Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΛΑΣ: 28-01-2011

Χθές 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, με θέματα που κράτησαν το ενδιαφέρον στην ημερήσια διάταξη, αλλά και εκτός.
Μεταξύ αυτών, ξεχώρισαν αυτά που αφορούσαν τον ορισμό Ορκωτών Λογιστών για τον διαχειριστικό έλεγχο των Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων Πέλλας – Κρύας Βρύσης – Μ. Αλεξάνδρου – Κύρρου – Γιαννιτσών και για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης των πρώην Δήμων Πέλλας – Κρύας Βρύσης – Μ. Αλεξάνδρου – Κύρρου – Γιαννιτσών. Τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα ενώ όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ρώτησαν για ποια οικονομικά μεγέθη μιλάμε, ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Γ. Στάμκος είπε ότι: «Πασχίζουμε να συλλέξουμε στοιχεία. Υπάρχουν δήμοι που παραλάβαμε με ταμείο 500 ευρώ και 50 υπαλλήλους. Οπότε η αγωνία μου είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να παραμένουν απλήρωτοι» Και συνέχισε λέγοντας: «Εσείς ξέρετε πόσα είναι για τα Γιαννιτσά. Ακόμη συλλέγουμε στοιχεία. 19 εργάσιμες μέρες για 18 εταιρίες. Έχετε την απαίτηση να ελεγχθούν όλες;».

Στη συνέχεια ορίστηκαν επιτροπές για τη συγκρότηση παραλαβής έργων άνω των 5.869,40 ευρώ, ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι για διάφορες επιτροπές, όπως για τον έλεγχο της ακρίβειας των δηλώσεων των κτηνοτρόφων, ως μέλη στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για την Πολιτική Προστασία, για τη χορήγηση βεβαιώσεων παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών, κ.α.

Εκτός ημερησίας τέθηκε το ζήτημα του εμπορικού κέντρου, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Κέντρου, Π. Σαραφούδη και της Αντιπροέδρου, Α. Πετρίδου. Ο κ. Σαραφούδης υποστήριξε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση, να ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις και να κινηθούν νομικά.
Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στα Γιαννιτσά είναι 500 και από αυτά ζουν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο πρώην δήμαρχος, Ν. Παπανικολάου πήρε το λόγο και είπε ότι το ζήτημα είναι και πολιτικό, αλλά και διοικητικό. Η διαδικασία αν έπρεπε να σταματήσει, έπρεπε να γίνει τότε που δόθηκε η έκταση για εκμίσθωση. Αν όμως η κοινωνία και το Δ.Σ. αντιδράσει, αυτό θα βοηθήσει. Τώρα, αν ο νέος δήμος Πέλλας μπορεί να αναιρέσει την απόφαση θα θέλει ισχυρή νομική στήριξη, σημείωσε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι στην προκειμένη να ζητηθεί από την εταιρία αποζημίωση. «Εμείς είμαστε αλληλέγγυοι σε όποια απόφαση παρθεί» κατέληξε.

Ο δήμαρχος έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό και τα δεδομένα. Επεσήμανε ότι από το 2008 δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια, παρά μόνο μία προσφυγή του κ. Τρελόπουλου, που κρίθηκε όμως εκπρόθεσμη από τη Περιφέρεια. Πέρα από όλα αυτά τόνισε ότι η μείωση του αγοραστικού κοινού είναι δεδομένη και το Δ.Σ. καλείται να υπερασπιστεί μία κατάσταση. Κατόπιν, πρότεινε τη σύνταξη ενός διαπαραταξιακού ψηφίσματος, εφόσον όλοι συμπαραστέκονται στον Εμπορικό Σύλλογο.«Προτείνω τη δημιουργία 3μελούς επιτροπής που θα συντάξει ένα κοινό ψήφισμα για κοινή δράση» είπε και όλοι συμφώνησαν, οπότε ορίστηκαν 3 άτομα, τα οποία μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν συντάξει ένα ψήφισμα που θα τίθεται ενάντια στη δημιουργία πολυκαταστήματος.



Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ pella-news.blogspot.com
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"
KAΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "www.pellanet.gr"
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ 28ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.