Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Κατάληψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας από μέλη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Έστίας και του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας.

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Συνεχίζεται η αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/2, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη από μέλη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Έδεσσας, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Έστίας στον κ. Θεοδωρίδη ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων για συνέχιση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των δύο οργανισμών που έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση των εργαζομένων και την κατάσχεση της περιουσίας των υπηρεσιών αυτών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας για το θέμα αυτό. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων μετέφερε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη την οργή και αγανάκτηση όλων των υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν με τη φράση «καταλύεται το κοινωνικό κράτος» .

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, οι εργαζόμενοι στις δύο υπηρεσίες ανέφεραν ότι από την κατάργηση των οργανισμών πλήττονται πάρα πολλοί δικαιούχοι οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια, αυτοί που δικαιούνται επιδότηση ενοικίου και επιδότηση τραπεζικού επιτοκίου με συνέπεια την επιβάρυνση του ήδη κατακερματισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού. Επίσης, αναφέρθηκαν και οι επιπτώσεις από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που είναι η διακοπή του κοινωνικού τουρισμού και το σημαντικότερο όλων, το κλείσιμο των 25 βρεφονηπιακών σταθμών που παρείχαν εκπαιδευτικές και υπηρεσίες σίτισης εντελώς δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Έργατικής Εστίας δεν λαμβάνουν καμία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού και οι υπάλληλοι αμείβονται από εργοδοτικές εισφορές και εισφορές των εργαζομένων με τα αποθεματικά των δύο οργανισμών να φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: « Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ο Έλληνας εργαζόμενος έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια κατακρεούργησης του σώματος των κοινωνικών υπηρεσιών σε μια περιοχή, την Πέλλα που έχει δεχθεί και άλλα σοβαρά πλήγματα στον τομέα του κοινωνικού κράτους. Η κατάργηση των δύο οργανισμών έρχεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας και σημαίνει επιπρόσθετο οικονομικό βάρος για τους πολίτες που έχουν λάβει οικονομική επιχορήγηση από τους δύο οργανισμούς και κάθε μορφής βοήθεια στην καθημερινότητά τους. Αντίθετα πρέπει να προταθεί και να υλοποιηθεί η ενίσχυση των κοινωνικών δομών που παρουσιάζουν αξιόλογο έργο προς όφελος της κοινωνίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.