Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ελλάδα - Βολιβία 2-1 (βίντεο)

Η τέλεια ώθηση της Εθνικής!

Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν, την κατάλληλη στιγμή! Η Εθνική ομάδα βρήκε τις επιθετικές λύσεις, σημείωσε τα πρώτα της γκολ στα φιλικά και με τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Βολιβίας μπαίνει «φουριόζα» στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βραζιλία!

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος παρουσίασαν ξανά- όπως και με τους Νιγηριανούς- το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και με τα γκολ των Κονέ και Κατσουράνη πήραν την άτυπη μεν, αναζωογονητική δε νίκη που χρειάζονταν λίγες μέρες πριν το μεγάλο τους ραντεβού!

Συγκινητικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι οι ομογενείς των ΗΠΑ, που δεν σταμάτησαν λεπτό να αποθεώνουν τους διεθνείς μας.

Η μεγάλη, ώρα, λοιπόν έφτασε. Επόμενος σταθμός η Βραζιλία. Η μεγάλη μας στιγμή. Κόντρα στους Κολομβιανούς στις 14 Ιουνίου!


Το ματς:

Το ζητούσε από το προηγούμενο ματς, το έψαξε και σήμερα από νωρίς και τελικά χάρη στον Παναγιώτη Κονέ βρήκε την επιθετική λύση. Η Εθνική, με τους περισσότερους από τους θεωρητικά βασικούς στη σύνθεσή της, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Το γκολ, που όλο αυτό το διάστημα έψαχνε, επιτέλους ήρθε με πρωταγωνιστή τον μέσο της Μπολόνια. Στο 21' ο Σαλπιγγίδης, αφού κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κονέ με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Βολιβίας.

Μέχρι εκείνο το σημείο, όπως γράψαμε και παραπάνω, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με ώθηση από τους παθιασμένους σε ακόμη ένα ματς, ομογενείς, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε κίνηση, γρήγορες εναλλαγές, σωστή κυκλοφορία και δεν προβληματίστηκε με τη φορτωμένη μεσαία γραμμή των αντιπάλων, ενώ κυρίως από τα αριστερά με τον Σαμαρά βρήκε κενούς χώρους για να απειλήσει. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε μόλις στο 12' όταν ο Γκέκας έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, με πλάτη προς το τέρμα, όμως το γύρισμά του πέρασε ελάχιστα έξω. Ο ίδιος στο 19' έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο επίσης δεν είχε θετική κατάληξη. Μετά το γκολ του Κονέ, οι Βολιβιανοί- που μέχρι πρότινος περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στην αντεπίθεση- ανέβασαν τις γραμμές τους, πίεσαν, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Αμυντικά σε ακόμη ένα ημίχρονο η Εθνική μας ήταν εξαιρετική, δεν είχε... επισκέψεις στην περιοχή της και απομάκρυνε με επιτυχία κάθε κίνδυνο.

Τα πάντα ήταν υπό έλεγχο. Το άγχος του γκολ είχε διαγραφεί. Οι διεθνείς μας μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο πιο απελευθερωμένοι και πάνω που έδωσαν κατοχή στους Βολιβιανούς και φάνηκε να ρίχνουν στροφές, ήρθε στο 54' ο Κατσουράνης- επίσης με κεφαλιά- να σημειώσει το 2-0. Αυτό ήταν. Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος έφεραν το ματς εντελώς στα μέτρα τους, διαγράφοντας οποιαδήποτε ελπίδα των αντιπάλων για θετικό αποτέλεσμα.

Στα θετικά, το γεγονός ότι παρά το υπέρ της σκορ, η Εθνική μας συνέχισε να επιτίθεται, να δημιουργεί ευκαιρίες και να πιέζει για ακόμη ένα γκολ. Ο Γκέκας προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις- στη μία σε τετ-α-τετ- να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά μάταια. Οι είσοδοι στη συνέχεια των Καραγκούνη, Φετφατζίδη και Ταχτσίδη έφεραν φρεσκάδα και διατήρησαν την υπεροχή μας μέχρι το φινάλε. Μοναδικό αρνητικό στα τελευταία λεπτά, ο χώρος που έδιναν οι διεθνείς στις επιθέσεις των Βολιβιανών, που είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν στο 70' με το μακρινό σουτ του Άρτσε, που αιφνιδίασε τον Καρνέζη.

 

Πηγή : www.coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.