Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.με Α ΠΕΛΛΑΣ

Στα πλαίσια της διερευνητικής ενημέρωσης σπουδαστών αποκατάστασης σχετικά με δομές που υλοποιούν θεραπευτικά προγράμματα αναπηρίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25-1-2011 εκπαιδευτική επίσκεψη, στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Πέλλας, από μαθητές του Τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΙΕΚ Αριδαίας και την καθηγήτριά τους.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η πληροφόρησή τους:

- για τις δυνατότητες, τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία του Νομού

σε διάφορα πλαίσια εξυπηρέτησής τους,

- για το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Πέλλας σε επίπεδο κυρίως λειτουργικής αποκατάστασης,

- για το ρόλο και την σχέση θεραπευτών και εξυπηρετούμενων του Κέντρου (θετικά και αρνητικά σημεία) στα πλαίσια της συγκεκριμένης επαγγελματικής τους κατεύθυνσης.


Έγινε προσέγγιση αυτής της σχέσης μέσα από την επιτόπια-βιωματική παρατήρηση και την ξενάγηση των σπουδαστών στους χώρους αποκατάστασης (φυσιο-εργοθεραπείας-γυμναστικής), υδροθεραπείας, κοινωνικής υποστήριξης. Επικουρικά συνέβαλε και η συζήτηση των μαθητών με τον Πρόεδρο κ. Κ. Μουσμούτη και αντίστοιχους θεραπευτές (Φυσιοθεραπευτή και Κοινωνικούς Επιστήμονες) του κέντρου.

Απώτερος σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, που έγινε με δική τους πρωτοβουλία ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές βιωματική γνώση, που θα τους αποβεί χρήσιμη μελλοντικά, όντας εργαζόμενοι ως στελέχη κέντρων αποκατάστασης και υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.