Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στα σχολεία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης Cyberkid

Το πρόγραμμα Cyberkid για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο τέθηκε την Πέμπτη για πρώτη φορά σε εφαρμογή στα σχολεία, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.



Σε διαδραστική (interactive) τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, τα περισσότερα στην Αττική, παρουσιάστηκε η εφαρμογή (application) του «Cyberkid», η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, αλλά και smartphones, tablets, android και IOS.

Το «CyberKid» είναι ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή που προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο το προσεχές διάστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, με σκοπό έως τον ερχόμενο Απρίλιο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία δίνουμε σαφείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ερωτήματα που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο, τον γονέα, το δάσκαλο και καθηγητή. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και σημαντικοί. Θέλουμε από τα παιδιά μας να κατανοήσουν τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα, σερφάρω στο Internet, και πότε είναι ασφαλής μία τέτοια διαδικασία. Θέλουμε να μάθουν πότε κινδυνεύουν από παιδόφιλους και κακοποιά στοιχεία, από εκβιαστές, πότε να βάζουν όρια σε οποιαδήποτε μορφή διαδικτυακού εκφοβισμού. Μαθαίνουμε να μην ‘τσιμπάμε’ στις παγίδες του Διαδικτύου» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Θέλουμε όλα τα παιδιά να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με τρόπο ασφαλή για τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα. Για τη διαδικασία της μόρφωσής τους, της παιδείας, της εκπαίδευσης, που παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να παράσχει το ελληνικό κράτος. Αυτός ο τρόπος της ασφάλειας δεν είναι εύκολος να υπάρξει για το Υπουργείο μας. Να, όμως, που σήμερα σε 600 σχολεία και μέχρι τον Απρίλιο σε όλα, όλοι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μέσω του ιστοτόπου Cyberkid» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.