Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γερμανικές σειρήνες... ηχούν για τον πιτσιρικά Κουλούρη από τη Σκύδρα

Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος για το sentragoal.gr

Γερμανικές σειρήνες... ηχούν -για τα καλά- στα αυτιά του Ευθύμη Κουλούρη! Μπορεί ο διεθνής 18χρονος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Super League να μας «συστήθηκε» μόλις το 2014 (1 γκολ σε 4 συμμετοχές και άλλα 2 σε δύο ματς Κυπέλλου), αλλά στην Ευρώπη και στα τμήματα σκάουτινγκ των διαφόρων κλαμπ (που «κτενίζουν» όλο τον κόσμο στις μικρές ηλικίες) είχε προλάβει ήδη να φτιάξει... ονοματάκι ως αυθεντικό ταλέντο στο σκοράρισμα!

Ετσι, λοιπόν, ο πιτσιρικάς από τη Σκύδρα των 25 γκολ στο πρωτάθλημα U21 (έσπασε το ρεκόρ
του Κλάους Αθανασιάδη και έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στις υποδομές), στο πρόσφατο τουρνουά που έγινε στην Πορτογαλία με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας U 19, «μάζεψε» για χάρη τους στις εξέδρες σκάουτ από 3 γερμανικές ομάδες. Συγκεκριμένα των Ντόρτμουντ (όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, τον «τσεκάρει» εδώ και καιρό, ενώ αρέσει προσωπικά στον Κλοπ), Σάλκε και Χόφενχαϊμ!

Βέβαια, το εν λόγω ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει μόνο με το αναμφισβήτητο ταλέντο του, αλλά και με τις άκρες που διαθέτει ο ατζέντης του στην ευρωπαϊκή και δη τη γερμανική αγορά. Μόνο που πλέον δεν είναι απλώς ο Πολ Κουτσολιάκος (με τα πετυχημένα dealς των Κυριάκου Παπαδόπουλου στη Σάλκε, του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, του Σταφυλίδη στη Λεβερκούζεν, του Μαυρία στη Σάντερλαντ, του Φορτούνη, του Γιαννιώτα, του Γκαλίτσιου και των άλλων πελατών του), αλλά μιλάμε για τη «ROGON Sportmanagement GmbH & Co. KG».

Ο ομογενής ατζέντης έγινε συνεταίρος στη «Rogon», που είναι από τα κορυφαία γραφεία μάνατζερ σε όλο τον κόσμο, με πελάτες που αξίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ και με τη δυνατότητα να διακινεί (να πηγαίνει σε ομάδες και μετά να πουλάει) παίκτες, κρατώντας παράλληλα ποσοστό επί της ενδεχόμενης μεταπώλησής τους!

Για παράδειγμα, ο Κουλούρης βρίσκεται στην 61η θέση της λίστας που αποτελεί το πελατολόγιο της «Rogon», συγκριτικά με τη χρηματιστηριακή του αξία που υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ (σύμφωνα με το έγκυρο και... μανατζερικό transfermarkt).

Για να αντιληφθείτε τη δυναμική του εν λόγω γραφείου, να επισημάνουμε πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος των 12 εκατ. ευρώ δεν είναι καν στην πρώτη 8άδα, όπου συναντάς τα ονόματα των Ντράξλερ, Ροντρίγκεζ, Λουίς Γκουστάβο, Φαρφάν, Πρινς Μπόατεγκ, Φιρμίνιο, Φερναντέζ και Σμέλτσερ!

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ...

Ο πρόλογος για το τι εστί «Rogon» είναι απαραίτητος ώστε να αντιληφθει κανείς πως στην εποχή που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι παντοδύναμοι μάνατζερ μπορούν να πετύχουν και τo πιο τρελό deal, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαιο ως το 2016 με τον νεαρό Κουλούρη δεν τον καλύπτει 100%. Πόσω μάλλον όταν οι μηνιαίες αποδοχές του δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ ενώ έχει μπει η υψηλότατη ρήτρα των 2,5 εκατ. ευρώ! Βέβαια υπάρχει η εκπεφρασμένη πρόθεση από πλευράς «δικέφαλου» για νέο, αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο στον Κουλούρη, που θα είναι πιο «ισχυρό» και για την ομάδα. Μόνο που και αυτό έχει καθυστερήσει, μαζί με πολλά άλλα βέβαια που έχουν προτεραιότητα στον ΠΑΟΚ (όπως η ανακοίνωση-παρουσίαση του προπονητή), λόγω της απουσίας του Σαββίδη από τη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη ο 18χρονος στράικερ έχει μπει στο «μάτι» ευρωπαϊκών συλλόγων που θα συνεχίσουν να τον τσεκάρουν και να... καιροφυλακτούν.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Η στήλη επιβεβαιώθηκε πλήρως με την εξέλιξη της υπόθεσής του, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον ΠΑΟΚ. Και επειδή ακούγονται διάφορα, να διευκρινίσουμε πως ούτε ο Μίτσελ τον απέρριψε ούτε ότι προτιμάει τον «δικέφαλο» λόγω Αναστασιάδη! Το ποδοσφαιρικό μέλλον του Φορτούνη κατά 90% θα εξακολουθήσει να είναι στο εξωτερικό...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν από περίπου μία εβδομάδα βολιδοσκοπήθηκε για λογαριασμό της ΕΠΟ για την προοπτική να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδας. Εμαθα πως ο «Ελέ» το θεώρησε τιμητικό αλλά όχι πως... ξετρελάθηκε κιόλας.

ΑΝΙΕΤΕ

Για πολλές σουπερλιγκάτες ομάδες είναι ό,τι καλύτερο... κυκλοφορούσε στα γήπεδα της Football League. Για τον περιφερειακό Ισπανό επιθετικό της Νίκης Βόλου, πάντως, έχουν προτεραιότητα Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης. Εσχάτως, όμως, προέκυψε ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ...

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΘΥΜΗ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ Η ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.