Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ:«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΑΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

Την κρίσιμη στιγμή που διέρχεται η χώρα μας ο πρωθυπουργός μετά τη μεγάλη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση επέλεξε την πιο καθαρή λύση: να φέρει την έγκρισή της ενώπιον του κυρίαρχου λαού, ώστε αυτός να καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Το δημοψήφισμα είναι μια γνήσια δημοκρατική διαδικασία που φέρει τον καθένα ενώπιον της ευθύνης του και συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου: το ζήτημα της χώρας μας τίθεται με κρυστάλλινη διαύγεια και αποδίδεται η απάντηση στον κυρίαρχο λαό με εμπιστοσύνη στην κρίση του.
Τούτην ακριβώς την ώρα, συμφέροντα οικονομικά, τραπεζικά και μιντιακά, σε αγαστή συνεργασία και επιχειρηματική αλληλεξάρτηση, πυροδοτούν την ανωμαλία με το πρόσχημα των “εκλογών”. Οι “εκλογές” σημαίνουν τη διαιώνιση της κρίσης: φέρνουν μαζί τους τον ξύλινο λόγο, τη συσκότιση των προβλημάτων από πολιτικάντικα και επικοινωνιακά τερτίπια, την ανεύθυνη, ακατάσχετη και ασυνεπή λογοδιάρροια την ενίσχυση της βαθιάς, ηθικής και πολιτικής υποκρισίας των 2 μέτρων και 2 σταθμών, του ανεύθυνου όχι, είτε μέσα από την προβολή της ψεύτικης “επαναδιαπραγμάτευσης”, είτε μέσα από την αποθέωση των δήθεν “αμεσοδημοκρατικών” “ αυθόρμητων” κινητοποιήσεων και “χάπενινγκ” που βαθαίνουν το πρόβλημα.

Ότι τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ανήσυχα μπροστά στο γεγονός της συμμετοχής τους στις θυσίες του ελληνικού λαού μέσω της σημαντικής ελάφρυνσης του βάρους του δημοσίου χρέους προωθούν την εκλογοδιάρροια δεν εκπλήσσει. Λυπεί βαθιά το γεγονός ότι εξ' αντικειμένου στοιχίζονται πίσω από αυτό το αίτημα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποδεικνύοντας έμπρακτα την βούλησή τους να μην αλλάξει τίποτα από αυτά που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Είναι όμως αδιανόητο ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στην πρόκληση θεσμικών παρεκτροπών και υπονόμευσης της κυβέρνησης καθίστανται συνεργοί-ελπίζουμε από αφέλεια- διατάραξης της συνταγματικής τάξης, παρεμποδίζοντας τον κυρίαρχο λαό από το να μιλήσει αυθεντικά και υπεύθυνα. Λησμονούν οι σύντροφοι (;), ότι η πολιτική ανωμαλία και η παρεμπόδιση των δημοκρατικών διαδικασιών έχει υπάρξει στο παρελθόν πρόξενος συμφορών όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο αλλά και σε εκείνο της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ελευθερίας. Ας αναλογιστούμε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.