Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ;

Φίλε ς και Φίλοι, η αλήθεια να λέγεται με ξάφνιασε ευχάριστα, όπως ξάφνιασε και το Πανελλήνιο, ως κεραυνός εν αιθρία, η δευτεριάτικη μετεκλογική επίθεση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Με την ενέργεια του αυτή ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε λαβή για διάφορα σχόλια και ερμηνείες, δεδομένου ότι οποιαδήποτε από εδώ και στο εξής προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, θα καταστεί πλέον ουσιαστικά αδύνατη. Εξάλλου, για του λόγου το αληθές, έλαβε αμέσως την απάντηση της κ. Μέρκελ από το συνέδριο του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, ότι κακώς εισήλθε η Ελλάδα στη ζώνη του ΕΥΡΩ (€).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη και με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας παγκοσμίως, θα ήτανε λογικό να εντάξω αυτή την ξαφνική επίθεση του Πρωθυπουργού σε τρεις γραμμές πολιτικής σκέψης και αντίστοιχα σενάρια:

1ο) Ως ένα γεγονός στον πόλεμο δολαρίου ($) – ΕΥΡΩ (€).

2ο) Ως μια προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης για επερχόμενη χρεοκοπία.

3ο) Ως μια προετοιμασία της ελληνικής Κοινής Γνώμης για την λήψη νέων σκληρότερων μέτρων. Και φυσικά καταπάτηση, για μια ακόμα φορά των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Παπανδρέου περί μη λήψης νέων μέτρων. Δηλαδή ως μια προσπάθεια, αφενός τόνωσης της ελληνικής υπερηφάνειας (επίθεση κατά της Γερμανίας γαρ) και αφετέρου επίρριψης της ευθύνης για τη λήψη νέων μέτρων στην «κακή» Γερμανία που μας πιέζει και όχι στην αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων.

Εσείς μπορείτε να διαλέξετε και να πάρετε την ερμηνεία που σας ταιριάζει. Πάντως θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Παπανδρέου, είναι ένας πολύ καλός πολιτικός «παίχτης» και δεν θα πρέπει να τον υποτιμούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του (εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ και Κυβέρνησης αντίστοιχα), γιατί θα βρεθούν προ αρνητικών για αυτούς εκπλήξεων.


ΥΓ
.: Πολύ θα ήθέλα να δώ τον κ. Παπανδρέου να κάνει επίσης τον «σκληρό» και απέναντι στις ΗΠΑ και την Τουρκία, οι οποίες αμφισβητώντας το μισό Αιγαίο, μας έφθασαν σε σημείο, όχι μόνο να ανεχόμαστε τις τούρκικες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και των χωρικών μας υδάτων, αλλά και να μην μπορούν να πετάξουν τα πολεμικά μας αεροπλάνα πάνω από ορισμένα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου, όπως αποκάλυψε προ ημερών η κυβερνητικά φιλική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.