Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Νίκη τίτλου ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο πρώτο Γκραν Πρι Ρωσίας και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου τρεις αγώνες πριν το φινάλε. Πρωταθλήτρια και με τη... βούλα η Mercedes.
Τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στη Formula1 φαίνεται πως θα κατακτήσει ο Λιούις Χάμιλτον εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Βρετανός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον παρθενικό αγώνα της Ρωσίας στο Σότσι, έμεινε χαλαρά πρώτος, πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του και ένατη συνολικά και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου τρεις αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν.


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 είδε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να τον περνάει στην πρώτη στροφή, όμως ο Γερμανός πάτησε εκτός πίστας, έδωσε πίσω τη θέση του στον ομόσταυλό του και κλήθηκε να κάνει πιτ στοπ μόλις στον πρώτο γύρο λόγω κάποιου προβλήματος. Μάλιστα, πήγε με τα ίδια ελαστικά μέχρι το τέλος και από τις τελευταίες θέσεις βρέθηκε στη δεύτερη.

Έτσι, ήρθε το 1-2 για τη Mercedes, που της εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές, που είναι ο πρώτος από το 2010, όταν η Brawn GP έγινε η ομάδα που είναι σήμερα.

Από εκεί και πέρα, ο Βαλτέρι Μπότας ήταν τρίτος, με τον Φινλανδό να μην μπορεί να πιάσει τον Ρόσμπεργκ ούτε με ταχύτερα περάσματα στους τελευταίους γύρους, παρά το γεγονός ότι είχε πιο φρέσκα ελαστικά. Ακολούθησαν οι Τζένσον Μπάτον, Κέβιν Μάγκνουσεν, Φερνάντο Αλόνσο, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Σέρχιο Πέρεζ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Καμούι Κομπαγιάσι, Μαξ Τσίλτον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Ζουλς Μπιανσί, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το σοκαριστικό ατύχημα στη Σουζούκα την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον έχει 291 βαθμούς έναντι 274 του Ρόσμπεργκ, με τον Ρικιάρντο να ακολουθεί με 199 και τους Μπότας, Φέτελ, Αλόνσο να παλεύουν για την τέταρτη θέση έχοντας 145, 143 και 141, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Mercedes πήγε στους 565, η Red Bull είναι στους 342 και οι Williams, Ferrari στους 216 και 188, αντιστοίχως.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +13.6

Μπότας Williams +17.4

Μπάτον McLaren +30.2

Μάγκνουσεν McLaren +53.6

Αλόνσο Ferrari +60.0

Ρικιάρντο Red Bull +61.8

Φέτελ Red Bull +66.1

Ραϊκόνεν Ferrari +78.8

Πέρεζ Force India +80.0

Μάσα Williams +80.8

Χούλκενμπεργκ Force India +81.3

Βερν Toro Rosso +97.2

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο

Σούτιλ Sauber +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο

Έρικσον Caterham +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Κομπαγιάσι Caterham 21ο γύρο

Τσίλτον Marussia 9ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 291

Ρόσμπεργκ 274

Ρικιάρντο 199

Μπότας 145

Φέτελ 143

Αλόνσο 141

Μπάτον 94

Χούλκενμπεργκ 76

Μάσα 71

Μάγκνουσεν 49

Πέρεζ 47

Ραϊκόνεν 47

Βερν 21

Γκροζάν 8

Κβιάτ 8

Μπιανσί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 565

Red Bull 342

Williams 216

Ferrari 188

McLaren 143

Force India 123

Toro Rosso 29

Lotus 8

Marussia 2

Sauber 0

Caterham 0


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.