Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή (28 Ιανουαρίου 2011) στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήτανε:

1)Επικύρωση πρακτικών συνεδριάσεων,

2)Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3)Ανταποδοτικά τέλη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

4)Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994

5)Ορισμός εκπροσώπων στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Θεσσαλονίκης

6)Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών & Πολιτικής Προστασίας (Κ.Κ.Κ. & Π. Πρ.) της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στο περιθώριο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στα πλαίσια προ ημερησίας συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να περιγράψει το πλαίσιο που θα πρέπει να κινηθεί τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ των άλλων ανέφερε:

« Οι Διοικήσεις των αυτοδιοικούμενων Περιφερειών σχεδιάζουν, προγραμματίζουν την ανάπτυξη της Περιφέρειας και υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη ο οποίος επικουρείται από τους Αντιπεριφερειάρχες στις οργανωτικές και λειτουργικές κατευθύνσεις της ανάπτυξης μετέχοντας στην Εκτελεστική επιτροπή κατά τις θεματικές τους αρμοδιότητες.

Ειδικά στην Μακεδονία η επιδίωξη αυτή απαιτεί σημαντική προετοιμασία ανάλογη με το παραγωγικό οικονομικό και πολιτικό βάρος της Περιφέρειάς μας. Η Μακεδονία με τη μητροπολιτική λειτουργία της Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη σημαντικότερη Περιφέρεια της Χώρας. Ο Περιφερειάρχης και εμείς οι Αντιπεριφερειάρχες έχουμε έναν σκοπό. Να οργανώσουμε την εξωστρεφή ανάπτυξη της Μακεδονίας ως ατμομηχανή που θα σύρει σταδιακά ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και τη Χώρα κατ’ αρχάς στην ανασύνταξη και σταθεροποίηση και στη συνέχεια στην ανάπτυξη».

Ο κ. Θεοδωρίδης πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν και οι προγραμματικές θέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.