Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Το ότι αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο και ότι θα πρέπει να πάρει νέα λαϊκή εντολή το αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας. Ήδη από τον πρωθυπουργό της χώρας μέχρι και το τελευταίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αδυνατούν να κάνουν ακόμα και δημόσιες εμφανίσεις σε χώρους όπου υπάρχει λαϊκό στοιχείο. Φυσικά αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση.

Το ερώτημα το οποίο πλέον ανακύπτει είναι πότε...
ο κ. Παπανδρέου θα προκηρύξει τις αναμενόμενες εκλογές; Θα είναι αυτές με λίστα ή με σταυρό προτίμησης;; Αυτό θα εξαρτηθεί 100% από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25-3-2011.

Εμείς βλέπουμε τα εξής τρία σενάρια:

Α. Αν ο κ. Παπανδρέου είναι απόλυτα βέβαιος ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι κακές για τη χώρα, θα προκηρύξει εκλογές μέχρι τις 15-3-2011, γιατί μέχρι τότε εκπνέει η προθεσμία, μέσα στην οποία μπορεί να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα. Εκτός του πλεονεκτήματος της λίστας, η προκήρυξη θα στέλνει και ένα μήνυμα, αλλά θα είναι και μέσο πίεσης προς τους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα πρέπει να αλλάξουν τις αποφάσεις τους.

Β. Αν αντίθετα, περιμένει ικανοποιητική απόφαση από τη Σύνοδο κορυφής, τότε θα προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά και με τις ευλογίες της Τρόϊκας, για να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα και να λάβει καθαρή λαϊκή εντολή, ώστε να εφαρμόσει για μια τετραετία τα κελεύσματα της Τρόϊκας. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς αυτό το σενάριο δεδομένου ότι αφενός ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου θα γυρίσει στις 25-3-2011 από τα Σύνοδο τροπαιούχος, αφετέρου μας παραξενεύει τόσο το απαισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει τώρα η ίδια η κυβέρνηση όσο και τα φιλικά της ΜΜΕ, προκειμένου, ενδεχομένως να παρουσιάσουν μετά τον κ. Παπανδρέου ως θριαμβευτή και να πιάσουν στον ύπνο τον ελληνικό λαό μέσα σε ένα κλίμα τεχνικής ευφορίας.

Γ. Παίζει όμως και έναν τρίτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρει τελικά να αποκομίσει κάτι θετικό από τη Σύνοδο κορυφής να προσφύγει και πάλι σε εκλογές, μη αντέχοντας φυσικά την κοινωνική κατακραυγή, αλλά με σταυρό προτίμησης όμως, για να εξαναγκάσει τους βουλευτές του να αγωνιστούν για την επανεκλογή τους, βοηθώντας έτσι την εκλογή του ίδιου. Ίσως αυτό να είναι επικρατέστερο σενάριο από αυτό της λίστας, γιατί με τη λίστα θα αναγκαστεί να αφήσει έξω εσωκομματικούς αντιφρονούντες, με κίνδυνο το διχασμό και τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Αν ξέραμε περίπου τις αποφάσεις που θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής, θα επιλέγαμε το ακριβές σενάριο.
Όποιος έχει κάποια καλύτερη πληροφόρηση μπορεί να επιλέξει.

--- --- --- --- --- --- --- ---
--- ---
Πηγή:
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.