Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κατάμεστο το «Ξενιτίδειο» στην ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15/3, η εκδήλωση με θέμα «Η Κρίση, η Αυτοδιοίκηση, οι Επιλογές των Τοπικών Κοινωνιών» με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενιτιδείου Πνευματικού Κέντρου στην Αριδαία. Παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελα, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κόγιος, τοπικές αρχές και εκπρόσωποι κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Αλμωπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κοινού από τη Γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας κα. Νένα Στεφανίδου, ενώ στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Χρήστος Βάκκος, Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άλμωπες» ο οποίος προλόγισε την ομιλία του κ. Θεοδωρίδη τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Μίλησε για τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, όπως φιλία, συνεννόηση, συνεργασία που, στη δύσκολη στιγμή ενώνουν τους Έλληνες ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά. Έκανε αναφορά στους παράγοντες που οδήγησαν στην κρίση, στα τοπικά προϊόντα της Αλμωπίας και σε ιστορικά στοιχεία για την περιοχή.

Στη συνέχεια, το λόγο «πήρε» ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για την παρουσία τους αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στην Αλμωπία. Συγκεκριμένα, έδωσε έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με μεγάλα και μικρά, συμπληρωματικά έργα και στη συντήρηση, βελτίωση του οδικού δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Αλμωπίας. Τόνισε την προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας, με αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα. Η οργάνωση των ομάδων παραγωγών, η προσπάθεια για οικονομικές συνεργασίες με άλλες χώρες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσω της συμβολαιακής γεωργίας τονίστηκαν ιδιαίτερα από τον κ. Θεοδωρίδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι να μοιράσουμε τον πλούτο που παράγεται στην Πέλλα στους κατοίκους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής». Ο κ. Θεοδωρίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες συνεργασίας που γίνονται με την Ελληνική Ομογένεια με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ενώ, υπογράμμισε ότι η Π.Ε. Πέλλας και η Π.Κ.Μ. στηρίζει τους αγρότες στο δίκαιο αγώνα τους για δίκαιη φορολόγηση και ίση μεταχείριση.

Τη σκυτάλη πήρε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των ανθρώπων της Αλμωπίας, στη σημαντική γεωγραφική της θέση και στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Αλμωπία και σε ολόκληρη την περιοχή της ΠΕ Πέλλας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη διευθέτηση των χειμάρρων και την αντιπλημμυρική προστασία της Αριδαίας και της Αλμωπίας, στα έργα που αφορούν το επαρχιακό δίκτυο σε μια δύσκολη περιοχή από γεωμορφολογική άποψη και στις διεκδικήσεις της Π.Κ.Μ. που, μέσω του ΣΕΣ θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν στο έπακρο. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών, Χαλκηδόνας που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια αλλά και στην παράκαμψη της Έδεσσας, διότι, το σύγχρονο οδικό δίκτυο θα ευεργετήσει την τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Για να καταφέρει η Π.Κ.Μ. να υλοποιήσει αυτόν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό θα πρέπει «να μας δώσετε την εντολή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες από όλη την Πέλλα που γέμισαν το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Τέλος, ο κ. Περιφερειάρχης επανέλαβε τη δέσμευση για έμπρακτη στήριξη στους αγρότες της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ., ενώ, έθιξε και το θέμα του γάλακτος και της προσπάθειας που γίνεται να αλλάξει η νομοθεσία και να διευκολυνθούν οι εισαγωγές, σημείο που θίγει τους κτηνοτρόφους της περιοχής, τους οποίους ο κ. Περιφερειάρχης στηρίζει στα αιτήματά τους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν και τη δουλειά που έχει κάνει στην Πέλλα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφεριεάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους συνομίλησε με τους πολίτες και βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας βλέποντας από κοντά τους κατοίκους της Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.