Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ !!! Ο Λαός γουστάρει τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και του τη στερούν......

Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια πολιτειακή και πολιτική ανωμαλία.

Ο λαός πεπεισμένος πως ό,τι κι αν συμβεί,μ στο εξής η ζωή του θα χειροτερεύει, επιθυμεί πλέον συνειδητά τη χρεοκοπία μαζί με όλες τις πιθανές επιπτώσεις της : απίστευτη ακρίβεια, έλλειψη καυσίμων, φαρμάκων, απώλειες μισθών και συντάξεων, απώλεια καταθέσεων, υποτίμηση εισοδήματος και χίλιες δυο άλλες οδυνηρές συνέπειες.

Και από την άλλη οι πολιτικοί αρχηγοί να λοιδορούν τη συνειδητή αυτή επιλογή του χάους και να επιμένουν να επιβάλουν ετσιθελικά με κομματικές πειθαρχίες την ψήφιση ενός εκτρώματος.

Έχω μια μόνο απορία :

Γιατί ΤΩΡΑ τον Φλεβάρη του 2012 φτάνει το πολιτικό κατεστημένο για πρώτη φορά να γίνεται δυσάρεστο και να λέει ότι δεν σας ακούω και θα σας επιβάλω αυτό που εγώ θεωρώ σωστό....το λιγότερο κακό.... κι ας πονέσετε, όταν μέχρι χθες μας χάϊδευε τα αυτιά; Μήπως το έπιασε κρίση συνείδησης; Δεν το νομίζω καθόλου.

Ο λαός μέσα στην απόγνωσή του πλέον, δε ζητά μια συνέχιση της κατρακύλας, ζητά το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑ στο μαρτύριο.

Για πρώτη φορά λαός θεωρητικά ανεπτυγμένος, ζητά ευθαρσώς την απότομη αλλαγή του βιοτικού του επιπέδου, και όχι τη σταδιακή του πτώση.

Γιατί το πολιτικό σύστημα κάνει πως δεν τον ακούει, και χλευάζει την άποψη αυτή?
Μα γιατί την επομένη της χρεοκοπίας θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Αδυνατώντας λοιπόν να διαχειριστεί και να επωμιστεί τις ευθύνες του το πολιτικό σύστημα αντί να βγει και να ζητήσει συγνώμη αυτή τη χρονική στιγμή που δίνει τα πάντα στους δανειστές, μας καλεί να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να παραταθεί το μαρτύριό μας για να ζήσουμε πώς αλήθεια ;;;;

Πώς να ζήσουμε κ. Σαμαρά και λοιποί μυστικοσύμβουλοι;

Χωρίς καμία ελπίδα.... γνωρίζοντας ότι το μόνο που μας περιμένει είναι η απόλυτη εξαθλίωση και ακόμη πιο ενοχλητική η απόλυτη ξεφτίλα που καθημερινά νιώθουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας;

Αλήθεια αν γίνουν εκλογές μετά την ψήφιση τι θα έχουμε πετύχει;

Από την άλλη κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη γνήσια πατριωτική στάση όσων λένε ότι εδώ που φτάσαμε είμαστε σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ και αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα τότε μόνη επιλογή είναι η ψήφιση των επαχθών μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2. Και φυσικά πολύ περισσότερο αντιλαμβάνομαι ότι ο λαός αυτή τη στιγμή έχει απωλέσει το καθαρό πολιτικό κριτήριο και τη διαύγεια που απαιτεί η στιγμή ώστε να φερθεί συνετά.

Αλλά από πότε οι πολιτικοί μας φέρονται συνετά για να φερθεί τώρα ο λαός;

Χρόνια τώρα μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή με γνήσιο ολετήρα τον κ.Παπανδρέου και την παρέα του.
Ήρθε η ώρα και ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ το πρωί ει δυνατόν, ώστε να αποφασίσουμε τι θέλουμε :

με ερώτημα το καθαρό :

ΔΑΝΕΙΚΑ και προσωρινή ΔΙΑΣΩΣΗ με μέτρα
ή

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και αγώνας για επιβίωση;

Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο ερώτημα η πλάστιγγα θα γείρει προς το δεύτερο χωρίς να αφήνει περιθώρια να αναδειχθούν οι φωνές της λογικής.
Και μη ξεχνάτε ποτέ ότι η πολιτική είναι η τέχνη του ΕΦΙΚΤΟΥ.

