Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΠ. ΕΔΕΣΣΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 ΑΠΡ 2011 ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”

58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115,6948781645


Έδεσσα 13-4-2011



ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Ο Σύλλογός μας ενστερνίζεται, αποδέχεται και υποστηρίζει πλήρως τις θέσεις και προτάσεις του 2θμίου οργάνου εκπροσώπησης των συλλόγων τριτέκνων,ΠΕΣΠΟ3Τ,που είναι δίκαιες και σωστές. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, που στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού ΤΙΜΩΡΕΙ τις οικογένειες με πολλά παιδιά.


Τα σοβαρά προβλήματα των πανεπιστημίων δεν προέρχονται από τις μετεγγραφές των τέκνων τριτέκνων και πολυτέκνων.Αλλού να στραφεί η κα Υπουργός,εκεί που είναι η κύρια αιτία. Προτάσεις από κλειστά γραφεία και μακρυά από την κοινωνία και την πραγματικότητα,να σταματήσουν επιτέλους.Εάν πράγματι επιθυμεί η κα Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μετεγγραφών άπαξ δια παντός, εμείς η Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα το έχουμε προτείνει κατ΄ επανάληψη και δυστυχώς δεν υπάρχει τόλμη και θάρρος. Απεναντίας βαφτίζοντας ΄΄εξορθολογισμό΄΄ απαράδεκτες διατάξεις, στην πραγματικότητα τιμωρούν τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Είναι μια ταφόπλακα για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα, βόμβα που έχει εκραγεί με οδυνηρότατες συνέπειες –επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.


Η Πρότασή μας είναι σαφής,ξεκάθαρη,δίκαιη και υλοποιήσιμη:

Για την περίοδο 2011-2012 να ισχύσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που δεν έχει κλείσει χρόνος από την ψήφισή του.Στην συνέχεια,καμία απολύτως μετεγγραφή με τις εξής προϋποθέσεις: Όταν εξασφαλίζεται σε κάποιο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ η αναγκαία υποδομή για στέγαση,σίτιση και μετακίνηση των φοιτητών (τουλάχιστον των δικαιούχων για μετεγγραφές με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο) τότε να μην επιτρέπεται καμία μετεγγραφή. ΝΑ αρχίσουν να εξασφαλίζονται οι αναγκαίες υποδομές ένα-ένα από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εμείς, οι γονείς με τρία τέκνα και άνω δεν θέλουμε τα παιδιά μας στην αυλή μας. Βεβαίως και θέλουμε να έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια δικαιώματα και δυνατότητες για να σπουδάσουν,είναι τα στοιχειώδη που και το Σύνταγμα το επιτάσσει και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο.


Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την δικαίωσή του.

Ζητάμε την στήριξη των βουλευτών του νομού μας στο δίκαιο αίτημά μας και

Καλούμε τους τρίτεκνους γονείς να τηρούν ετοιμότητα για αγωνιστικές δράσεις.


Ο Πρόεδρος

Σταύρος Πουρτουλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Ανεστάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.