Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Τα 8 μυστικά επιτυχίας των δημιουργικών ανθρώπων

Ονειρευτείτε, ακολουθήστε το πάθος σας, πείτε «ναι» σε καινούριες εμπειρίες και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Η έμπνευση βρίσκεται μέσα σας!
Από πού πηγάζουν οι ιδέες; Οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν ότι
η έννοια «δημιουργικότητα» είναι αρκετά περίπλοκη και δεν εξηγείται απλώς ως μια ιδιότητα που αναπτύσσεται στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Οι άνθρωποι με αυτό το χαρακτηριστικό προσπαθούν να αποφεύγουν τη ρουτίνα και λειτουργούν διαφορετικά από τους υπόλοιπους σε πολλούς τομείς. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε είναι πρωτοπόροι και καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Τι κάνουν λοιπόν;

Ονειρεύονται
...όχι μόνο ενώ κοιμούνται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ο νους μας ταξιδεύει, συντελείται μια διαδικασία γνωστή ως «δημιουργική εκκόλαψη ιδεών». Συγκεκριμένα οι διεργασίες που επιτελούνται στον εγκέφαλο αυτή τη στιγμή σχετίζονται με τη διέγερση της φαντασίας και την έμπνευση. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές μάς γεννιούνται τόσο καλές ιδέες όταν το μυαλό μας περιπλανιέται αλλού.

Είναι παρατηρητικοί
Βλέπουν παντού ευκαιρίες, καταγράφουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και δεν είναι αδιάφοροι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο έχει αποτέλεσμα να εκφράζουν με ποικίλους τρόπους τη δημιουργικότητά τους. Για παράδειγμα πολλοί γίνονται συγγραφείς, ποιητές κ.λπ. Γενικά τα άτομα αυτά δεν μένουν ασυγκίνητα απέναντι στους άλλους και τις καταστάσεις, ενώ έχουν και μια αναπτυγμένη τάση ενδοσκόπησης.

Περνούν χρόνο μόνοι
Για να μπορούν να είναι δημιουργικοί πολλοί προτιμούν να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους. Δεν φοβούνται τη μοναξιά, αντίθετα την αποζητούν αφού αυτό τους βοηθά να εκφραστούν και να αφοσιωθούν στις δραστηριότητες και το έργο τους.

Αναζητούν νέες εμπειρίες
Δεν τους τρομάζει το άγνωστο, είναι περίεργοι και θέλουν να γευτούν καινούρια πράγματα, ακόμα και να ζήσουν την περιπέτεια. Το γεγονός ότι είναι ανοιχτοί σε όλα τούς κάνει ιδιαίτερα δημιουργικούς.

Παίρνουν ρίσκα
Δεν φοβούνται την αποτυχία, τολμούν και είναι ριψοκίνδυνοι. Ακόμα και τα εμπόδια που υπάρχουν στη ζωή εκείνοι τα βλέπουν ως ευκαιρίες. Δημιουργικότητα, άλλωστε, σημαίνει να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν και εκείνοι το γνωρίζουν καλά.

Ακολουθούν το πάθος τους

Βρίσκουν κίνητρα και εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Αυτό μάλιστα τους καθοδηγεί σε ό,τι κάνουν και όχι η αγωνία για το αποτέλεσμα. Σκεφτείτε τι σας αρέσει και δοκιμάστε το ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξει κάπου.

Αγαπούν την ομορφιά
Έχουν εκλεπτυσμένο γούστο, το οποίο καλλιεργούν συνεχώς. Ο τρόπος για να το πετύχουν είναι η ενασχόλησή τους με την τέχνη, τη διακόσμηση, τη μουσική.

Κάνουν διαλογισμό
Πολλοί καλλιτέχνες καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο για να χαλαρώσουν και έτσι να αφοσιωθούν στη δουλειά τους. Οι επιστήμονες μάλιστα επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Πηγή :elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.