Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Με την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δις ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το ψηφισθέν επί της αρχής σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», αποφύγαμε την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής δυσπραγίας. Επειδή δηλώσατε ότι θα επαναφέρετε την διάταξη στη Βουλή, παρακαλώ να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνάς σας με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.

Θα πρέπει να ενημερώσετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το ελληνικό κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης από ειδικές διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες των οφειλών, ώστε με τον καλύτερο τρόπο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

α) Θα κατατεθούν στη Βουλή τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση διαγραφής;

β) Θα μας επιβεβαιώσει ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες;

γ) Διερευνήθηκε η δυνατότητα εκποίησης των οφειλών σε ειδικούς εισπρακτικούς οίκους μέσω διεθνούς διαγωνισμού;

δ) Εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και

ε) Δύναται να μας διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.


ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, Ο ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΤΟΥΣ:

ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ),
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ),
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ (Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ),
ΣΤΑΣΙΝΟ ΠΑΥΛΟ (Ν.ΑΡΤΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.