Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Π.Ε. Πέλλας: Εορτασμός ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2011, σε ολόκληρη τη χώρα, εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Την ημέρα αυτή, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έγιναν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Α) Δοξολογία στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Μαρία Ζωγράφου, Περιφερειακή Σύμβουλο.

Β) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης, στις 11.00 π.μ. από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποστέλλει το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο εορτασμός της ημέρας του φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Καθώς η χώρα μας βιώνει συκοφαντικές επιθέσεις ξένων κέντρων με μεγάλη πολιτική και οικονομική επιρροή με αφορμή τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, η έννοια του φιλελληνισμού αποκτά ένα σύγχρονο και επίκαιρο νόημα.

Η επίκληση της διεθνούς αλληλεγγύης τονίζει τη σημασία και την ανάγκη για συνεργασία, προκειμένου να δώσουμε λύση σε σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης (φτώχια, κοινωνικός αποκλεισμός, πανδημίες) και για να προωθήσουμε την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και Αειφόρο Ανάπτυξη σε πλανητικό επίπεδο. Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται σήμερα ανίκανη να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αδικίες, το έλλειμμα δημοκρατίας και τα οικολογικά εγκλήματα που συμβαίνουν σε πολλές περιοχές του κόσμου μας.

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά. Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση η οποία από οικονομική μετατρέπεται σε κοινωνική και δυστυχώς βαθαίνει, εκτός από τις θυσίες που αναλάβαμε όλοι μας στο εσωτερικό της χώρας, απαιτείται η κινητοποίηση κέντρων λήψης αποφάσεων και μηχανισμών οικονομικής στήριξης του εξωτερικού. Ο φιλελληνισμός έτσι όπως διαμορφώθηκε ως αντίληψη διαχρονικά, δεν είναι θεωρητική έννοια. Δεν περιορίζεται μόνο στην εκδήλωση και προφορική έκφραση συμπάθειας υπέρ των Ελλήνων. Ο φιλελληνισμός είναι συνώνυμο της έμπρακτης κινητοποίησης και δράσης με συγκεκριμένο περιεχόμενο για την στήριξη, προώθηση και ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού. Είναι αναγκαίο σήμερα να σκεφτούμε τρόπους για τη διάδοση της ιδέας του φιλελληνισμού, όπως και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της τοπικής διακυβέρνησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσουμε μία προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικο-οικονομικής προόδου για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Στην προσπάθειά μας αυτή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με Πελλιώτες που διαπρέπουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Η ευόδωση της συγκεκριμένης προσπάθειας απαιτεί τη στήριξη και ενεργοποίηση όλων μας, μέσα και από το προσωπικό μας δίκτυο γνωριμιών. Η Πέλλα, εξάλλου, λόγω της μακραίωνης ιστορίας της και ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει το μεγάλο προνόμιο να είναι γνωστή και να έχει πολλούς ξεχωριστούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Ελπίζω και εύχομαι οι σύγχρονοι φιλέλληνες να σταθούν με τόλμη και αποφασιστικότητα στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην αναγέννηση της ελπίδας για προοπτική και ανάπτυξη. Η διεθνής κοινότητα και η ανθρωπότητα στο σύνολό της έχουν ανάγκη από τον ελληνικό πολιτισμό, τις διαχρονικές αξίες και ιδέες του με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.