Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Βάζουν χέρι και στην υγεία μας.....

Άρθρο του Γεν. Γραμματέα της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας Γεώργιου Γιόρτσου, με θέμα : Γενόσημα vs Επώνυμα Φάρμακα

Τελειωτικό χτύπημα στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου θα αποτελέσει η εκτεταμένη χρήση γενόσημων (αντίγραφων) φαρμάκωναμφιβόλου προέλευσης (ινδία, κίνα κλπ)
την ίδια στιγμή που η χώρα μας είναι παραγωγός γενοσήμων υψηλής ποιότητας.

Το πιο τραγικό είναι το ότι θα δίνεται η δυνατότητα στον φαρμακοποιό ναεπιλέγει το φθηνότερο γενόσημο για εμάς, βάσει της συνταγογράφησης του γιατρού.

Με άλλα λόγια θα μας δίνουν τοφθηνότερο αντίγραφο φαρμάκου (που δεν θα έχει καν δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες για παρενέργειες, προερχόμενο από τριτοκοσμικές χώρες) και απλώς θα περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το πρωτότυπο.

Θα μου πείτε και τι να κάνω να προτιμήσω το ελληνικό αντίγραφο.
ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ!!!! θα σας απαντήσω,εφόσον όμως είναι επιλογή μου να κάνω χρήση γενόσημου (αντίγραφουδηλαδή).

Το ζήτημα είναι να μπορούμε να επιλέγουμε τόσο το πρωτότυπο όσο και το γενόσημο της επιλογής μας, ΜΟΝΟ καθ' υπόδειξη γιατρού που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για ενδεχόμενες παρενέργειες γνωρίζοντας και το ιατρικό ιστορικό μας.

Αναμένω απόψεις σας και προτάσεις σας και σας καλώ να ξεκινήσετε εκτενή διάλογο στους συλλόγους , ιδιαίτερα με τους συναδέλφους των Επαγγελμάτων Υγείας, ώστε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση γύρω από ένα θέμα που θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας και μάλιστα με κίνδυνο για τη σταθερότητα της υγείας μας.

Με εκτίμηση Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.