Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη Χαρακόπουλου & Τζιτζικώστα στο Αρσένι

Τζιτζικώστας και Χαρακόπουλος
στο Αρσένι, κρατώντας στα χέρια
χαλάζι σε μέγεθος αυγού.
Γράφει ο Στάθης Παπαδόπουλος.

Χαλαζόπληκτες περιοχές σε Ημαθία και Πέλλα επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Εξαρχος, με κλιμάκιο του οργανισμού γεωργικών ασφαλίσεων και τον προϊστάμενο του τοπικού ΕΛΓΑ Μιχάλη Κουνδουρά.

Άποψη από την συζήτηση στο Αρσένι.
Την αντιπροσωπία του αναπλ. υπουργού συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στο Αρσένι της Πέλλας τον υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Βουλευτές Πέλλας Διονύσιος Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, ο προιστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας Τρύφωνας Τσαντάκης, προέδροι ενώσεων και συνεταιρισμών,καθώς και πλήθος αγροτών.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενημερώνοντας για τις περιοχές που επλήγησαν, το μέγεθος της καταστροφής, τις καλλιέργιες που επλήγησαν κι ανέπτυξε ένα μίνι χρονοδιάγραμμα για την καταγραφή και αποπληρωμή των εκτιμώμενων αποζημειώσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο, παρακάτω...


Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, όπου αναφέρθηκε κι αυτός με την σειρά του στο μέγεθος της καταστροφής και απέδωσε στον αναπλ. υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο σχετική επιστολή για το θέμα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των αγροτών του χωριού που μεταβήβασαν τα δίκαια και κατά γενική ομολογία ρεαλιστικότατα αιτήματά τους στον κ. Χαρακόπουλο και ζήτησαν ως αναγκαιότητα ζωής, άμεσες λύσεις και πράξεις κι όχι λόγια κι υποσχέσεις μιας και χάθηκε η ηρεμία, η υγεία και ο ύπνος τους, μετά την προχθεσινή καταστροφή που δεν είχε προηγούμενο

Οι αγρότες φρόντισαν να κρατήσουν δείγματα και να δείξουν το μέγεθος του χαλαζιού που έπληξε τις καλλιέργιές και ο κ. Χαρακόπουλος που πήρε το λόγο αμέσως μετά, τόνισε πως ο ίδιος πρώτη φορά είδε τόσο μεγάλο σε μέγεθος χαλάζι και αφού τόνισε ότι οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όπως προβλέπει η νομοθεσία, σημείωσε ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ θα πρέπει να είναι πιο αντικειμενικοί και πιο δίκαιοι στις καταγραφές που θα κάνουν, μιας κι επλήγηκε και το φυτικό κεφάλαιο, ενώ στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Έξαρχος ο οποίος τοποθετήθηκε ως ειδικός πάνω στο θέμα και τόνισε ότι  ήταν πρωτοφανής η ένταση του φαινομένου και το μέγεθος της ζημιάς δεν δεν αμφισβειτείται και πως σε συνενόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα κινηθούν άμεσα, για να σταλούν οι λίστες στον ΕΛΓΑ και να γίνει διασταύρωση των στοιχείων των παραγωγών και της γης, για να αποδωθούν σωστά και άμεσα οι αποζημειώσεις.

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δείτε τι δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί:

Αμέσως μετά οι κ. Χαρακόπουλος, Έξαρχος και το επιτελείο τους, κατευθύνθηκαν με την συνοδεία του κ. Τζαμτζή και μερίδας αγροτών σε κτήματα για να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής των καρπών αλλά και του φυτικού κεφαλαίου.

Δείτε το βίντεο από το κτήμα του κ. Γεωργίου Σ. Γάτσου στο Αρσένι και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...


Ακολουθεί και αναλυτικό φωτορεπορτάζ...


Μετά το Αρσένι, ο επόμενος και τελευταίος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου και της συνοδείας του, ήταν η χαλαζόπληκτη περιοχή του Άγρα-Εδέσσης, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμαρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και με την παρότρυνση των Βουλευτών Διονύση Σταμενίτη και Ιορδάνη Τζαμτζή, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.