Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κοντά στους πληγέντες παραγωγούς η Θ.Τζάκρη

Χθές Παρασκευή, αργά το απόγευμα επισκέφθηκε τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές στο Αρσένι και την Πετριά.

Η Βουλετής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών που δεν μπόρεσε να είναι παρούσα κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ την περασμένη Τετάρτη στο Αρσένι, μιας και συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, επισκέφτηκε χθες το Αρσένι και την Πετριά και πέρασε από όλα τα καφενεία, ενημερώνοντας τους πολίτες και κάνοντας διάλογο μαζί τους.

Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ό,τι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ίδια με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο, την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι γεωπόνοι να επισκέπτονται την περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήματά τους από το χαλάζι και συμπλήρωσε ότι πέρα από την παραγωγή, οι γεωπόνοι θα συνυπολογίσουν στις εκτιμήσεις τους και την ζημιά που υπέστη και το φυτικό κεφάλαιο.

Οι αγρότες από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη για άμεση καταγραφή των ζημιών, διότι οι πληγέντες καρποί όσο παραμένουν πάνω στα δέντρα ή μέσα στα χωράφια δημιουργούν πρόβλημα, καθώς και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους, ώστε να μπορέσουν ν΄ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας και στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, τόνισαν ότι θα πρέπει να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις, ώστε ν΄ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην είναι άδικες.

Από την πλευρά της η κα Τζάκρη τόνισε ότι η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκτιμήσεις των γεωπόνων να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα για να μπορέσουν οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για την απώλεια της σοδιάς τους το δυνατόν γρηγορότερα και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του ερχόμενου φθινοπώρου. Η ίδια δε, όπως τόνισε, θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την πρόοδο των εκτιμήσεων, καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να παρασχεθεί για το σκοπό αυτό κάθε βοήθεια στον ΕΛΓΑ σε προσωπικό και μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.