Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΟΡΤΣΟΥ (ΠΡ. ΔΙΕΥΘ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)

Με ανησυχεί το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία βλέπει μόνο αριθμούς κι όχι ανθρώπους...

... μας δήλωσε ο πρώην Διευθυντής του ΙΕΚ Αριδαίας Γιώργος Γιόρτσος!!!


Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στον διαχειριστή του pella-news.blogspot (επίσημος συνεργάτης του taxalia.blogspot.com στο Ν.Πέλλας, συνεργάτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ''ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ'') Στάθη Δ. Παπαδόπουλο, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΕΚ Αριδαίας Γιώργος Α. Γιόρτσος, ο οποίος είναι και αυτός στον οποίο οφείλεται η συνέχεια της ομαλής λειτουργίας του ΙΕΚ Αριδαίας, μίλησε για την επίτευξη αυτού του στόχου και όχι μόνο.
Αναλυτικότερα:

Σ. Παπαδ.: Το περασμένο καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν και αποτυπώνουν την πραγματικότητα, συμβάλατε τα μέγιστα στην συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του ΙΕΚ Αριδαίας. Τι έχετε να πείτε;

Γ.Γιόρτσος: Ήταν στα άμεσα σχέδια του υπουργείου, η διακοπή της λειτουργίας του ΙΕΚ Αριδαίας, όπως και αυτού των Γιαννιτσών και η μεταφορά τους στο κεντρικό ΙΕΚ της Έδεσσας.

Σ. Παπαδ.: Δηλαδή με λίγα λόγια απότι αντιλαμβάνομαι, η σημερινή ύπαρξη του ΙΕΚ των Γιαννιτσών, όπως και αυτού της Αριδαίας και η ομαλή τους λειτουργία, οφείλεται κατά κύριο λόγο και στις δικές σας πρωτοβουλίες. Έτσι δεν είναι;

Γ.Γιόρτσος: Θεωρώ από τη στιγμή που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του ΙΕΚ Αριδαίας, εκ των πραγμάτων το υπουργείο δε θα μπορούσε να λειτουργήσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αντιδράσαμε έντονα και συντονισμένα, με πραγματικά επιχειρήματα, τα οποία επιβεβαιώνονται και σήμερα... τη στιγμή που μιλάμε. Το ΙΕΚ μας πλέον αριθμεί περίπου 70 σπουδαστές και θεωρείται ίσως το πιό εύρωστο του νομού μας.

Σ. Παπαδ.: Διαπιστώνουμε όμως ότι το ΙΕΚ Αριδαίας όπως και των Γιαννιτσών έμειναν χωρίς αναπληρωτές διευθυντές. Αυτό βέβαια ασφαλώς δεν είναι και ό,τι ευχάριστο και σίγουρα δημιουργεί προβλήματα. Πάντως δεν είναι λίγο οξύμωρο εσείς που αποδεδειγμένα συμβάλατε τα μέγιστα σ΄αυτό το σκοπό, να είσαστε εκτός της δύναμής του;

Γ.Γιόρτσος: Δεν θα ήμουνα ειλικρινής, εάν έλεγα το αντίθετο. Αν το δούμε ανθρώπινα, πάντα υπάρχει πικρία όταν κάποιος νιώθει ότι μένει στη μέση αυτό που ξεκίνησε. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και θεωρώ ότι σε όποιο πόστο κι αν υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, πάντοτε δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Σ. Παπαδ.: Πιστεύετε ότι και το επόμενο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα, λειτουργίας ή μη, του ΙΕΚ. Και αν ναί, πως νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί και πάλι;

Γ.Γιόρτσος: Με ανησυχεί το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία βλέπει μόνο αριθμούς και όχι ανθρώπους. Δεν αξιολογεί, δεν σχεδιάζει και υποτάσσεται στις επιταγές για μικρότερο κράτος. Εν έτη 2010, η επαγγελματική εκπαίδευση είναι εργαλείο ανάπτυξης και όταν απογυμνώνεις μια ολόκληρη επαρχία 35.000 κατοίκων από μεταδευτεροβάθμια κατάρτιση, την καταδικάζεις σε στασιμότητα.

Σ. Παπαδ.: Και ποία η ευχή σας για το μέλλον;


Γ.Γιόρτσος: Εύχομαι πολύ σύντομα να ξαναδούμε τον Έλληνα χαμογελαστό, γιατί δεν του ταιριάζει η κακομοιριά που καθημερινά του πλασάρουν. Ελπίδα μας είναι οι νέοι, οι ιδέες τους, τα όνειρα τους.



ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ...


Ο Γεώργιος Α. Γιόρτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977

● Σπούδασε Πληροφορική στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου, απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1999

● Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση & Πληροφορική των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών & Πληροφορικής ενώ παράλληλα ομιλεί την αγγλική και την ισπανική.

Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού λειτουργού.

Έχει διατελέσει προϊστάμενος Γραφείου Έρευνας Πληροφορικής σε Πολυεθνική Μονάδα του Ελληνικού Στρατού,

Τεχνικός Υπεύθυνος στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν.Πέλλας

ενώ την τελευταία διετία 2008-2010 υπηρέτησε στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στο ΙΕΚ Αριδαίας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.