Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Υπ.Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μουσείο Πέλλας (ρεπορτάζ, βίντεος, φωτορεπορτάζ)

Ρεπορτάζ: Στάθης Δ. Παπαδόπουλος, Pella-News/Taxalia

Περιοδεία στο Νομό Πέλλας, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο πρώτος σταθμός στη περιοδεία της κας. Κεφαλογιάννη ήταν η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Πέλλα και το εκεί νέο Αρχαιολογικό της Μουσείο.


Την Υπουργό Τουρισμού υποδέχτηκαν στο Μουσείο οι Βουλευτές της ΝΔ στη Περιφέρεια Πέλλας κκ Γεώργιος Καρασμάνης, Διονύσιος Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας κ. Νικόλαος Αργυρός καθώς και η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της ΙΖ’ (17ης) Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και αναπληρώτρια προϊσταμένη της  ΙΑ’ (11ης) Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα. Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία και ξενάγησε την κα. Κεφαλογιάννη, αρχικά στο νέο Μουσείο και στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.


Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην Υπουργό έκανε μεγάλη εντύπωση ο μεγάλος πολιτιστικός θησαυρός της περιοχής και στην συζήτηση που έγινε με την αρχαιολόγο κα. Κοταρίδη και τους τοπικούς Βουλευτές κατά την διάρκεια της ξενάγησης, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να διασύνδεθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Πέλλας και της Ημαθίας, σε ένα ενιαίο σύστημα τουριστικής περιήγησης, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας.



Δείτε τα τρία παρακάτω βίντεο:

α) με την ξενάγηση της κας Υπουργού από την κα. Κοταρίδη, εντός του νέου Μουσείου...



β) την ενημέρωση περί του νέου ψηφιακού μουσείου για τον Μέγα Αλέξανδρο...



γ) τι δήλωσε η Υπουργός μετά το τέλος της ξενάγησης...




Δείτε το φωτορεπορτάζ από την ξενάγηση στο Μουσείο...


Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη ξενάγηση και στον αρχαιoλογικό χώρο της Πέλλας και επόμενος σταθμός της κας Υπουργού Τουρισμού, ήταν ο Δήμος Έδεσσας. Αρχικά με την επίσκεψη στην Άρνισσα και την λίμνη Βεγορίτιδα και στη συνέχεια στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας (δίπλα στη Ζέρβη) και στον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου. Τέλος, η κα. Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε την Πρωτεύουσα του Ν.Πέλλας - Έδεσσα και τους ξακουστούς της Καταρράκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.