Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Την Τετάρτη 10η Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Κέντρου Καταρράκτες της Έδεσσας συνέντευξη τύπου του επικεφαλή του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία: Μέτωπο Ανάπτυξης» και υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη, παρουσία του Νομάρχη Πέλλας και υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη και του καταγόμενου από την Αλμωπία υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Πασχαλίδη. Δίπλα τους ακριβώς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ν.Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης και Βασίλης Γιουματζίδης.

Το παρών έδωσαν στην συνέντευξη τύπου όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού στο Ν.Πέλλας και η συνέντευξη διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Αρχικά ο καλοσώρισε ο οικοδεσπότης Μιχάλης Καραμάνης και στη συνέχεια δυό λόγια είπε και ο Γιώργος Πασχαλίδης κι ακολούθησε ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ της Πέλλας για την ανταπόκριση και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους και δήλωσε αισιόδοξος για την μάχη του Β’ γύρου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Οι λεονταρισμοί και τα ψευτοδιλήμματα δε θα ξεγελάσουν τους πολίτες» Ενώ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ψωμιάδης που αρέσκεται να λέει ότι εγώ είμαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δεν θα υψώσω φωνή διαμαρτυρίας, τι έχει να πει στους πολίτες που τον είδαν να «ξηλώνει» εν μια νυκτί τον αδερφό του από την θέση του αντιπεριφερειάρχη, επειδή αυτό απαίτησε ο Αντώνης Σαμαράς; Ας σταματήσει πια ο εμπαιγμός, οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας ξέρουν πλέον την αλήθεια και οι λεονταρισμοί από πλευράς του, δεν πείθουν κανέναν».

«Το πραγματικό δίλημμα αυτής της Κυριακής», επεσήμανε ο Μάρκος Μπόλαρης «είναι το αν θα εκλεγεί περιφερειάρχης που θα φέρει ανάπτυξη και θα πατάξει την ανεργία, ή θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της συντήρησης και της στασιμότητας. Πάμε μπροστά με ανάπτυξη, ή μένουμε σε λογικές παρελθόντος;».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μάρκος Μπόλαρης απηύθυνε έκκληση σε όσους απείχαν την προηγούμενη Κυριακή από τις κάλπες, λέγοντας «το μήνυμα παραλήφθηκε και από τις δύο κυβερνήσεις. Όμως αυτή την Κυριακή θα εκλεγεί περιφερειάρχης για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας και οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για να εκλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο».

Ενώ μετά την ομιλία του ζήτησε να απαντήσει σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Ζητώντας τον λόγο, του θέσαμε ένα διπλό ερώτημα για το Σκοπιανό.


Ερώτηση: «Αναφερθήκατε νωρίτερα στις κόκκινες γραμμές. Ακριβώς στις ίδιες κόκκινες γραμμές αναφέρετε κι ο κ.Ψωμιάδης. Αυτός εννοεί τι κόκκινες γραμμές του 1992, όπως έχουμε ακούσει επανειλημμένα να λέει. Εσείς σε ποιες κόκκινες γραμμές αναφέρεστε; Του 1992 ή του 2008;»

Απάντηση Μ.Μπόλαρη:

«Θέλω να σας πώ ότι στα εθνικά ζητήματα, στα ζητήματα που αφορούν το κράτος και τους πολίτες, χρειάζεται να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί. Απολύτως».

Ερώτηση: «Να επαναδιατυπώσω. Η θέση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1992, ήτανε ξεκάθαρη. Καμμία ονομασία «erga omnes» στο γειτονικό κρατίδιο με την ονομασία Μακεδονία. Η δικιά σας η πρόθεση σαν αυριανός -πιθανός- περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από την Δευτέρα. Εάν ο Πρωθυπουργός αναγνωρίσει «Βόρεια Μακεδονία», ποιά είναι η δική σας θέση;»

Απάντηση Μ.Μπόλαρη:

«Σας έχω πεί ότι υπάρχουν εθνικές κόκκινες γραμμές. Οι εθνικές κόκκινες γραμμές είναι αυτές που ισχύουν, όχι αυτές που ίσχυσαν πριν είκοσι χρόνια. Και αυτές τις εθνικές κόκκινες γραμμές τις χειρίζεται η Κυβέρνηση. Και επειδή καταλαβαίνω την αγωνία, θέλω να σας πώ το εξής: Εάν σας πω εγώ ότι θα αμφισβητήσω την εθνική κόκκινη γραμμή, θα γίνω πιστευτός από κάποιον ότι μπορεί η θέση μου να είναι σοβαρή κι αποτελεσματική; Δηλαδή αν ο κ. Ψωμιάδης λέει ότι αμφισβητεί την εθνική κόκκινη γραμμή, γιατί παίρνει μια ακραία θέση και κόντρα στο κόμμα του, αυτή την θέση θα την επιβάλει στο κόμμα του; Ένα τηλέφωνο τον πήραν και τον είπαν βγάλε τον αδερφό σου, κι έκατσε σούζα. Πιστεύετε ότι θα στηρίξει το κράτος και θα αμφισβητήσει τις εθνικές κόκκινες γραμμές; Σας είπα ότι χρειάζεται σοβαρότητα. Επιτρέψτε μου να την διατηρήσω για τον εαυτό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.