Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αγιασμός του έργου διευθέτησης του χειμάρρου της Πολυκάρπης

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του έργου διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου Πολυκάρπης του Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασσόη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Κ. Σοφιανού, στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου. Η τελετή έγινε από τον ιερέα της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Χοροζάνη.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Αλμωπίας

Η κατασκευή του έργου που γίνεται από την Π.Ε. Πέλλας, περιλαμβάνει

εκσκαφές, επιχώσεις με αμμοχάλικα και αδρανή υλικά, καθαρισμούς από την αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά, κατασκευή φατνών από λιθοπληρούμενα συρματοκιβώτια, τοίχους αντιστήριξης πρανών, επένδυση της κοίτης με οπλισμένο σκυρόδεμα, κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, με την ευκαιρία, μίλησε στους παρισταμένους για το συνολικό σχεδιασμό Αντιπλημμυρικής Προστασίας που επεξεργάζεται και υλοποιεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας. Στο συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνονται σημαντικά έργα τα οποία κατασκευάζονται ήδη στις περιοχές της Αψάλου, στο Τσιναρλί και στο Μουσείο της Πέλλας. Άλλα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης αφορούν τις περιοχές Όρμας, Λουτρακίου και Προμάχων. Όπως τόνισε, η πολιτική προστασία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Π.Ε. Πέλλας.

Στόχος των συγκεκριμένων έργων είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρακείμενων οικισμών, εγκαταστάσεων και καλλιεργούμενων εκτάσεων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων δημιουργούνται προβλήματα πλημμυρών λόγω της ακανόνιστης και αδιαμόρφωτης κοίτης των ρεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.