Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Α.Σαμαράς: Η Κυβέρνηση εκτέλεσε την αποστολή της και θα μοιράσει πάνω από 500 εκατ. € από το πρωτογενές πλεόνασμα σε 1.000.000 Έλληνες

Τι είπε και τι δεν είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με την τρόικα, με το βλέμμα στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και στη Βουλή.



Με το σύνθημα της “Νέας Ελλάδας” και με το βλέμμα στις ευρωεκλογές  και στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να αξιοποιήσει την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, προβάλλοντας σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τη διανομή 500 εκ ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ειδικότερα ότι πάνω από 500 εκ ευρώ θα μοιραστουν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, “σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο” όπως είπε. Πρώτους ανέφερε τους ένστολους -άλλοτε προνομιακό γαλάζιο εκλογικό ακροατήριο, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει πολλές διαρροές προς τα δεξιά- με μισθό κάτω των 1500 ευρώ. Ειδική μέριμνα, πρόσθεσε, θα υπάρξει για τους άστεγους με έκτακτη ενίσχυση 20 εκ ευρώ στις υπηρεσίες που αφορούν τη στέγαση και σίτιση τους, προαναγγέλλοντας ότι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες περισσότερα.
Παρουσίασε επίσης τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων από την 1η Ιουλίου ως μία απόφαση που θα μειώσει το εργοδοτικό κόστος, θα ανακουφίσει ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αυξήσει τις αποδοχές των εργαζομένων. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται ειδικότερα κατά 3,9%, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργοδότες από κάθε 100 ευρώ θα “γλυτώσουν” 11 και οι εργαζόμενοι έξι.
Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι μέσα στο 2014 άλλο ένα δισ. ευρώ θα δοθεί σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επιστροφών για εφέτος στα 2,8 δισ ευρώ, με συνέπεια την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.
“Δεν χρειάζονται ούτε θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, όπως με μόνιμη κακοπιστία προεξοφλούσαν ορισμένοι, αλλά σημαντική ανακούφιση για τους Έλληνες πολίτες”, δήλωσε.
Αναφέρθηκε μόνο γενικά στις διαρθρωτικές αλλαγές, κάνοντας λόγο για μέτρα “αναπτυξιακού χαρακτήρα, που απελευθερώνουν την οικονομία αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και μειώνουν τις τιμές”. Δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και της κινητικότητας στο δημόσιο.
Τα τρία αυτά τελευταία ζητήματα αποτελούσαν και τα σημεία στα οποία υπήρχαν οι περισσότερες αντιδράσεις από τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ενώ αρχικά είχε εξετάσει το ενδεχόμενο το πολυνομοσχέδιο- σκούπα με τα προαπαιτούμενα να ερχόταν με περισσότερα του ενός άρθρα, προσανατολίζεται πλέον στο να εντάξει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο, ώστε να πιέσει τους βουλευτές και να αποφύγει διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δήλωση του λέγοντας ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει όσα υποσχέθηκε και άρα δεν θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο. “Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το πετύχαμε. Υποσχεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, το πετυχαίνουμε. Αγωνιζόμασταν για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και πιο νωρίς από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία ώστε η χώρα να μην εξαρτάται από νέα δάνεια”, είπε.
Και έκλεισε με το λεκτικό σχήμα της “Νέας Ελλάδας”, που είχε λανσάρει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας του περασμένου Ιουνίου και το οποίο συνδέεται και με τα σενάρια για μετεξέλιξη του κόμματος σε ένα νέο σχηματισμό, στον οποίο θα συνασπιστούν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις από τη δεξιά μέχρι το κέντρο, σενάρια το οποία επανέρχονται με αφορμή το Ποτάμι και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές.

_________________________
Πηγή: news247/Βίκυ Σαμαρά


Δείτε παρακάτω, την δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.