Από την πλευρά της η κα Τζάκρη τόνισε ότι η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκτιμήσεις των γεωπόνων να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα για να μπορέσουν οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για την απώλεια της σοδιάς τους το δυνατόν γρηγορότερα και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του ερχόμενου φθινοπώρου. Η ίδια δε, όπως τόνισε, θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την πρόοδο των εκτιμήσεων, καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να παρασχεθεί για το σκοπό αυτό κάθε βοήθεια στον ΕΛΓΑ σε προσωπικό και μέσα.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη Χαρακόπουλου & Τζιτζικώστα στο Αρσένι

Τζιτζικώστας και Χαρακόπουλος
στο Αρσένι, κρατώντας στα χέρια
χαλάζι σε μέγεθος αυγού.
Γράφει ο Στάθης Παπαδόπουλος.

Χαλαζόπληκτες περιοχές σε Ημαθία και Πέλλα επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Εξαρχος, με κλιμάκιο του οργανισμού γεωργικών ασφαλίσεων και τον προϊστάμενο του τοπικού ΕΛΓΑ Μιχάλη Κουνδουρά.

Άποψη από την συζήτηση στο Αρσένι.
Την αντιπροσωπία του αναπλ. υπουργού συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στο Αρσένι της Πέλλας τον υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Βουλευτές Πέλλας Διονύσιος Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, ο προιστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας Τρύφωνας Τσαντάκης, προέδροι ενώσεων και συνεταιρισμών,καθώς και πλήθος αγροτών.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενημερώνοντας για τις περιοχές που επλήγησαν, το μέγεθος της καταστροφής, τις καλλιέργιες που επλήγησαν κι ανέπτυξε ένα μίνι χρονοδιάγραμμα για την καταγραφή και αποπληρωμή των εκτιμώμενων αποζημειώσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο, παρακάτω...


Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, όπου αναφέρθηκε κι αυτός με την σειρά του στο μέγεθος της καταστροφής και απέδωσε στον αναπλ. υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο σχετική επιστολή για το θέμα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των αγροτών του χωριού που μεταβήβασαν τα δίκαια και κατά γενική ομολογία ρεαλιστικότατα αιτήματά τους στον κ. Χαρακόπουλο και ζήτησαν ως αναγκαιότητα ζωής, άμεσες λύσεις και πράξεις κι όχι λόγια κι υποσχέσεις μιας και χάθηκε η ηρεμία, η υγεία και ο ύπνος τους, μετά την προχθεσινή καταστροφή που δεν είχε προηγούμενο

Οι αγρότες φρόντισαν να κρατήσουν δείγματα και να δείξουν το μέγεθος του χαλαζιού που έπληξε τις καλλιέργιές και ο κ. Χαρακόπουλος που πήρε το λόγο αμέσως μετά, τόνισε πως ο ίδιος πρώτη φορά είδε τόσο μεγάλο σε μέγεθος χαλάζι και αφού τόνισε ότι οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όπως προβλέπει η νομοθεσία, σημείωσε ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ θα πρέπει να είναι πιο αντικειμενικοί και πιο δίκαιοι στις καταγραφές που θα κάνουν, μιας κι επλήγηκε και το φυτικό κεφάλαιο, ενώ στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Έξαρχος ο οποίος τοποθετήθηκε ως ειδικός πάνω στο θέμα και τόνισε ότι  ήταν πρωτοφανής η ένταση του φαινομένου και το μέγεθος της ζημιάς δεν δεν αμφισβειτείται και πως σε συνενόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα κινηθούν άμεσα, για να σταλούν οι λίστες στον ΕΛΓΑ και να γίνει διασταύρωση των στοιχείων των παραγωγών και της γης, για να αποδωθούν σωστά και άμεσα οι αποζημειώσεις.

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δείτε τι δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί:

Αμέσως μετά οι κ. Χαρακόπουλος, Έξαρχος και το επιτελείο τους, κατευθύνθηκαν με την συνοδεία του κ. Τζαμτζή και μερίδας αγροτών σε κτήματα για να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής των καρπών αλλά και του φυτικού κεφαλαίου.

Δείτε το βίντεο από το κτήμα του κ. Γεωργίου Σ. Γάτσου στο Αρσένι και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...


Ακολουθεί και αναλυτικό φωτορεπορτάζ...


Μετά το Αρσένι, ο επόμενος και τελευταίος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου και της συνοδείας του, ήταν η χαλαζόπληκτη περιοχή του Άγρα-Εδέσσης, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμαρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και με την παρότρυνση των Βουλευτών Διονύση Σταμενίτη και Ιορδάνη Τζαμτζή, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ολική καταστροφή από την σημερινή χαλαζόπτωση σε Πέλλα και Ημαθία...

Γράφει ο Στάθης Παπαδόπουλος.


Αρσένι: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες μετά την πρωτοφανή θεομηνία που υπέστησαν οι καλλιέργιες σήμερα 10 Ιουνίου 2013 και κατά τις μεσημεριανές ώρες στα νότια της Περιφεριακής Ενότητας Πέλλας και σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. 


Λουτροχώρι: Αρκετή ώρα
μετά την χαλαζόπτωση.
Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύτηκαν από δεκάλεπτη συνεχόμενη χαλαζόπτωση, το χαλάζι της οποίας είχε το μέγεθος αυγού και κατέστρεψε στο 100% τις φετινές παραγωγές.


Παράλληλα, οι τρομερές καταστροφές εκτιμάται ότι συνέβαλαν στην απώλεια σχεδόν του 50% των συνολικών εξαγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χαλάζι σε μέγεθος αυγού.

Συγκεκριμένα, στα χωριά Λουτροχώρι, Πλεύρωμα, Πετριά, Αρσένι, Άσπρο, Λιπαρό, Σταυρόδρόμι και Καλύβια στο νότιο τμήμα της Πέλλας αλλά και στα χωριά της Ημαθίας, Πολλά Νερά, Μαρίνα, Επισκοπή, Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Λευκάδια, Κοπανό, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο, Ζερβοχώρι, Μακροχώρι, αλλά και τις πόλεις της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, η διάρκεια της συνεχιζόμενης χαλαζόπτωσης έφτασε τα δέκα λεπτά. 


Χαλαζοχτυπημένα ροδάκινα.
Οι αγρότες αναμένουν πλέον από αύριο το πρωί, να έρθει ο ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις καταστροφές, ώστε να προβεί το συντομότερο στην αποζημείωσή τους, διότι διαφορετικά ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για όλους. 

Δείτε τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε για να έχετε πλήρη εικόνα του μεγέθους της καταστροφής.