ΣΠΑΝΙΑ πολιτικοί έγραψαν ιστορία με πράξεις γενναιότητας και ηρωϊσμού.

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας :

ΗΡΩΕΣ είναι μόνο όσοι πολεμούν με όπλο και κράνος
όχι οι χαρτογιακάδες υπάλληλοι του λαού.

Άρα ας καταλάβει ο λαός ότι ουδέποτε θα υπάρξει πολιτικός που θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία θεωρώντας το πράξη ηρωισμού.

Στη λύτρωσή μας μέσα από τη καταστροφή της χρεοκοπίας πιστεύει μόνο ο περιπτεράς της γειτονιάς μου και κάθε αγνός απλός πολίτης που δεν ασκεί πολιτική.

Όσοι ασκούν πολιτική θα επιδιώξουν με όλους τους τρόπος να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη χρεοκοπία.

Τώρα αν ο λαός το θέλει και το πιστεύει μπορεί να εξεγερθεί έχοντας το ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟ άλλοθι της πλήρους αντίθεσής του και αναντιστοιχίας του με το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Όσο για τις δικλείδες ασφαλείας του συστήματός μας όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρώ ότι με τη στάση του ο συγκεκριμένος διέπραξε την μεγαλύτερη ύβρη ενάντια στο πολίτευμά μας : την ΙΔΙΩΤΕΙΑ.

Άρα που βρισκόμαστε πάλι ; Σε αδιέξοδο....
Και επειδή όπως σας έχω ξαναγράψει οι λαοί δεν χάνονται επειδή χρεοκόπησαν τα ταμεία του κράτους, προκαλώ τους πολιτικούς και τους καλώ να μας πετάξουν το μπαλάκι :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ :


ΔΑΝΕΙΚΑ και προσωρινή ΔΙΑΣΩΣΗ με μέτρα
ή
ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και αγώνας για επιβίωση;

και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Βέβαια θα σας δώσω και την απάντηση του αύριο.......
Στην πιθανότατη εκδοχή του ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και αγώνας για επιβίωση, ο λαός θα διχαστεί και όσοι δεν αντέξουν την ταλαιπωρία της χρεοκοπίας και την απώλεια του μοντέρνου τρόπου ζωής θα κατηγορούν για την κατάστασή τους, όσους ψήφισαν υπέρ της χρεοκοπίας και μην παραξενευτείτε καθόλου αν δείτε ανθρώπους που μέχρι χθες στήριζαν διακαώς τη χρεοκοπία , σήμερα να μην αντέχουν λεπτό την νέα τους υποβαθμισμένη ζωή.

Βασικό αξίωμα στην πολιτική είναι οι αλλαγές να γίνονται σταδιακά, όχι απότομα γιατί αλλιώς το σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση και καταστροφή αυτού που το διαχειρίζεται.

Τώρα το τι θα διαλέξει ο λαός αφήστε με να πω με βεβαιότητα ότι είναι η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ως ΛΥΤΡΩΣΗ χωρίς όμως να μπορεί να διασφαλίσει την επόμενη μέρα.

Άρα στο παρόν άρθρο δεν σας λέω τι να κάνετε και πώς να σκεφθείτε.
Σας δίνω μόνο τα δεδομένα ενός άλυτου προβλήματος.

Και σε ένα τέτοιο πρόβλημα ένας πολιτικός θα διαλέξει πάντοτε τη λύση με το μικρότερο κόστος.

Τώρα ίσως μπορείτε να εξηγήσετε τη στάση ορισμένων, ειδικά όσων είναι σε θέση να σταθμίζουν ζημιές και οφέλη.

Στο πρόβλημά μας τα έχουμε όλα : πολιτική σε αποσύνθεση, λαό σε διαδικασία εξαθλίωσης και γνήσιο ένστικτο αυτοκαταστροφής λόγω απώλειας εμπιστοσύνης σε πρόσωπα και θεσμούς.

Τι λέτε να συμβεί;

Πάντως να σας θυμίσω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ΕΚΟΨΕ το ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ γιατί κουβαλούσε ξίφος.........

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.