Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ''ΒΕΛΙΔΕΙΟ'' ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-11-2010 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Ποιοτικά, δεν θα κρίνουμε ούτε την υποψηφιότητα, ούτε την πολιτική, ούτε τις θέσεις του συμπαθεστάτου Παναγιώτη Ψωμιάδη. Άλλωστε όπως ξέρετε προβάλλουμε όλες τις απόψεις στο μέτρο του εφικτού και αυτός που αποφασίζει είναι ο ελληνικός λαός στην κάλπη.

Ποσοτικά, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών στο "Βελλίδειο". Συγκέντρωση που δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε ο σημερινός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο μελλοντικός Αντώνης Σαμαράς, ούτε κανείς άλλος. Ο κόσμος πλημμύρισε όλο το χώρο του συνεδριακού κέντρου, αλλά και τις σκάλες και... τα πεζοδρόμια και επιφύλαξε αποθεωτική υποδοχή στον Υποψήφιο περιφερειάρχη του συνδυασμού "Δύναμη για τη Μακεδονία". Από παρουσίες, απλά ήταν όλοι εκεί. Ξεχώρισε η παρουσία του Σωτήρη Κούβελα, τον οποίο υποδέχθηκαν με σεβασμό και θέρμη οι παρόντες, αλλά και η εκτυφλωτική Τζούλια Ψωμιάδη. Ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι όλη η ΝΔ έδωσε δυναμικά το παρών, από την ΟΝΝΕΔ μέχρι τον μελλοντικό Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, όπως τον παρουσίασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα και θερμά.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξεκίνησε μιλώντας για τους γονείς του και την κληρονομιά ήθους και μαχητικότητας που του άφησαν, για τα παιδιά του και τη γυναίκα του που του συμπαραστέκονται, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Αναλυτικά:


Πριν δύο μήνες, ξεκίνησα με τους συνεργάτες μου από τη Βεργίνα, το νέο μου ταξίδι, την προσπάθεια να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ένα χρόνο τώρα γυρίζω από χωριό σε χωριό κι από πόλη σε πόλη αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Διαπίστωσα από κοντά την εγκατάλειψη! Άκουσα την κραυγή απόγνωσης! Είδα τις προοπτικές ανάπτυξης! Πήρα το μήνυμα! Και είναι προσωπική μου δέσμευση:

Την Κεντρική Μακεδονία θα τη βγάλουμε από το τέλμα! Η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί θα φύγουμε μπροστά! Τέρμα η μιζέρια, τέρμα η ανοχή! Αυτή είναι η εντολή που μου δώσατε ΕΣΕΙΣ!

Απόψε θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που τριάντα χρόνια στέκεστε δίπλα μου, με εμπιστεύεστε και με στηρίζετε. Δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός, δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς. Η δύναμη μου είστε εσείς! Τα έβαλα με πολιτικές δυναστείες και με τζάκια. Συγκρούστηκα με νοοτροπίες και συμφέροντα χωρίς να υπολογίσω το πολιτικό κόστος. Έφυγα νικητής από το Κοινοβούλιο με το κεφάλι ψηλά. Έβαλα την ελληνική σημαία στη Βουλή. Ένα να ξέρετε: δεν σας πρόδωσα, ούτε θα σας προδώσω ποτέ. ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: αυτές είναι οι αρχές που μπόλιασαν στην ψυχή μου οι γονείς μου. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ: αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε σε όλους μας ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες προχωρώ στη ζωή μου χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, έμεινα όρθιος, άντεξα σε επιθέσεις λάσπης και ανήθικα χτυπήματα. Ένα πράγμα να ξέρουν κάποιοι: είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά! Γιατί στο τέλος η αλήθεια λάμπει. Το ήθος, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια επιβραβεύονται. Ο λαός καταδικάζει τους συκοφάντες! Το έκανε το 2002, το έκανε το 2006, θα το κάνει και το 2010!

Στις 7 Νοεμβρίου, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσουν την απάντησή τους! Θα ψηφίσουν «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία», θα ψηφίσουν Παναγιώτη Ψωμιάδη!


Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε...

για τον Καλλικράτη, αναφέροντας ότι μεταξύ των άλλων: «...είναι ένα μεγάλο στοίχημα δημοκρατίας, έστω κι αν υπονομεύεται εξαρχής από την ίδια την κυβέρνηση που τον κομματικοποιεί και τον ελέγχει. Διότι οι αρμοδιότητες είναι συγκεχυμένες. Οι πόροι ανεπαρκείς. Το έμψυχο δυναμικό ελάχιστο. Εκκρεμούν 87 υπουργικές αποφάσεις και 30 προεδρικά διατάγματα για να λειτουργήσει η μεταρρύθμιση!».

Για το μνημόνιο, ότι: «Η Ελλάδα μπήκε στο λαβύρινθο του Μνημονίου. Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί εθνική κατάθλιψη. Όχι στα Μνημόνια της υποτέλειας, όχι στα Μνημόνια της υποταγής».

