Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στους 149 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ, αλλά...

Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έλαβε χώρα στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 9.30 το βράδυ μιλώντας στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι επιμένει στη συναίνεση. Δεν παραιτείται παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ κι ενώ προηγήθηκε σφοδρή επίθεση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως φαίνεται... η αντίστροφη μέτρηση για τους τίτλους τέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου, ξεκίνησε ήδη. Μερεντίτη, Παναρίτη και Καϊλή ξεκαθάρισαν, πως "δεν παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση" κι έτσι ο αριθμός των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέφτει στους 149, από 152 που ήταν μέχρι χθες (02-11-2011).

Όσοι πάντως βιάστηκαν να χαρούν για το πιθανό ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, καλά θα κάνουν να κρατάνε μικρό καλάθι, διότι...

ακόμα και με 148 βουλευτές η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, βάση του άρθρου 84 (παράγραφος 6) του Συντάγματος. Και αυτό, μιάς και η απόλυτη πλειοψηφία ( που σε πλήρη ολομέλεια είναι το 151 στους 300 ) διαμορφώνεται ανάλογα με τους παρόντες βουλευτές, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί όπως διαβάσαμε στο blog ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Ντόρα Μπακογιάννη να μην μετέχουν οι 5 βουλευτές της μαζί με την ίδια στην ψηφοφορία!

Άρα, εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή συμμετέχουν στη διαδικασία μόνο 295 βουλευτές, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 148 βουλευτές!!!

Αν δεν συμβεί όμως το παραπάνω υποθετικό σενάριο και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής...
οι ψήφοι εμπιστοσύνης που θα λάβει τελικώς η κυβέρνηση, αναμένεται να φτάσουν τους 150, καθώς έχει ήδη τους 149 βουλευτές που τις απέμειναν και την υποστήριξη της ανεξάρτητης Έλσας Παπαδημητρίου.

Κρίσιμη λοιπόν η αυριανή ημέρα, με το βλέμμα όλων στη ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.