Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εργασία: 45.000 νέες θέσεις για πρακτική άσκηση

Επιδοτούμενες θέσεις πρακτικής άσκησης για 45.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών περιλαμβάνονται σε πρόγραμμα που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2013 το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οι επιδοτούμενες θέσεις πρακτικής αφορούν σε 20.000 πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και 25.000 απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Ημερησία το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει:

*Κατάρτιση έως 100 ώρες σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες και τοποθέτηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως «πρακτικά ασκούμενων» για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας 5 μηνών, σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring, καθ’ όλη τη διάρκεια.

*Οι ασκούμενοι θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ, οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και 460 ευρώ (οι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ) τον μήνα για πλήρη απασχόληση με ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση κινδύνου.

*Επιχορήγηση 100 ευρώ θα δίνεται εφόσον η επιχείρηση διατηρήσει τη θέση για ένα χρονικό διάστημα μετά το 5μηνο.

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τέσσερα ακόμα προγράμματα αυτοαπασχόλησης (επιδοτήσεις και συμβουλευτική για άνοιγμα επιχειρήσεων), διετούς διάρκειας (από 1/1/2013), για 17.950 νέους τα οποία προβλέπουν:

* Επιχορήγηση 10.000 ευρώ + 4.000 ευρώ (για τη φάση της συμβουλευτικής) σε 7.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 – 35 ετών που θα ανοίξουν επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο, ακόμη και στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

* Επιχορήγηση έως 20.000 ευρώ σε 950 άνεργες γυναίκες της ίδιας ηλικίας που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία ή έχουν χάσει επιχείρηση. Η επιχορήγηση θα καλύπτει λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές και την πρόσληψη ενός ακόμη (επιδοτούμενου) άνεργου για 12 μήνες.

* Σε 3.000 άνεργους νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθούν κατάρτιση και κίνητρα για τη δραστηριοποίηση ως επιχειρηματιών στην ύπαιθρο και στον αγροδιατροφικό τομέα.

* Σε 7.000 νέους που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις θα παρέχονται συμβουλευτική και αρχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ.

Το συνολικό πρόγραμμα θα ανέλθει σε 537 εκατ. ευρώ, εκ τω οποίων τα 372 εκατ. Ευρώ θα προέλθουν μέσω του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για δράσεις ανάσχεσης της ανεργίας που καλπάζει σε επίπεδα της τάξης του 25%, με τις προβλέψεις να είναι ακόμα πιο δυσοίωνες.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.