Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Τρία νέα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη». Η ένταξή τους ήταν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τους αντίστοιχους Δήμους και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που εποπτεύει την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 – 2013.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

1. Αντιπλημμυρική προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί), προϋπολογισμού 3,15 εκατομ. ευρώ και με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης των Γιαννιτσών καθώς επίσης και των παρακείμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.
2. Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 605.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης ερευνητικές εργασίες και σωστικές ανασκαφές της εφορείας αρχαιοτήτων λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή.
3. Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τη διευθέτηση δύο τμημάτων του ρέματος της Πολυκάρπης, ανάντι και κατάντι του ήδη διευθετημένου τμήματος εντός του οικισμού. Και σ’ αυτό το έργο περιλαμβάνονται ερευνητικές εργασίες και σωστικές ανασκαφές της αρχαιολογίας.

Εντωμεταξύ, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή δόθηκε η προέγκριση δημοπράτησης εργασιών του έργου «9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών», συνολικού προϋπολογισμού 3,05 εκατομ. ευρώ. Μετά από την προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες εντάξεις και δήλωσε σχετικά: «Η αιρετή Περιφέρεια σχεδιάζει και προγραμματίζει με όραμα για τον τόπο και την τοπική κοινωνία και για την υλοποίηση του προγραμματισμού της συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και διαχειριστικές αρχές της περιφέρειας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες μάλιστα τίθενται σε ανταγωνιστική βάση και απαιτούν μία συγκεκριμένη στρατηγική και κατάλληλη προετοιμασία από μέρους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των υπηρεσιών που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη σημαντική συμβολή τους στην πρόοδο του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο αναπτυξιακός προγραμματισμός θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς και μεγαλύτερη ευελιξία, μέσα από τη νέα δομή και λειτουργική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που προωθείται με την μεταρρύθμιση».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, κλείνοντας, τόνισε ότι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι σημαντική υποδομή για την προστασία και ασφάλεια του παραγωγικού μας συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.