Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Γιατί ο Διάβολος φανερώθηκε στους Πρωτοπλάστους σαν φίδι;

Την απάντηση μας δίδει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

«...Γιατί δεν είναι σε θέση να σηκωθεί πολύ, αλλά σέρνεται κάτω. Και ο τύπος του διαβόλου είναι το φίδι. Και αν έτσι τον όρισε από την αρχή ο Θεός, πολύ περισσότερο τώρα. Εάν όμως δε γνωρίζεις τι τέλος πάντων σημαίνει το να μάχεται από κάτω, θα προσπαθήσω εγώ να σου εξηγήσω τον τρόπο και του πολέμου αυτού. Τι λοιπόν σημαίνει το να μάχεται από κάτω;

Το να δίνει τα κτυπήματα από τα πράγματα της γης, από την ηδονή, από τον πλούτο, απ' όλα τα βιοτικά. Γι' αυτό, αν δει κάποιον να πετάει προς τον ουρανό, πρώτον δεν θα μπορέσει να πηδήσει προς αυτόν, δεύτερο, και αν ακόμη επιχειρήσει, γρήγορα θα πέσει, διότι δεν έχει πόδια.

Μη φοβηθείς. Δεν έχει φτερά, μην τρομάξεις, επάνω στη γη σέρνεται και στα πράγματα της γης. Ας μην έχεις λοιπόν τίποτα κοινό με τη γη και δε θα χρειασθείς κόπο.

Μη φοβηθείς! Επειδή δεν γνωρίζει τη κατα μέτωπο μάχη, αλλά σαν το φίδι κρύβεται στα αγκάθια, παραμονεύοντας συνέχεια στην απάτη του πλούτου. Και αν κόψεις τα αγκάθια, θα φύγει γρήγορα, γιατί είναι δειλός, και αν ξέρεις να μεταχειρίζεσαι προς αυτόν τα θεία ξόρκια, θα πληγωθεί αμέσως. Γιατί υπάρχουν σ' εμάς, υπάρχουν ξόρκια πνευματικά. Είναι το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η δύναμη του Σταυρού. Αυτό το ξόρκι όχι μόνο βγάζει το φίδι από τη φωλιά του και το ρίχνει στη φωτιά, αλλά και τα τραύματα θεραπεύει. ...»

Ιερός Χρυσόστομος

«Ιησού ονόματι, μάστιζε δαιμονίους» είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας.
________________________________________

Πηγή: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.