Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συζήτηση για τα σχολεία στο γραφείο του Δημάρχου Πέλλας

Την Τρίτη 1-11-2011 στο Δημαρχείο και στο γραφείο του Δήμαρχου Πέλλας κ. Στάμκου Γρηγόριου έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Παρόντες ήταν οι Διευθυντές του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κ. Κενανίδης Λάζαρος, του 2ου ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών κ. Χριστοφορίδης Σταύρος και του Μουσικού Σχολείου κ. Μιχαηλίδης Μενέλαος. Επίσης παρευρίσκονταν καθηγητές και μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα που ταλανίζουν και τα 3 σχολεία όπως η ένταξη του σχολικού συγκροτήματος στο πρόγραμμα οικολογικά-πράσινα σχολεία, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, θέματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η ανυπαρξία κατάλληλης αίθουσας εκδηλώσεων, η κατασκευή νέου κτίσματος για τουαλέτες μαθητών κ.ά. και κυρίως το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών του συγκροτήματος.


Το τελευταίο ζήτημα το οποίο είναι και το σημαντικότερο, δεδομένου ότι αφορά άμεσα και σε καθημερινή βάση πάνω από 600 παιδιά που διασχίζουν κάθετα τον δρόμο, για να πηγαινοέρχονται στα σχολεία τους. Ο δρόμος που διέρχεται δίπλα από το σχολικό συγκρότημα, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας Ι.Χ αυτοκινήτων, βαρέων οχημάτων κλπ. θεωρείται ως εξαιρετικά επικίνδυνος με σοβαρότατες συνέπειες για όλους, σε περίπτωσης πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Η ευαισθησία των καθηγητών των σχολείων και των γονέων των μαθητών μας για τέτοια θέματα είναι αυξημένη και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον προτείνοντας σειρά από προτάσεις και λύσεις.


Ο Δήμαρχος Γιαννιτσών από τη μεριά του, παραδέχθηκε ότι μερικά ζητήματα χρονίζουν και δεσμεύτηκε μέσα από χρονοδιαγράμματα για την επίλυσή τους. Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία ο γόνιμος διάλογος που αναπτύσσεται, η προώθηση συγκεκριμένων λύσεων, οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και η καλή διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι παράγοντες που ασφαλώς κινούνται προς την θετική κατεύθυνση και σε τελική ανάλυση επ΄ ωφελεία όλων μας.



Λάζαρος Κενανίδης

Δντής 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών

__________________________

2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Εγνατίας 97 58100 Γιαννιτσά

τηλ-φαξ 2382081485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.