Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Χρόνια Πολλά «ΠΡΩΙΝΗ» του Ν.Πέλλας

33 χρόνια συνέπειας, ευθύνης και εγκυρότητας στην τοπική ενημέρωση...

33 συναπτά χρόνια ζωής και κυκλοφορίας συμπληρώνει σήμερα η «Πρωινή». Με την σεμνότητα και ταπεινότητα που την διέκριναν πάντα σε αυτή την πορεία, η μοναδική καθημερινή εφημερίδα του Ν. Πέλλας διανύει ήδη την 4η δεκαετία της, αντέχοντας στις πολλές και ποικίλες, ομολογουμένως, δυσκολίες του χρόνου και των εκάστοτε συνθηκών έκδοσης και επιβίωσής της.

Ηταν ένα πρωτοποριακό εγχείρημα του εκδοτικού συγκροτήματος «Βαγουρδής
ΑΒΕΕ», την άνοιξη του 1981, σε καιρούς χαλεπούς ακόμα για τον τοπικό Τύπο, που έπρεπε να σταθεί με αξιοπρέπεια και με τα λιγοστά μέσα της εποχής, απέναντι στα παραδοσιακά και ιστορικά καθημερινά έντυπα της εποχής, διεκδικώντας το δικό της «μερίδιο» εντός Νομού.

Το πρωτοσέλιδο της «Πρωινής» 
για το ΣαββατοΚύριακο 
της 22ης και 23ης Μαρτίου 2014.
Μια προσπάθεια που ήθελε να καλύψει το κενό της έντυπης καθημερινής ενημέρωσης στην Πέλλα και τα κατάφερε, όπως αποδεικνύεται σήμερα, με αργά και σταθερά βήματα και τις όποιες βέβαια αντικειμενικές αδυναμίες της. Η «Πρωινή» -όμως- καταξιώθηκε και στέριωσε στον ημερήσιο επαρχιακό τύπο της χώρας, όσο λίγα τέτοια έντυπα, λειτουργώντας εξ' αρχής με συνέπεια, εγκυρότητα και αίσθημα ευθύνης στη διακίνηση των πληροφοριών και την ενημέρωση των πιστών αναγνωστών της.

Δεκάδες χιλιάδες φύλλα και πολλαπλάσια ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισαν, βασιζόμενα στις πιο πάνω θεμελιώδεις αρχές, να περιγράψουν και να δημοσιοποιήσουν στους πολίτες του Νομού γεγονότα και καταστάσεις, λειτουργώντας πάντοτε δεοντολογικά, με γνώμονα την αλήθεια, την αντικειμενικότητα, τη δικαιοσύνη και πάνω απ' όλα το συμφέρον του τόπου.

Ολα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την Πέλλα στη διάρκεια αυτών των ετών και σε όλους τους τομείς (πολιτική, κοινωνία, πολιτισμός, αθλητισμός), κατέγραψε η «Πρωινή» στις σελίδες της, προβάλλοντας επιτεύγματα, αναδεικνύοντας προβλήματα και επισημοποιώντας «κακώς κείμενα», μέσα από καλοπροαίρετη πάντοτε κριτική, προς όλα τα επίπεδα της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας.

Δίχως κακόπιστη διάθεση έναντι κανενός, αλλά και χωρίς φθηνούς λαϊκισμούς πρόσκαιρων κυκλοφοριακών επιδιώξεων. Παρέμεινε πιστή, λοιπόν, αν μη τι άλλο, στις βασικές αρχές του λειτουργήματος η «Πρωινή», εδώ και 33 χρόνια, και γι' αυτό, αν μη τι άλλο, μια τέτοια σημαντική ημέρα γενεθλίων, όπως η σημερινή, μπορεί να αντικρίζει στα μάτια τους χιλιάδες αναγνώστες της και ολόκληρο τον λαό της Πέλλας, που την «αγκάλιασε» εξ' αρχής ως ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Και ήταν αυτή η αποδοχή και η εμπιστοσύνη του κόσμου τελικά, ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την καθιέρωση και καταξίωση της «Πρωινής» τέσσερις δεκαετίες τώρα.

Με ένα τεράστιο σεβασμό, λοιπόν, και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το πιστό αναγνωστικό της κοινό, η «Πρωινή» εισέρχεται σήμερα στο 34ο έτος της κυκλοφορίας της και συνεχίζει, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία των καιρών, αλλά και μια εμφανή διάθεση της κεντρικής εξουσίας να «πνίξει» σταδιακά θαρραλέες «φωνές» της Περιφέρειας και της ακριτικής Ελλάδας, επιβάλλοντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς όφελος των μεγάλων «μητροπολιτικών» ΜΜΕ. Δεσμευόμενη ταυτόχρονα, ότι όσο θα αντέχει στις «κακουχίες», θα ακολουθεί πιστά τις βασικές αρχές της ως πιστός «μαχητής» της αλήθειας και θερμός καθημερινός συμπαραστάτης των δίκαιων κοινωνικών αιτημάτων, συμφερόντων και οραμάτων του λαού της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.