Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΕΔΕΣΣΑ: Εορτασμός της 9ης Μαΐου, ημέρας λήξης Β΄ ΠΠ

Με επισημότητα, παρά την έντονη βροχόπτωση, εορτάστηκαν σήμερα (9/5) οι εθνικοί αγώνες και η εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και της Εθνικής Αντίστασης και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την τέλεση δοξολογίας στην Μητρόπολη, ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κ. Αγαθάγγελο Διαμαντίδη, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά:
«Γιορτάσαμε σήμερα την εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού και τη λήξη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Αποτελεί μία υπενθύμιση για την αξία της δημοκρατίας και της ανάγκης για συνέχιση των αγώνων μας για ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς. Δυστυχώς, η δημοκρατία δεν αποτελεί κεκτημένο όλων των λαών του κόσμου και τις ημέρες αυτές διεξάγονται σκληρές μάχες για την απόκτηση του πολύτιμου αγαθού, με την εμπλοκή μάλιστα της χώρας μας στις διαδικασίες για την εξεύρεση μίας ειρηνικής λύσης που θα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η 9η Μαΐου αποτελεί επίσης ημερομηνία ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εορτάζουμε σήμερα και την ημέρα της Ευρώπης. Η μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται σήμερα να αναλάβει έναν νέο ρόλο σε διεθνές επίπεδο, ενώ υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις και στο εσωτερικό της. Ελπίζω και εύχομαι οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, να δικαιώσουν τις προσδοκίες των οραματιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία κοινή αναπτυξιακή πορεία».

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου δήλωσε σχετικά:
«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης για όσους χάσαμε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν πόλεμο στον οποίο η χώρα μας πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα. Δυστυχώς και η Έδεσσα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα, τόσο στις πολεμικές αναμετρήσεις, όσο και στην κατοχή, από την έναρξή της μέχρι και τις τελευταίες μαύρες ημέρες της με τα γνωστά γεγονότα της πυρπόλησης της συνοικίας του Βαροσίου κατά την αποχώρηση των Γερμανών. Τιμή και δόξα σε όσους χάθηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.