Για τα έργα του στη Νομαρχία: «Κλείσαμε τη Νομαρχία δύο φορές και φέραμε στο νομό 1 δισεκατομμύριο ευρώ για έργα! Υλοποιήσαμε το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία ότι ξέρουμε και να διεκδικούμε και να κερδίζουμε ».

Τη στόχευση για τη περιφέρεια, είπε: «Η Περιφέρεια είναι μια δυνατή φωνή 2 εκατ. ανθρώπων. Και είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες. Γιατί θέλουμε μια Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης. Για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία ΔΥΝΑΜΗ μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών».

Τις κύριες αιχμές ανάπτυξης: «Προτεραιότητά μας ο τουρισμός και όλες οι εναλλακτικές του μορφές, όπως και η ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και η αγροτική οικονομία. Η αξιοποίηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση υποδομών και επενδυτικών πρωτοβουλιών. Η κατάρτιση δεκαετούς Αναπτυξιακής στρατηγικής, με ορίζοντα τριακονταετίας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, υπάρχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! Γιατί σε θέματα τοπικά δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με σας, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες».

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων : «Για μας η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν δημοπρατείται, δεν τη διαπραγματευόμαστε με καμία κυβέρνηση. Αρνιέμαι να υποταχθώ στο σύστημα. Αρνιέμαι να σωπαίνω. Αρνιέμαι να μ’ έχουν αλυσοδεμένο οι ξένοι. Αρνιέμαι να υποκύπτω σε κελεύσματα αμφιβόλου προελεύσεως. Για μας η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Τέλος!».

Το πραγματικό δίλημα των εκλογών : «Η Μακεδονία χρειάζεται έναν Περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα, μπεσαλίδικα; Ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου; »

Και τέλος, για τις εναντίον του επιθέσεις, είπε:

«Οι αντίπαλοί μας όταν δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικό λόγο, λασπολογούν και συκοφαντούν πανικόβλητοι. Πετάνε καθημερινά λάσπη. Γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε. Ούτε πρόγραμμα δεν έχουν. Δεν είμαι τουρίστας στην αυτοδιοίκηση. Ούτε ήρθα να κάνω το αγροτικό μου, όπως ο κ. Μπόλαρης. Ο άνθρωπος που ζητά να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μακεδονίας, δέχθηκε την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης! Επί δέκα μήνες ήταν υφυπουργός χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δικαίωμα υπογραφής. Ήταν πειθήνιο όργανο του κόμματός του».

Μετά την ομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη πήραμε κάποιες αποκλειστικές δηλώσεις απο τον υπ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνασταντίνο Γκιουλέκα και του ζητήσαμε ένα μύνημα για την εκδήλωση και εκείνος μας είπε: «Μιά εκπληκτική εκδήλωση, που έστειλε ένα μεγάλο μύνημα σ΄όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς και υπ. Αντινοπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας μας δήλωσε: «Ήτανε κοσμοϊστορική αυτή η συγκέντρωση, δεν έχει ξαναγίνει στη Θεσσαλονίκη».





Και στη συνέχεια, ο Νομάρχης Ημαθίας και υπ. Αντινοπεριφερειάρχης Ημαθίας μας είπε: «Παρόμοια εκδήλωση, δεν έχει ξαναγίνει. Ο κόσμος έχει δείξει έμπραγκτα την αγάπη του για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους συνεργάτες του. Η νίκη είναι δεδομένη από την πρώτη Κυριακή».




Ενώ αστειευόμενος και πριν ξεκινήσει η ομιλία, είπε στον φίλο και συνηποψήφιο του στην Πέλλα Θεόδωρο Θεοδωρίδη: «Θόδωρε ξες γιατί μαζεύτηκε τόσος πολύς κόσμος σήμερα; » Και χωρίς να σταματήσει, συνέχεισε: «Αν δεν ξέρεις θα σου πώ... Γιατί τους είπανε ότι μετά την ομιλία θα τραγουδήσουν ο Ψωμιάδης κι ο Καραπαναγιωτίδης».



Τέλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης μας δήλωσε για την εκδήλωση: «Η νίκη θα έρθει από τη Μακεδονία».




Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν από το νομό μας, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος και κάθισε μπροστά και δίπλα στο Παναγιώτη Ψωμιάδη και όλοι οι υπ. Περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμου, τους οποίους θα αναφέρουμε αλφαβητικά: Ανδρίτσος Ιωάννης, Γαλαντάρης Δημήτριος, Γρηγοριάδης Μηνάς, Ζωγράφου Τσιαντάκη Μαρία, Καράμπελα Μαρία, Μελισσανίδης Παύλος, Μπίνος Δημήτριος, Νουσηκύρου Αλκηβιάδης, Ταπαζίδης Δημήτριος.


Πηγή: taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.