Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο κρισιμότερος αγώνας του Schumi!

O Γερμανός πολυπρωταθλητής της Formula 1
δίνει την μεγαλύτερη μάχη. 
Την μάχη της ζωής.
Του ευχόμαστε... να βγεί και πάλι νικητής.
____________________________________
DK / Συνεργάτης PellaNewsBlog

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η οδύσσεια του βλαχόφωνου ελληνισμού της FYROM μέσα από τα τραγούδια τους


Γραμμουστιάνοι της διασποράς (FYROM)
Οι βλαχόφωνοι Έλληνες των Σκοπίων τραγουδούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς 
ζουν ανάμεσα σε αλλοεθνείς...

Ο βλαχόφωνος Ελληνισμός των Σκοπίων, μακριά από την ομπρέλα της επίσημης Ελλάδας και ανάμεσα σε αλλοεθνείς (Βούλγαρους, Σλάβους, Τουρκαλβανούς) ανέκαθεν είχε προβλήματα.
Άνθρωποι νοικοκυραίοι και δουλευταράδες καθώς ήτανε, έφτιαχναν περιουσίες και εύκολα οι αλλοεθνείς επιβουλεύονταν αυτές.
Σήμερα, το επίσημο κράτος των Σκοπίων και με την προτροπή της Ρουμανίας τους έδωσε την χαριστική βολή....ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" αλλά ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Επιχειρούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο των Ελληνόβλαχων και σε ένα βαθμό το έχουν καταφέρει.
Και οι Ελληνοβλάχικοι πληθυσμοί της γείτονος χώρας, συνεχίζουν τον μοναχικό τους δρόμο στο άγνωστο.... με την επίσημη Ελλάδα να τους έχει μονίμως γυρισμένες τις πλάτες και την Ρουμανία να προσπαθεί να τους προσεταιριστεί με κάθε μέσο!!!
ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ;;;;;;

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλους στην Νάουσα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των συλλόγων μελών και φίλων της υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

 Πήραν μέρος πολιτιστικοί σύλλογοι από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι Μακεδόνων Ελλήνων από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος.

 Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα,οι τελευταίες λεπτομέρειες του καταστατικού, αλλά και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας. Αποφασίσθηκε η σύσταση Πανελλήνιου Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μακεδόνων και ότι η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

 Έδρα της ομοσπονδίας έχει οριστεί η Πέλλα αλλά, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, η συνάντηση έγινε στην Σχολή του Αριστοτέλους στην Νάουσα για να γνωρίσουν τα μέλη λιγότερο προβεβλημένους, αλλά όχι λιγότερο σημαντικούς, αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Ελλήνων

Η Δήλωση του πρώην Προέδρου ΝΟΔΕ Πέλλας Νίκου Αργυρού για τις εκλογές της ΝΟΔΕ Πέλλας

Η δήλωση «φωτιά» του πρώην Προέδρου ΝΟΔΕ Πέλλας Νίκου Αργυρού -για τις εκλογές της ΝΟΔΕ Πέλλας που διεξήχθησαν την Κυρ. 1-12-2013- δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εδεσσαϊκή» του Σαβ. 07-12-2013, κι αναδημοσιεύτηκε την επομένη και στην ηλεκτρονική aridaianews και αφήνει σαφέστατες αιχμές για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, σημειώνοντας μάλιστα με έμφαση... ό,τι είχε να ανταγωνιστεί με ολόκληρο το σύστημα.

Διαβάστε παρακάτω, ολόκληρη την δήλωση του κ. Νίκου Αργυρού:

«Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΟΔΕ, ανήκουν στο πρόσφατο παρελθόν. Η επόμενη μέρα, προσωπικά θα με βρει και πάλι στις επάλξεις, με το δικαίωμα της κομματικής συνείδησης και της πολιτικής επιλογής.

Ως απερχόμενος πρόεδρος, θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΝΔ στο Νομό, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία στη διάρκεια της θητείας μου. Την οποία θέτω πρώτα στη δική τους κρίση και μετά σε αυτή των στελεχών.


Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση μου δίδαξε πολλά.


Κατ’ αρχήν, το γεγονός ότι είχα να ανταγωνιστώ με όλο το σύστημα, το οποίο ακόμα και τώρα υπερασπίζεται προσωπικές φιλοδοξίες και λιγότερο ιδεολογίες και πολιτικά πρόσωπα.


Εύχομαι να ήταν η εκλογή αυτή η τελευταία που ψήφισαν διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέλη της ΟΝΝΕΔ, που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.


Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής πικρίας. Είναι όμως γεγονότα που θέλουν να “φωτογραφίσουν” κάτι.


Εξάλλου, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε, ότι στην πολιτική τα όποια πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι η αξία και η υστεροφημία που πρέπει να τα διακρίνει.


Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτός ο αγώνας που δίνουμε στην καθημερινότητά μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τις θέσεις που κάποιοι ονειρεύτηκαν και ονειρεύονται ή τις κατέχουν.


Είμαι εδώ, για τον καθένα όπως πάντα, μέσα από επιλογές που καθορίζουν τη μελλοντική μου πορεία στον κομματικό χώρο και στην κοινωνία.


Δεν θα επιτρέψω όμως, κι γι’ αυτό θα δώσω τη μάχη, αυτός ο κομματικός χώρος να γίνει αντικείμενο που διαχωρίζει και δεν ενώνει τον κόσμο σ’ αυτές τις κρίσιμες για όλους μας στιγμές».

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πολύς κόσμος στο καζάνι του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Θεοδωρίδη (Φώτος-Ρεπορτάζ)

Όπως μπορείτε ν΄αντικρύσετε και στην διπλανή φωτογραφία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2013 σε καζάνι της Αψάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης έβγαλε το δικό του τσίπουρο.


Τρίκουβερτο ήταν το γλέντι που έλαβε χώρα κι εκατοντάδες οι φίλοι του κ. Θεοδωρίδη που έδωσαν το παρών καθόλη τη διάρκεια της βραδυάς και δοκίμασαν τσίπουρο, γράπα καθώς και μεγάλες ποικιλίες από εκλεκτά εδέσματα.


Η κάμερα του pella-news, που δεν μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός, ήταν εκεί με τον Στάθη Παπαδόπουλο κι αποθανάτησε κάποιες αποκλειστικές στιγμές των παρευρισκομένων και παράλληλα ενημερωνόταν για τα διάφορα προεκλογικά σενάρια που ακούγονταν.


Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων... δύο "πιθανοί" υποψήφιοι δήμαρχοι.


Ο Μιχάλης Καραγιάννης για τον δήμο Σκύδρας κι ο Δημήτρης Μπίνος για τον δήμο Αλμωπίας.



Επίσης, ο "πιθανός" υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος -στο ψηφοδέλτιο του νυν Αντιπεριφεριάρχη Θ.Θεοδωρίδη- Γιώργος Τσιμτσιρίδης.


Αλλά και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ΝΟΔΕ Πέλλας Θανάσης Γίδαρης, καθώς και οι νεοεκλεγείς προέδροι των Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας, Νίκος Θωμαΐδης και Βαγγέλης Λόγγος, αντίστοιχα.



Από το ΛΑΟΣ το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Πέλλας και πρώην υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Σαμαρτζίδης, υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μπίνου για τον δήμο Αλμωπίας.

Ενώ, το παρόν έδωσε και ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας Σωκράτης Καζαντζίδης.



Εκτός του πολιτικού κόσμου κι άλλος πολύς κόσμος, τίμησε τον Αντιπεριφερειάρχη, μεταξύ αυτών... συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του.





 Ακολουθεί, πλούσιο φωτορεπορτάζ...































Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αντίο "Μαντίμπα"



"It's always seems impossible until it's DONE!"
"Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο, μέχρι να πραγματοποιηθεί."
                                                          Nelson Mandela (1918-2013)