Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ασματική Παννυχίς στην Σκύδρα


Λίγα λόγια για την Παννυχίδα:
Η ¨Παννυχίς¨ είναι μια ακολουθία του Αρχαίου Ασματικού, Ενοριακού Τυπικού, το οποίο για διάφορους ιστορικούς κυρίως λόγους ατόνισε τον 14ο αι. και δεν είναι σε χρήση σήμερα. Η ακολουθία της ¨Παννυχίδος¨ είναι αντίστοιχη με το ¨Μέγα Απόδειπνο¨ του ισχύοντος σήμερα Μοναχικού Τυπικού.
Κύριο γνώρισμα των ακολουθιών του Ασματικού Ενοριακού Τυπικού είναι τα αντίφωνα (στίχοι των ψαλμών) τα οποία συνοδεύονται από σύντομα, ευκολομνημόνευτα και επαναλαμβανόμενα εφύμνια (σαν επωδός) αλλά και η συντομία των μελών, στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ενεργότερη συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα.
Η ¨Παννυχίς¨ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκύδρας (παλαιός ναός), την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ. με την συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του Δήμου Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.