Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο Τορόντο

Το περασμένο Σάββατο, 5/11, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Νομού Πέλλας “Μέγας Αλέξανδρος” για τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης του Νομού, στο Τορόντο του Καναδά. Ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στην χοροεσπερίδα μετά από
πρόσκληση που του απηύθηνε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου.


Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμή που του έκανε να τον προσκαλέσει στην εκδήλωση εκφράστηκε με τα πιο θερμά λόγια για το έργο που παράγει και προσφέρει ο Σύλλογος ώστε να μείνει αναμμένη η φλόγα του Ελληνισμού στη μακρινή χώρα του Καναδά. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, δημοσιονομική και κοινωνική, που βιώνει η Ελλάδα αυτή την περίοδο και προέτρεψε τους απανταχού Ομογενείς να μείνουν ενωμένοι ώστε να ξανακερδίσει η Πατρίδα τη χαμένη της αίγλη.


Επιπλέον, εξήρε τις σημαντικές δράσεις των Ομογενειακών Οργανώσεων, τονίζοντας ότι, με τη νέα διοικητική δομή και τον σημαντικό ρόλο των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, οι συνεργασίες σε διεθνες και ευρωπαϊκό επίπεδο θα βοηθήσουν την τοπική και την εθνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επεξεργάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο στρατηγικής, αειφόρου ανάπτυξης με έμφαση στην ποιότητα και έπειτα στην πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας με στόχο την εξωστρέφεια της τοπικής και στο σύνολο της, της ελληνικής οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή η συμβολή του Απόδημου Ελληνισμού με συνέργειες υψηλής ωφέλειας στον εμπορικό κυρίως τομέα είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Οι κοινές πρωτοβουλίες θα μετενσαρκωθούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα απο καλύτερη και συχνότερη επικοινωνία με τους Έλληνες της Ομογένειας. Άλλωστε ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογικών δομών μέδω του διαδικτύου για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην πόλη του Τορόντο ο κ. Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρόξενο στο Τορόντο κ. Αζεμόπουλος Δημήτριος με τον οποίο συζήτησε τα περιθώρια πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ Καναδά και Πέλλας με σκοπό επιχειρηματικές συμφωνίες που θα δώσουν νέα πνοή στην πραγματική οικονομία της περιοχής της Πέλλας. Επίσης είχε συνάντηση και με την Προξενικό υπάλληλο του Γραφείου Εκπαίδευσης κα Καραγρηγορίου Ευστρατία και τον Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κο Χρήστο Γρίμπα. (Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό http://www.grconsulate.com/isto/el/Activities-2011.html)


Επίσης είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νομού Πέλλας Τορόντο «Μέγας Αλέξανδρος» κ. Γιώργο Κουτρουμπέλη, τον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αρχιτεκτονίδη Βασίλη, την Αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης κα Τερέζα Νικολοπούλο και τον Αντιπρόεδρο της Ποντιακής Λέσχης του Τορόντο κ. Μιχάλη Μουρατίδη.

Επιπροσθέτως, ο κ. Θεοδωρίδης είχε επαφές με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο. Στη συνομιλία που είχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αφουγκράστηκε την αγωνία τους για τις πρωτόγνορες δυσκολίες που διανύει η Πατρίδα. Ακόμη, αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων ώστε να τεθούν πραγματικοί, επιτεύξιμοι στόχοι που μέσα απο αγαστή συνεργασία να κριθούν προσοδοφόροι. Συγκεκριμένα, να συμβάλλουν στην προβολή της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας, να συνδράμουν στην ώθηση της επισκεψιμότητας των πολλών τουριστικών προορισμών της περιοχής μας, απο Καναδούς και όχι μόνο πολίτες, έτσι ώστε να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία της Πέλλας και την εμπιστοσύνη στα γνήσια ελληνικά προϊόντα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τα μέλη της κοινότητας για τον αγώνα που δίνουν απο την πλευρά τους για να βγεί η Ελλάδα απο το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια και προσκάλεσε αντιπροσωπεία της οργάνωσης στην Πέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.