Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΑΣ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 103-101. ΤΕΛΙΚΟΣ EUROBASKET 1987...

Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια ο μέγας Νίκος Γκάλης και οι υπόλοιποι διεθνείς γκρέμιζαν την ανίκητη Σοβιετική Ένωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και σήκωναν το Κύπελλο των Πρωταθλητών Ευρώπης στην Καλαθόσφαιρα, το γνωστό σε όλους μας Μπάσκετ.

Η χρυσή σελίδα του Ελληνικού Μπάσκετ και του Ελληνικού αθλητισμού, γράφτηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 1987, όταν μετά από
δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη το ταμπλό έγραψε 103-101 στην παράταση (87-87 το σκορ του κανονικού αγώνα), καταγράφοντας μια νίκη που δεν είχε προηγούμενο, επί της μιας εκ των δύο Παγκόσμιων υπερδυνάμεων του αθλήματος, γεγονός που πανηγύρισαν ενθουσιωδώς όλοι οι Έλληνες στην πατρίδα και τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Και από τότε καθιερώθηκε ως η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ όλων των Ελλήνων!!!

Δείτε το βίντεο από το τέλος του συγκλονιστικού εκείνου τελικού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.