Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Υπ. Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης: Ναι, υπάρχουν πολιτικοί σήμερα

Η Ελλάδα βρέθηκε να κινδυνεύει, οι αιτίες και οι ευθύνες που την οδήγησαν στο τέλμα είναι γνωστές.

Η χώρα στο βάλτο της διεθνούς ανυποληψίας, η οικονομία σε φαύλο κύκλο ύφεσης και η κοινωνική συνοχή έτοιμη να διαρραγεί. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρόκληση ενεργής πολιτικής συμμετοχής για πολλούς νέους ανθρώπους. Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται, η νέα πορεία ανάκαμψης και μεταρρυθμίσεων, το νέο όραμα, απαιτούν “νέο αίμα”.

«Ο πολιτικός άνδρας πρέπει να είναι γενναιόψυχος, για να μην εγκαταλείπει το λαό στις κρίσιμες περιστάσεις και στους κινδύνους», αυτό είπε ο Αισχίνης όταν η Αθήνα βρισκόταν σε επικίνδυνο σημείο, αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς όταν η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν το γκρεμό. Στην Ελλάδα υπήρξαν πολιτικοί που προχώρησαν κόντρα στους “δήθεν” επαναστατικούς ανέμους και στο λαϊκισμό που δυστυχώς εύρισκε πάντα ευήκοα ώτα. Σήμερα τα “όχι” και τα “αντί” πάλι περισσεύουν, αλλά οι προτάσεις εκλείπουν. Σήμερα, η σύγχυση και η καταστροφολογία είναι το επιδιωκόμενο αυτών που ρίχνουν το ανάθεμα συνολικά στην πολιτική, αλλά συγχρόνως κερδοσκοπούν μικροκομματικά. Έτσι όποιος ευελπιστεί σε μία πολιτική διαδρομή, κινδυνεύει, στην καλύτερη περίπτωση, να θεωρηθεί θρασύς από αυτούς και αφελής από άλλους.

Το «όχι» γενικά και αόριστα στο πολιτικό σύστημα είναι το “φιλί της ζωής” στο καταρρέων σύστημα εξουσίας. Είναι αυτό που σήμερα πολεμά λυσσαλέα όσους δεν εγκατέλειψαν και δεν εγκαταλείπουν το λαό στις κρίσιμες περιστάσεις και λένε την αλήθεια. Αλήθεια είναι ότι, η Ελλάδα πέρασε μέσα από καταστροφές και στάθηκε όρθια. Αλήθεια είναι ότι, οι Έλληνες έχουν αποθέματα δύναμης για τα δύσκολα και δεν τα παρατάνε εύκολα. Και αλήθεια είναι ότι υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν με πίστη την πατρίδα και το λαό.

Ο λαός μας λέει ότι, ο λύκος στην αντάρα χαίρεται, και έχει δίκιο. Σήμερα, ούτε η αλήθεια, ούτε η δύναμη του Έλληνα, ούτε η πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, βολεύουν. Το ψέμα όμως πως δεν υπάρχει ελπίδα, δεν βολεύει εμάς που θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βγούμε από το βάλτο. Εμάς που είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε μόνο την πατρίδα και τον τόπο μας. Που θα εκπροσωπήσουμε τους συμπατριώτες μας λέγοντας την αλήθεια και πιστεύοντας στη δύναμή τους. Αυτό είναι το χρέος και το καθήκον του πολιτικού, και ναι, υπάρχουν πολιτικοί και σήμερα.


*Το παραπάνω άρθρο δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.