Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός κομμάτων;

Αγαπητοί φίλοι.
Ας εξετάσουμε τίς θέσεις κάποιων εκ των Κομμάτων που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ:





Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
Διαβάζω στο Κομμουνιστικό αυτό κόμμα: 
Διεκδικούμε τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου ( με συντελεστή 45% ), τη δραστική μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών (στο 50%), τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την εθνικοποίηση των τραπεζών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ΔΕΚΟ (με δημόσιο - δημοκρατικό - κοινωνικό έλεγχο), τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
Διαβάζω στο γνωστό κόμμα που ίδρυσε ο Τσοβόλας, αλλά το εγκατέλειψε, ως σύνθημα:
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ & ΤΟ ΕΥΡΩ

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) (Τροτσκιστές)
Ενδιαφέροντα όσα γράφονται σε μία σελίδα:
O ΣΥΡΙΖΑ είναι συμμαχικό σχήμα ευρύτερων και ανομοιογενών δυνάμεων της Αριστεράς, με δεξιά, μεσαία και αριστερή πτέρυγα (έστω και αδιαμόρφωτες), δεν είναι ενιαίο κόμμα. ... Με άλλα λόγια αν χρειαζόμαστε «επαναδιαπραγμάτευση», αυτή αφορά την εσωτερική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγει όσο το δυνατόν πιο ενωμένος και ξεκάθαρος, και πιο «μονομερώς» υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι γενικά και αόριστα της «χώρας».
Διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις μόνο όταν υπάρχει αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο....
Τέλος χρειάζεται μια ξεκάθαρη και μονομερής απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων στο δίλημμα ευρώ η δραχμή, στο δίλημμα ότι θα «μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν κάνουμε μονομερείς ενέργειες». Και η απάντηση σε αυτό το δίλημμα έχει δύο σκέλη: α) το ευρώ οδηγείται στην διάλυση όχι από την απαίτηση των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να ζήσουν ανατρέποντας την βάρβαρη λιτότητα, αλλά από την ανταγωνιστική φύση της λυκοσυμμαχίας που λέγεται Ε.Ε.


Ενεργοί Πολίτες
Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς
Κόκκινο -(Τροτσκιστές)
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) (Μαοϊκοί κομμουνιστές)
διαβάζω μεταξύ άλλων:
ΟΝΕ + ευρώ σημαίνει νεοφιλελευθερισμός
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ)

Είναι φανερή η υποκρισία και τα τερτίπια της ηγεσίας του Κομμουνιστικού κόμματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον δήθεν "φιλοευρωπαϊκό" προσανατολισμό. 
Κι όσο με προβληματίζει το γεγονός της υποστήριξης από ψηφοφόρους των οπαδών του Χίτλερ, άλλο τόσο με προβληματίζει και η υποστήριξη των Στάλιν, Λένιν, Μάο, Τρότσι κ.α...

________________________
Συνεργάτης Pella-news/DK




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.