Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Π.Ε. Πέλλας: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους ποντιακών συλλόγων

Συνάντηση με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων είχε χθές το μεσημέρι (Πέμπτη, 28/4) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενόψει των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της επίσημης εκδήλωσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν και το σύνολο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων που υλοποιούνται από τους συλλόγους για τις οποίες υπάρχει συνεργασία και υποστήριξη από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε την ομοψυχία και συνεργασία όλων των Συλλόγων που είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Οι αξίες και ο πολιτισμός που καλλιεργήθηκαν από τον Ποντιακό Ελληνισμό είναι εξαιρετικά επίκαιρα και αποτελούν πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Οι πρόσφυγες γενικά κλείνουν μέσα τους την έννοια της πατρίδας και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όταν ζητείται η προσφορά και η συμβολή τους για το κοινό καλό, την κοινή μας πορεία. Οι εκδηλώσεις μνήμης είναι σημαντικές ώστε να διδασκόμαστε από την ιστορία και να σχεδιάζουμε με ψυχή, ρεαλισμό αλλά και τόλμη το μέλλον. Στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάζονται σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, είναι σημαντικό να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τα αδέλφια μας, πόντιους και λοιπούς έλληνες, που ζουν στο εξωτερικό και να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση. Ο κύκλος των συναντήσεων με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και εθελοντικών συλλόγων για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού μας, την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα θέματα θα συνεχιστεί και σ’ αυτήν την συλλογική προσπάθεια θέλουμε τις ιδέες και τις προτάσεις όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.