Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το παρόν και το μέλλον του παραδοσιακού οικισμού του Αγίου Αθανασίου Πέλλας

Το παρόν και το μέλλον του παραδοσιακού οικισμού του Αγίου Αθανασίου βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (30/10) στο χωριό. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Οικιστικό Σύλλογο Πολιτισμού και Προστασίας Παραδοσιακότητας του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Βερυκούκης, οικιστές, επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης

ο Αν. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έργα που προωθεί η Περιφέρεια και αφορούν τις υποδομές και την ανάπτυξη του Παραδοσιακού οικισμού στα οποία συμπεριλαμβάνονται γήπεδα ποδοσφαίρου, γεωτρήσεις και δίκτυα υδροδότησης, η ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού και η ασφαλτόστρωση των κεντρικών καθέτων οδών. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτιρίων της Πρόνοιας στην Κεντρική Πλατεία και του παλαιού σχολείου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του διαγωνισμού παραχώρησης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου σε επιχειρηματίες που διαθέτουν τουριστική εμπειρία. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νουσηκύρου αναφέρθηκε στην ειλημένη βούληση της Περιφέρειας για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στον Π. Άγιο Αθανάσιο με προοπτική σύνδεσής του με τον Άγιο Κοσμά της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπου προπονούνται οι Εθνικές Ομάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του παραδοσιακού οικισμού του Αγίου Αθανασίου καθώς αποτελεί έναν δημοφιλή πόλο τουριστικής έλξης το χειμώνα και με κατάλληλες παρεμβάσεις για όλο το έτος. Η προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή είναι πραγματικά πρωτοποριακή και αξίζει τη στήριξη όλων μας. Ο οικισμός έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και η παροχή υπηρεσιών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η θετική εξέλιξη που είχαμε με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού ανοίγει πλέον το δρόμο για μία καλή χειμερινή σαιζόν για τον τουρισμό στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.