Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΑΝΕ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!

Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος στο logia-starata

Πολύ ενδιαφέρουσες οι αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα που πραγματοποίησε πριν είκοσι μέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας! Έδωσε ρόλους σε πάρα πολλά στελέχη δίνοντας την ευκαιρία σχεδόν σε όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και σε άλλα πρόσωπα αφενός να αναλάβουν ρόλους και να δείξουν την αξία τους λαμβάνοντας πρωτοβουλίες ,αφετέρου να αποκτήσουν εμπειρία που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που κληθούν στο μέλλον ν αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες.

Είναι φανερό ,ότι προσπάθησε να διατηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες, να σταματήσει την εσωστρέφεια και να αποδυναμώσει την προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να αποσπάσει στελέχη και να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία! Επίσης πολύ ελπιδοφόρο και θετικό στοιχείο είναι η συμμετοχή σε τομείς ευθύνης ανθρώπων της αγοράς και ιδιαίτερα επιστημόνων και έμπειρων ανθρώπων της αγοράς.


Η αλλαγή σήματος επίσης είναι μια προσπάθεια να σηματοδοτηθεί η φυγή προς τα μπρος. Μια προσπάθεια να συμβολιστεί ότι έρχεται η νέα μεταπολίτευση και η νέα Νέα Δημοκρατία έχει αντιληφθεί τις ανάγκες των καιρών και θα δηλώσει παρόν στο νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί. Κατά τη γνώμη μου η αλλαγή σήματος ήταν καλή κίνηση , αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τη δυναμική του.

Όλες αυτές οι κινήσεις είναι καλές ,για να αποκτήσουν όμως πραγματική αξία θα πρέπει το επόμενο βήμα να είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Ένα άνοιγμα πραγματικό σε ένα διάλογο που θα οδηγήσει σε ένα νέο εθνικό σχέδιο για τις επόμενες δεκαετίες που έρχονται.Ένα άνοιγμα που θα σημάνει την στελεχιακή ανανέωση του κόμματος που θα προσελκύσει τις καλύτερες και πιο υγιείς δυνάμεις της χώρας!

Εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διερχόμαστε για την οποία διαχρονικά έχουν βαρύτατες ευθύνες και τα δύο κόμματα είναι φανερό ότι στην καλύτερη θεώρηση μεγάλη μερίδα της κοινωνίας δεν εμπιστεύεται πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ενώ στη χειρότερη τα αποστρέφεται.Το μεγάλο πλεονέκτημα του σημερινού προέδρου της ΝΔ είναι η αποχή του για πολλά χρόνια από το σύστημα εξουσίας , έτσι το πολιτικό του κεφάλαιο παραμένει άθικτο. Ή αναγκαία κίνηση που θα δώσει το έναυσμα να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από την κοινωνία είναι να παρουσιάσει σύντομα νέα πρόσωπα στο ευρύ κοινό και μια ειλικρινή προσπάθεια διαλόγου που θα οδηγήσει σε ένα νέο εθνικό σχέδιο για τη χώρα.

Ανεξάρτητα αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους , ανεξάρτητα από τις όποιες βραχυπρόθεσμες εξελίξεις και τα δυσβάσταχτα μέτρα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία περιμένει μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία να του δώσει ελπίδα πραγματική και χειροπιαστή με σχέδιο εξόδου από την κρίση . Αυτό απαιτεί να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις παθογένειες του πολιτικοοικονομικού μοντέλου που οδήγησε μέχρι εδώ τη χώρα και να αποφασίσουμε να επιλέξουμε ένα καινούργιο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η ανάπτυξη της πατρίδας μας τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτό προϋποθέτει διάθεση για τομές και μακρόχρονη ανάλυση και επεξεργασία σε κάθε τομέα της οικονομίας , της κοινωνίας και κάθε περιφέρειας. Για να καταρτιστεί ένα πλήρες αναλυτικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα απαιτείται συνεργασία επιστημόνων ,φορέων και επαγγελματιών κάθε τομέα. Πρέπει με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για το που θέλουμε ως χώρα να κατευθυνθούμε τα επόμενα χρόνια. Είναι η ευκαιρία να θέσει την πολιτική ατζέντα για τα επόμενα χρόνια και να αποδείξει ότι αποτελεί δύναμη ευθύνης και εγγύηση για την πορεία της χώρας. Είναι καιρός λοιπόν οι γραμματείες του κόμματος και οι τομείς ευθύνης να κάνουν άνοιγμα σε κάθε γωνιά της χώρας ώστε να έρθουν σε επικοινωνία με όλους όσους έχουν την αγωνία για το αύριο και ενδεχομένως κάποιες λύσεις να προτείνουν.

Μέσα από μια τέτοια προσπάθεια θα προκύψουν πολλές ιδέες και αξιοποίηση πολλών νέων ανθρώπων που ανιδιοτελώς θα θελήσουν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους.Όπως οι εταιρείες ,έτσι και όλοι οι οργανισμοί όταν έχουν κάποιο πρόβλημα φωνάζουν ανθρώπους που μπορούν να σκεφτούν "out of the box" για να οδηγηθούν σε νέους δρόμους. Καιρός να το κάνει και η ΝΔ για νέους δρόμους που θα δίνουν πραγματική ελπίδα στην κοινωνία και θα την καλούν να συμμετάσχει με όλες τις τις δυνάμεις σε μια νέα προσπάθεια ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.