Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έδεσσα: 50 μήνες κρύβεται το Ουράνιο Τόξο...

...σύμφωνα με την επιστολή που μας κοινοποίησε η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» και υπογράφει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιστολή φέρει την ημερομηνία 20/01/2010 (δηλ. πριν από 4χρόνια 2μήνες και 7ημέρες), τον αριθμό πρωτοκόλλου 93 κι έχει ως θέμα την «πρόσκληση σε διάλογο» που απεθύνει προς το Πολιτικό Κόμμα «Ουράνιο Τόξο». 


Ολόκληρη η επιστολή της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»...
"Εμείς οι Εδεσσαίοι, ως γηγενείς Μακεδόνες, αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε εσάς γιατί οι θέσεις που διατυπώνετε προσβάλλουν την Μακεδονική μας πολιτιστική κληρονομιά μέσα στο πλαίσιο του Ελληνικού πολιτισμού.

Θεωρούμε ανιστόρητες και διχαστικές τις θέσεις σας διότι δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την Μακεδονική μας ταυτότητα η οποία, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ταυτίζεται με την Ελληνική ιστορία. Μπορεί μερικοί από εμάς να μιλάνε και τα «εντόπικα» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε Έλληνες. Το 1903 γηγενείς Μακεδόνες της περιοχής του Μοναστηρίου σε υπόμνημα προς την Γαλλική κυβέρνηση έλεγαν: «…λαλούμεν ελληνιστί, βλαχιστί, αλβανιστί, βουλγαριστί, αλλά ουδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλ-ληνες και ουδενί επιτρέπομεν να αμφισβητεί προς ημάς τούτο».

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν ισχύει όταν κάποιος οικειοποιείται το όνομα του γείτονά του, όπως κάνετε εσείς. Εμείς, από τα βάθη της αρχαιότητας, ονομαζόμασταν Μακεδόνες και ονομάσαμε αυτή την γη που κατοικούμε Μακεδονία. Όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Κίρο Γκλιγκόροφ οι Σλάβοι πρόγονοί σας εμφανίστηκαν σε αυτά τα μέρη πολύ αργότερα, μετά τον έκτο αιώνα μ.Χ. Στα Ελληνικά, Μακεδόνας σημαίνει υψηλός άνδρας. Στην δική σας γλώσσα το Μακεδόνας δεν σημαίνει τίποτα.

Πρέπει λοιπόν να είστε υπερήφανοι για την δική σας Σλαβική πολιτιστική κληρονομιά, και να μην προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε την δικιά μας.

Για το καλό του τόπου μας επιθυμούμε να συναντηθούμε με μέλη του κόμματός σας από την περιοχή μας, για να τους εκφράσουμε την αντίθεσή μας για τις προσπάθειες προσέγγισης των γηγενών Μακεδόνων στις ανιστόρητες θέσεις που προωθείτε, οι οποίες αναπαράγουν τις επίσημες πολιτικές θέσεις της ΠΓΔΜ. Η συνάντηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε στην Έδεσσα και ελπίζουμε στην σύντομη ανταπόκρισή σας."


Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του Πολιτικού Κόμματος «Ουράνιο Τόξο» μετά από τόσο καιρό  δεν έχουν ανταποκριθεί μιας και δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην επίσημη πρόσκληση σε διάλογο που τους απηύθυνε η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ».

Και μετά από αυτήν τους την στάση, θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα...

- Που να κρύβονται άραγε 50 μήνες εκεί στο Πολιτικό Κόμμα «Ουράνιο Τόξο» και γιατί;

- Γιατί το Ουράνιο Τόξο αρνείται τον διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους;

- Γιατί οχυρώνεται πίσω απο τον μονόλογο της τηλεοπτικής παρουσίας που το ίδιο το Ελληνικό κράτος τους παραχωρεί;

- Πόσοι και ποιοί απο τα στελέχη του είναι Δημόσιοι υπάλληλοι του Ελληνικού κράτους και εκ του ασφαλούς προοθούν τις ανιστόρητες θέσεις και κατακρίνουν το Ελληνικό κράτος για καταπίεση !!! ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.