Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση από τη διεύθυνση περιβάλλοντος υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών

Ενόψει της θερινής περιόδου η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής  Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας  Θεσσαλονίκης  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Ενόψει της θερινής περιόδου επιβάλλεται η εντατικοποίηση των ενεργειών Αρχών, Φορέων και πολιτών και η συνεργασία μεταξύ τους με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.
Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου τα φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα παρουσιάζονται οξυμένα και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε παρακάτω ενδεικτικά μέτρα, η λήψη των οποίων θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα.
Συγκεκριμένα, οι τοπικές Αρχές (Δήμοι- Δημοτικά Διαμερίσματα) θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Τοποθέτηση κατά μήκος των ακτών σε επίκαιρα και εμφανή σημεία ευανάγνωστων αποτρεπτικών πινακίδων όσον αφορά στην απόρριψη απορριμμάτων στις παραλίες.
2. Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων ικανού αριθμού και χωρητικότητας κατά μήκος των παραλιακών ακτών.
3.Τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους κατά μήκος των ακτών πριν υπερπληρωθούν αυτοί, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα απορρίμματα παρασύρονται με την επίδραση των ανέμων στη θάλασσα.
4. Καθαρισμό των ρεμάτων και χειμάρρων που οδηγούν στη θάλασσα, από πάσης φύσεως  απορρίμματα (επιπλέοντα φυτικά αντικείμενα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια κλπ).
5. Τακτικό έλεγχο και συντήρηση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων υγιεινής (αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους κ.λπ.) στις πολυσύχναστες πλαζ.
6. Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα.
7. Συνεχή έλεγχο  για παράνομη διάθεση λυμάτων ή αποβλήτων ιδιωτών σε θάλασσα και ακτές.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης,  με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του 2014, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει δειγματοληψίες από τις ακτές κολύμβησης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.